Οπως έγραψαν οι «Times» αυτό είναι το καθιερωμένο τελετουργικό στον κύκλο ζωής του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας. «Πάντα υπάρχει ένα συναίσθημα ανακούφισης, λύτρωσης και ενθουσιασμού». Το ίδιο αποδεικνύεται ότι συνέβη και στην περίπτωση της παραίτησης του κ. Φάμπιο Καπέλο από τη θέση του πιο ακριβοπληρωμένου ομοσπονδιακού προπονητή στον πλανήτη, όπως είναι αυτή της εθνικής Αγγλίας.

«Ποτέ δεν δέθηκε με την ομάδα, επικοινωνιακά η σχέση με παίκτες και τον Τύπο ήταν φτωχή και τις επόμενες ημέρες θα πλημμυρίσει η χώρα από όλες τις αποτυχίες του» έγραψε ο κ. Ματ Ντίκινσον στους «Times», ενώ ο σχολιογράφος της «Daily Mail» κ. Μάρτιν Σάμουελ υποστήριξε στο άρθρο του ότι «ελάχιστοι δάκρυα θα χυθούν στο αγγλικό ποδόσφαιρο για τον άνθρωπο που χρεώθηκε την αποτυχία στο Μουντιάλ 2010» ενώ αναφερόμενος στον πρώτο υποψήφιο να τον διαδεχτεί κ. Χάρι Ρέντναπ (αν και ο ίδιος δηλώνει άγνοια) σημείωσε: «Αυτό που θα πονέσει περισσότερο θα είναι αν αρνηθεί ο προπονητής της Τότεναμ να δουλέψει για την αγγλική ομοσπονδία. Και ποιος θα τον αδικήσει, όταν μιλάμε για την ομοσπονδία που βάση των στοιχείων που συνέλεξε έστειλε τον Ρέντναπ στα δικαστήρια κατηγορούμενο για φοροδιαφυγή. Δικαιωμένος ευχαρίστησε δημοσίως την Τότεναμ και τους παράγοντές της για τη στήριξη που του παρείχαν».

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκε και το σχόλιο της «Telegraph». «Η περίοδος θλίψης θα είναι σύντομη, καθώς το κοινό αίσθημα ουσιαστικά απαιτούσε να φύγει ο Καπέλο μετά το Μουντιάλ 2010» έγραφε το σχετικό κείμενο για την παραίτηση του ιταλού προπονητή, ενώ η «Sun» με το γνωστό της ύφος καυτηρίασε: «Ωστε λοιπόν, έφυγε. Καιρός ήταν. Εχοντας λάβει περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ σε τέσσερα χρόνια, θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον θα είχε μάθει αγγλικά. Ενας από τους σημαντικότερους προπονητές συλλόγων στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αποδείχθηκε περιορισμένων δυνατοτήτων για μια εθνική ομάδα».

Ο κ. Καπέλο παραιτήθηκε από τον πάγκο της εθνικής Αγγλίας, όταν του ζητήθηκε από την αγγλική ομοσπονδία να πάψει να αμφισβητεί τις αποφάσεις της με αφορμή την προσωρινή αφαίρεση του περιβραχιονίου του αρχηγού από τον Τζον Τέρι. Ο ιταλός προπονητής θεώρησε ότι οι παράγοντες της ομοσπονδίας παρεμβαίνουν στα «χωράφια» του και κάπου εκεί χώρισαν οι δρόμοι τους.

Πλέον πρώτο φαβορί να αναλάβει τη θέση είναι ο κ. Ρέντναπ, ωστόσο αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι μετά το Euro 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Παράλληλα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και ο 65χρονος κ. Γκους Χίντινκ, ο οποίος έχει οδηγήσει την Ολλανδία (1988) και τη Νότια Κορέα (2002) σε ημιτελικά Μουντιάλ και την Ρωσία (2008) στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.