Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς γνωστοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στους εργαζομένους την Τρίτη και ενώ έχουν ξεκινήσει παράλληλα οι πρώτες συζητήσεις για τη σύμβαση εργασίας η οποία λήγει στα τέλη του φετινού Ιουλίου με τρίμηνη μετενέργεια (σσ το χρονικό διάστημα, μετά την παράταση ισχύος των ορών της ΣΣΕ, κατά το οποίο παραμένουν ενεργοί οι κανονιστικοί όροι των ΣΣΕ μετά τη λήξη ή την καταγγελία τους). τον Μάιο. Η σύμβαση είχε διετή διάρκεια και είχε ξεκινήσει η ισχύς της από το 2015.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ως κίνητρο δίνεται το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ το χρόνο για πέντε έτη σε όσους εργαζομένους έχουν θεμελιώσει το δικαίωμα της σύνταξης.
Το θέμα απασχολεί πάνω από 100 εργαζομένους οι οποίοι ωστόσο δεν δείχνουν ιδιαίτερη προθυμία να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα της εθελουσίας, καθώς όπως λένε τα χρήματα που θα παίρνουν ως σύνταξη είναι σαφώς λιγότερα σε σχέση με αυτά που παίρνουν ως εργαζόμενοι και σε περίοδο κρίσης είναι κάτι που το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.