Το εδώλιο σε επτά εκ των αρχικώς έντεκα κατηγορουμένων στην υπόθεση με τις μίζες από την προμήθεια των αυτοκινουμένων πυροβόλων PzH της εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW), δείχνει ο εισαγγελέας Εφετών κ. Παντελής Στραγάλης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός εκτιμά στην πρότασή του ότι δεν πρέπει να παραπεμφθούν η σύζυγος και ο γιος του Αντώνη Κάντα, πάλαι ποτέ αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς δεν προκύπτουν σχετικές ενδείξεις, ενώ στο απυρόβλητο μένουν ο Γερμανός Όλαφ Εσλερ, πρώην αντιπρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann, και ο ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διεθνή εντάλματα σύλληψης. Αμφότεροι δεν εμφανίστηκαν ενώπιον των ανακριτικών αρχών για να απολογηθούν _ του ανακριτή Διαφθοράς κ. Νικόλαου Τσιρώνη και του κ. Χριστόφορου Μάρκου.

Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται είναι ο Αντώνης Κάντας, ο Σπύρος Μεταξάς, δικηγόρος, και ο γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος από τον Απρίλιο του 2015.