Την αντίδραση των δικηγόρων της οικογένειας Φύσσα προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος Δημιουργία Ξανά και περιφερειακού συμβούλου Αττικής κ. Θάνου Τζήμερου για τον δολοφονημένο Παύλο Φύσσα και τη μητέρα του Μάγδα.

Τονίζουν αναλυτικά: «Η αυτοταπείνωση και ο εξευτελισμός συντελείται ενίοτε και υπό το μανδύα της ελευθερίας του λόγου. Η έκφραση συγκεκριμένης κρίσης –που εν προκειμένω συνιστά και αξιόποινη πράξη– διαστρεβλώνει χυδαία και δόλια την αλήθεια. Η χρήση του ονόματος του Παύλου Φύσσα και της μητέρας του Μάγδας γίνεται σε μία προκλητική προσπάθεια να αποκτήσει ο υβριστής τους υπόσταση. Μη έχοντας κανένα άλλο τρόπο να έλθει στην επικαιρότητα, προσπαθεί ανεπιτυχώς να εξισώσει τον θύτη με το θύμα. Εσκεμμένα δε, παραλείπει –σε μία αποτυχημένη προσπάθεια marketing του εαυτού του– να αναφέρει ποίοι εκπαίδευσαν και όπλισαν το χέρι του δολοφόνου».

Σε μακροσκελή ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο ο Θ. Τζήμερος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Φύσσας ήταν ένας φασίστας, ίδιος κι απαράλλαχτος με τους δολοφόνους του. Η μόνη διαφορά ήταν ότι αυτοί κρατούσαν το μαχαίρι», ενώ προσέθετε σε μια άλλη: «Βλέποντας τη μάνα του Φύσσα καταλαβαίνεις πώς έγινε έτσι ο φασισταράς, που επειδή τον μαχαίρωσε ένας άλλος φασισταράς πάνε να τον μεταμορφώσουν σε περιστέρι της ειρήνης».

Δηλώσεις στήριξης από τη Νίνα Κασιμάτη

«Η Μάγδα Φύσσα χαίρει του σεβασμού κάθε δημοκρατικού πολίτη. Οι υπόλοιποι δίνουν αλλού εξετάσεις…» ανέφερε η βουλεύτρια Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Νίνα Κασιμάτη, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε «σύγχρονη Παναγία».

Στη δήλωσή της η κυρία Κασιμάτη ανέφερε: «Πρόκειται για μια μάνα-σύμβολο από μόνη της, αφού η απόδοση δικαιοσύνης για τη στυγερή δολοφονία του γιου της, του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του Ρουπακιά και τη διανοία της Χρυσής Αυγής που έχει ήδη αναλάβει την πολιτική ευθύνη, πρέπει να περάσει μέσα και από την απόδειξη ότι το “πολιτικό κόμμα” είναι εγκληματική οργάνωση.

Έτσι το θέλησαν όσοι συνέταξαν το σύνθετο κατηγορητήριο, και γι’ αυτό η Μάγδα Φύσσα είναι μια σύγχρονη Παναγία, μόνη της κάτω από τον Σταυρό των αμαρτιών όλου του κόσμου – όσων ανακήρυξαν, όσων ψήφισαν, όσων νομιμοποίησαν, όσων ανέχθηκαν, όσων συνέβαλαν και συμβάλλουν στη μετάσταση του ακροδεξιού-φιλοναζιστικού μορφώματος της ΧΑ στο σώμα της δοκιμαζόμενης κοινωνίας μας».