Τον κίνδυνο τιμωρίας με αποκλεισμό δύο ετών αντιμετωπίζει ο διεθνής βολεϊμπολίστας του Παναθηναϊκού Κώστας Χριστοφιδέλης αφού και το δεύτερο δείγμα, από έλεγχο ντόπινγκ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στις 28 Μαρτίου, βρέθηκε θετικό στην απαγορευμένη ορμόνη χοριακή γοναδοτροπόνη. Η επαπειλούμενη τιμωρία στον Χριστοφιδέλη θα πλήξει τόσο τους Πράσινους που αγωνίζονται στα ημιτελικά της Α1 ανδρών και έχουν στόχο τον τελικό όπου τους περιμένει ο Ολυμπιακούς, όσο και την εθνική ομάδα που από τις 18 Μαΐου κάνει σερβίς στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η ανακοίνωση με την οποία ο Χριστοφιδέλης θα κληθεί σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή. Πάντως η περίπτωση να οφείλεται η ανίχνευση της χοριακής γοναδοτροπίνης σε παθολογικό πρόβλημα του αθλητή δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να επιβεβαιώνεται, γεγονός που αδυνατίζει την υπερασπιστική γραμμή του Χριστοφιδέλη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα, όπως και γενικότερα στην καριέρα του, αντιμετώπιζε συχνά προβλήματα τραυματισμών.

Εν τω μεταξύ, σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκαναν χθες τα κορίτσια του Παναθηναϊκού που επικρατώντας με 3-2 (17-25, 22-25, 25-18, 25-21, 15-8) του Ολυμπιακού «έσπασαν» το πλεονέκτημα έδρας των Ερυθρόλευκων (προηγήθηκαν 2-0 σετ!) οι οποίες είχαν τερματίσει πρώτες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο δεύτερος τελικός θα διεξαχθεί αύριο (20.00) στο κλειστό του Μετς.

Εξάλλου ο Πανελλήνιος επικράτησε με 3-1 (18-25, 25-18, 25-23, 25-16) του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Κυψέλης στην πρώτη αναμέτρηση για την πέμπτη θέση στην Α1 ανδρών, και απέκτησε το πλεονέκτημα για την πρόκριση στο Τσάλεντζ Καπ. Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί αύριο (19.00) στην Πυλαία.