Προφυλακιστέες κρίθηκαν οι οι δύο γυναίκες, στο σπίτι των οποίων, στα Περιστέρια Σαλαμίνας, κρυβόταν το τελευταίο διάστημα η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου, που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενη για συνεργασία με τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Πρόκειται για την 60χρονη μητέρα των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και την 26χρονη σύντροφο του δεύτερου. Τα δύο αδέλφια είναι έγκλειστα ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Την απόφαση για την προφυλάκιση έλαβε ο ειδικόςεφέτης-ανακριτής στον οποίο είχαν οδηγηθεί οι δύο γυναίκες με την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση.

Νωρίτερα το πρωί, οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά ο οποίος και τους άσκησε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία και της παρέπεμψε να δικαστούν αύριο Τετάρτη στο Αυτόφωρο.

Επίσης σήμερα Τρίτη απολογήθηκε στον εφέτη ανακριτή και ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Χρ. Τσάκαλος, που είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο κατηγορούμενος, όπως και άλλοι έγκλειστοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», έχουν ξεκινήσει ήδη απεργία πείνας, ζητώντας να μην προφυλακιστεί η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου και η 36χρονη φίλη τους.

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας αναμένεται να απολογηθεί στο μεταξύ την Πέμπτη, η Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία φέρεται ότι σχεδίαζε την απόδραση των καταδικασμένων μελών της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς από τις φυλακές Κορυδαλλού και συνεργαζόταν με το Χριστόδουλο Ξηρό.
Η 22χρονη συνελήφθη την Τρίτη στο σπίτι της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου στην οδό Άγιου Χαραλάμπους στην περιοχή Περιστέρια, όπου κρυβόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα.