Την υποψηφιότητα του ΤΜΕΔΕ για την ένταξή του στον Διεθνή Οργανισμό «European Association of Guarantee Institutions» (AECM) υπέβαλλε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ταμείου Κων. Μακέδος.

Στόχος η τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, καθώς πρόκειται για έναν πανευρωπαϊκό εγγυοδοτικό φορέα, ο οποίος αποτελείται από 42 μέλη, από 26 χώρες και έχει παράσχει στην 25ετή λειτουργία του εγγυητικές σε περισσότερες από 2,8 εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ μόνο το 2016 εγκρίθηκαν εγγυητικές ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σκοπός της υποψηφιότητας, που υπέβαλε ο κ. Μακέδος στη Γενική Γραμματέα του AECM, Katrin Sturm, είναι να γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες, ώστε στη Γενική Συνέλευση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, η οποία θα λάβει χώρα στη Βαρσοβία στις 14 Ιουνίου 2018, το ΤΜΕΔΕ να αποτελέσει μέλος του.

Όπως δήλωσε σχετικά, «αποτελεί στρατηγικό στόχο του ΤΜΕΔΕ η στήριξη των Ελλήνων μηχανικών και η τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, η οποία αποτελεί την ατμομηχανή της αγοράς». «Βρίσκεται στον πυρήνα της λειτουργίας του Ταμείου η αρωγή τού υψηλά καταρτισμένου τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού της χώρας μας, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, αλλά και η ουσιαστική συμβολή μας για μία πραγματική ανάπτυξη στη χώρα», ανέφερε, ενώ δήλωσε ότι «εργαζόμαστε συστηματικά έτσι, ώστε οι Έλληνες Μηχανικοί και η Ελληνική οικονομία να “τρέξουν” άμεσα σε ένα κοινό Ευρωπαϊκό δρόμο βιώσιμης ανάπτυξης, στον δρόμο που μας αξίζει».