O κ. Ρίτσαρντ Κόρμπετ είναι βρετανός ευρωβουλευτής από το 1996 και υποψήφιος να διατηρήσει τη θέση του στις προσεχείς ευρωεκλογές. Το γεγονός ότι εκλέγεται από την περιφέρεια του Γιόρκσαϊρ και Χάμπερ, στην οποία ανήκει το Λιντς, του έδωσε την ευκαιρία να γίνει πρωτοσέλιδο. Πώς; Φέρνοντας στην επιφάνεια τα γεγονότα του τελικού του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1973, όταν στο Καυτανζόγλειο της Θεσσαλονίκης η Λιντς ηττήθηκε (1-0) από τη Μίλαν (κυρίως) λόγω των αποφάσεων του έλληνα διαιτητή κ.

Χρήστου Μίχα.

Τότε ο έλληνας ρέφερι τιμωρήθηκε από την UΕFΑ και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία,«ωστόσο ουδέποτε έγινε έρευνα για το αν είχε δωροδοκηθεί», όπως υποστηρίζει ο κ. Κόρμπετ, ο οποίος έχει συλλέξει ήδη περίπου 10.000 υπογραφές και έχει προγραμματίσει ανήμερα την 36η επέτειο εκείνου του τελικού, στις 16 Μαΐου, να παραδώσει τον σχετικό φάκελο-αίτημα στον πρόεδρο της UΕFΑ κ. Μισέλ Πλατινί «προκειμένου έστω και τώρα να γίνει έρευνα για τα γεγονότα εκείνου του τελικού που μας προκάλεσε 36 χρόνια πόνου.Τότε μας έκλεψαν το τρόπαιο.Ο διαιτητής έκανε μια σειρά απανωτών λαθών εις βάρος της ομάδας μας, χαρίζοντας το Κύπελλο στη Μίλαν».

Ηαγγλική εφημερίδα «Τimes» που φιλοξένησε το σχετικό θέμα είχε δηλώσεις του σκωτσέζου τότε άσου της ΛιντςΠίτερ Λόριμερ, ο οποίος θύμισε ότι«ήταν τόσο ξεδιάντροπη η συμπεριφορά του διαιτητή, που στο τέλος του ματς οι φίλαθλοι αποθέωναν εμάς και αποδοκίμαζαν τους Ιταλούς», ενώ μαζί του συμφωνεί και ο ιστορικός ποδοσφαίρου κ.

Γκάρι Εντουαρντς, ο οποίος έχει συγγράψει τρία βιβλία με θέμα τη Λιντς και είχε ταξιδέψει τότε στη Θεσσαλονίκη:

«Αυτό που μου έχει μείνει έντονα χαραγμένο στο μυαλό είναι η αντίδραση του κόσμου. Ηταν τόσο εξαγριωμένος με τον διαιτητήώστε τον αποδοκίμαζαν έντονα, μολονότι ήταν συμπατριώτης τους. Στο τέλος του αγώνα μάλισταδεν επέτρεψαν στη Μίλαν να κάνει τον γύρο του θριάμβου, ενώ απαιτούσαν να εμφανιστεί η Λιντς! Οταν μάλιστα επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο οι ηττημένοι, άκουγαν το κοινό να τους αποθεώνει φωνάζοντας “Σούπερ Λιντς”». Η ελληνική εβδομαδιαία εφημερίδα «Ομάδα» είχε κυκλοφορήσει τότε με πρωτοσέλιδο τίτλο«Ποιο ποτάμι θα μας ξεπλύνει από την ντροπή της διαιτησίας;» ενώ «Τα Νέα» ήταν πιο ξεκάθαρα στον τίτλο τους:

«Τα δύο “Μ” (Μίλαν- Μίχας) κατέκτησαν το Κύπελλο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας «Τimes», εκπρόσωποι της UΕFΑ δέχθηκαν να συναντηθούν με τον κ. Κόρμπετ, ωστόσο ξεκαθάρισαν ότι«κάθε πειθαρχική παράβαση και έρευνα για δωροδοκία παραγράφεται έπειτα από το πέρας μιας δεκαετίας».

Χαρακτηριστικά, εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ανέφερε ότι«όσο θυμάμαι μάλιστα,η UΕFΑ δεν έχει ανοίξει ποτέ μια υπόθεση τόσο παλιά». Πάντως ένας άλλος τότε παίκτης της Λιντς, οΝόρμαν Χάντερ, ο οποίος μετείχε σε εκείνο τον τελικό (μάλιστα αποβλήθηκε στο 90΄ έπειτα από συμπλοκή του με τον αρχηγό των ΡοσονέριΤζιάνι Ριβέρα, ενώ ο ιταλός σταρ που ξεκίνησε τον διαπληκτισμό παρέμεινε στο γήπεδο) ήταν πιο ρεαλιστής:

«Αν έπρεπε να γίνει κάτι,έπρεπε να γίνει τότε. Σήμερα νομίζω ότι είναι πολύ αργά».