από metereologos.gr
Τρίτη 21 Αυγούστου 2018
 

Στο χακί μέσω...ίντερνετ

Τις νέες τεχνολογίες εκμεταλλεύεται το ΓΕΣ για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων
Στο χακί μέσω...ίντερνετ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τις νέες τεχνολογίες εκμεταλλεύεται το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) προκειμένου να διευκολύνει την κατάταξη των νεοσυλλέκτων στον στρατό ξηράς. Έτσι και οι νέοι που θα καταταγούν στον στρατό το αμέσως προσεχές θα μπορούν να...κλικάρουν στην ιστοσελίδα https://parousiasi.army.gr/ και να συμπληρώνουν χρήσιμα στοιχεία για τα προσόντα τους ή για την περιοχή όπου θα επιθυμούσαν να υπηρετήσουν.

Συγκεκριμένα το ΓΕΣ στο πλαίσιο της βελτιστοποίησης της  διαδικασίας ένταξης των νεοεισερχόμενων οπλιτών στις Μονάδες του Στρατού  Ξηράς, εφαρμόζει τους τελευταίους μήνες - με ιδιαίτερη επιτυχία, όπως τονίζει -  ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του, η οποία επιτρέπει στους νέους  πριν την κατάταξή τους, την υποβολή στοιχείων για:

α. Τη δήλωση επιθυμίας Σημείου Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ).

β. Την καταγραφή των σωματομετρικών τους στοιχείων και τυχόν  προβλημάτων υγείας, γεγονός που επιτρέπει την καλύτερη προετοιμασία υποδοχής στις τάξεις του Στρατού Ξηράς.

γ. Την αξιοποίηση τυχόν προσόντων τους (σπουδές, κ.λπ.).

δ. Την υποβολή επιθυμίας υπηρέτησης ως έφεδροι Αξιωματικοί, τοποθέτησης σε Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, Προεδρικής Φρουράς, Στρατονομίας, Κύπρου κ.α.

Σε περίπτωση όμως που οι νέοι δεν συμπληρώσουν τα παραπάνω  στοιχεία - επισημαίνεται από το ΓΕΣ - τότε τίθενται στη διάθεση της Υπηρεσίας, όσον αφορά στην κατάταξη -  τοποθέτησή τους.Γι 'αυτό το λόγο το ΓΕΣ καλεί τους νέους που θα καταταγούν στον στρατό ξηράς με τις επόμενες ΕΣΣΟ να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και λίγους μήνες έχει σταματήσει η λειτουργία των περισσότερων Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του Στρατού Ξηράς και πλέον λειτουργούν 23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΑ) στις παραμεθόριες περιοχές. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι οι νεοσύλλεκτοι πηγαίνουν κατευθείαν στις περιοχές όπου βρίσκονται οι μονάδες τους και στις οποίες θα υπηρετήσουν το μεγαλύτερο ή όλο το μέρος της στρατιωτικής θητείας τους.Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-