Ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, κατά τη διάρκεια του οποίου, υπογράφηκε από όλες τις ομάδες η συμφωνία με τη Νova για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έναντι συνολικού αντιτίμου 168 εκατ. ευρώ! Ο Ολυμπιακός και η Ξάνθη ήταν οι τελευταίες ομάδες που συμφώνησαν με τη Nova καθώς μέχρι την περασμένη σεζόν οι αγώνες τους μεταδίδονταν από την ΕΡΤ. Οι θρακιώτες πάντως θα παραμείνουν για ακόμη έναν χρόνο στην κρατική τηλεόραση.

Οσον αφορά πάντως τη συμφωνία, υπάρχει η υποσημείωση ότι αν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα υποβιβαστούν τότε οι δύο νέες ομάδες που θα πάρουν τη θέση τους θα είναι υποχρεωμένες να συμμετάσχουν στην κεντρική διαχείριση με τα ήδη συμφωνηθέντα ποσά.

Επίσης, το συμβόλαιο με τη Nova πήρε παράταση ενός χρόνου και θα λήξει τον Ιούνιο του 2015.

Αναλυτικά, στις 16 ΠΑΕ η Nova θα καταβάλει 42 εκατομ. ευρώ ετησίως, με τη Σούπερ Λίγκα να επιτυγχάνει τη μικρότερη δυνατή μείωση και να διατηρεί το αντίτιμο στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. Το 18,5% του συνολικού ποσού θα διανέμεται ισόποσα, το 55% βάσει της εμπορικής αξίας της κάθε ομάδας, το 25% βάσει βαθμολογικής συγκομιδής, το 1% (420.000 ευρώ) θα καταλήγει στον πρωταθλητή και το 0,5% (210.000) στην ομάδα που θα καταλάβει την έκτη θέση, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να κρατηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον όσων ομάδων δεν μπαίνουν στα πλέι οφ.

Τα ετήσια έσοδα κάθε ΠΑΕ (δίχως τις αυξήσεις που θα προέλθουν από τα παραπάνω δεδομένα) είναι τα εξής:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 4,6 εκατ. ευρώ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 3,89 εκατ. ευρώ

ΑΕΚ: 3,026 εκατ. ευρώ

ΠΑΟΚ: 2,8 εκατ. ευρώ

ΑΡΗΣ: 2,22 εκατ. ευρώ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: 1,41 εκατ. ευρώ

SKODA ΞΑΝΘΗ: 1,41 εκατ. ευρώ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: 1,41 εκατ. ευρώ

ΚΕΡΚΥΡΑ: 1,41 εκατ. ευρώ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: 1,41 εκατ. ευρώ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: 1,41 εκατ. ευρώ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: 1,41 εκατ. ευρώ

ΚΑΒΑΛΑ: 1,41 εκατ. ευρώ

ΛΑΡΙΣΑ: 1,41 εκατ. ευρώ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: 1,41 εκατ. ευρώ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: 1,12 εκατ. ευρώ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: 1,12 εκατ. ευρώ

ΟΦΗ: 1,12 εκατ. ευρώ

Παράταση στην εκλογή προέδρου

Σε ό,τι αφορά την εκλογή νέου προέδρου της Σούπερ Λίγκας υπήρξε παράταση λίγων ημερών καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία την ερχόμενη Τετάρτη. Ο πρόεδρος του Εργοτέλη κ. Απόστολος Παπουτσάκης φέρεται ως ο επικρατέστερος για την διαδοχή του νυν προέδρου κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο κ. Μαρινάκης στην ομιλία του προς τα μέλη της Λίγκας ζήτησε ενότητα και τίμια στάση του ενός απέναντι στον άλλο Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, δήλωσε αναλυτικά:

«Το πρωτάθλημα τελείωσε και επίσημα και σήμερα ξεκινάμε, με την κλήρωση, το πρωτάθλημα 2011-2012. Την χρονιά που πέρασε αντιμετωπίσαμε μεγάλα και δύσκολα προβλήματα. Είναι ώρα σήμερα ενόψει του νέου πρωταθλήματος να πούμε μερικά πράγματα με το όνομα τους. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας ελπίζοντας, κάποιοι από εμάς, να αποκομίσουμε κάποια πρόσκαιρα οφέλη.

Όλοι ξέρουμε και αντιλαμβανόμαστε ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δέχεται μια επίθεση, η οποία κατά καιρούς γίνεται πιο έντονη γιατί εξυπηρετεί κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα και κάποιους πολύ λίγους, που επιθυμούν μέσα από την καταστροφή που σπέρνουν στο ποδόσφαιρο να το χειραγωγήσουν. Αυτή την επίθεση μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μόνο με την ενότητα και την τίμια στάση ο ένας απέναντι στον άλλο. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τίποτα καλύτερο απλώς πετροβολώντας το ποδόσφαιρο, κτυπώντας με δηλώσεις και υπονοούμενα και λασπολογώντας.

Η κάθαρση στο ποδόσφαιρο, όποια και να είναι, πρέπει να γίνει ουσιαστικά και με σεβασμό στους νόμους αλλά προπάντων τίμια. Χωρίς κραυγές, υποκρισίες, μεγαλοστομίες και βεβιασμένες ενέργειες. Κάτω από το βάρος του να βρούμε γρήγορα κάποια θύματα στο βωμό των εύκολων εντυπώσεων, έτσι δεν γίνεται κάθαρση, απλά καλύπτεται το πρόβλημα το οποίο σύντομα θα ξαναφουντώσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να παριστάνουν τους τιμητές με αοριστολογίες, ενώ οι ίδιοι έχουν τη φωλιά τους λερωμένη και ένα πάρα πολύ κακό και βρώμικο παρελθόν. Αντίθετα πρέπει να επιδιώξουμε την ουσιαστική σε βάθος κάθαρση.

Εμείς πρέπει να έχουμε και τη θέληση και τη δύναμη να προχωρήσουμε σε αυτές τις κινήσεις με τη συνεργασία της Πολιτείας και όχι με την δαιμονοποίηση του ποδοσφαίρου. Εμείς μπορούμε να δείξουμε με τη στάση μας ότι η ενότητα είναι όχι μόνο εφικτή αλλά υλοποιήσιμη.

Η επίτευξη της συνολικής κεντρικής διαχείρισης μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη βάση ενός καλύτερου και ανταγωνιστικότερου πρωταθλήματος και μιας ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ μας, με την Πολιτεία και με τους υπόλοιπους φορείς και συντελεστές του ποδοσφαίρου. Σε μια περίοδο γενικότερης κρίσης οικονομικής και κοινωνικής, αλλά και αξιών, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την ισοπέδωση του ποδοσφαίρου, το οποίο αποτελεί μια πραγματική νησίδα ενδιαφέροντος και αγάπης».