Ερευνα για τη διαρροή εγγράφων που αφορούν τις συνθήκες πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Με παραγγελία της προς το Αναθεωρητικό Δικαστήριο, Στρατοδικείο, η κυρία Δημητρίου ζήτησε να ερευνηθεί καταρχήν αν τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ήταν πράγματι διαβαθμισμένα αλλά και αν υπήρξε διαρροή, παρά τον σχετικό νόμο. Το Στρατοδικείο θα ερευνήσει το σκέλος εκείνο που αφορά τυχόν ευθύνες υπηρετούντων στο στράτευμα,ενώ σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθούν ευθύνες και άλλων προσώπων, πλην στρατιωτικών, τη σκυτάλη της έρευνας θα πάρει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Οι συνθήκες και τα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην πώληση του αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία – υπ΄ αριθμόν ένα πολιτικό ζήτημα των ημερών, απασχολεί ήδη και την Εισαγγελία Διαφθοράς, με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη.
Την έρευνα είχε παραγγείλει και πάλι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στις 16 Νοεμβρίου.
Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τη Νέα Δημοκρατία να ζητεί από το πρωί της Τρίτης έκτακτη σύγκληση της Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής και κλήτευση όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, με κοινή δήλωση όλων των βουλευτών τους, με επικεφαλής τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, έχουν δώσει στη δημοσιότητα τρία απόρρητα έγγραφα που αφορούν πρακτικά του ΚΥΣΕΑ καθώς και έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών.