Διάλογοι του Παναγιώτη Βλαστού, αρχηγού του κυκλώματος εκβιαστών, με τον Γ.Δ, επίσης μέλος του κυκλώματος, διαφωτίζουν την ανάκριση με τους πρωταγωνιστές της πενταπλής δολοφονίας στην Αγία Νάπα, στην Κύπρο.

Τρία πρόσωπα που εμπλέκονται, εμφανίζονται να έχουν σχέση με τα μέλη της ελληνικής μαφίας και σύμφωνα με τον έναν συνομιλητή συνδέονται και με την εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια…

Εκτός από τα ονόματα του Μαμαλικόπουλου και Τσεχιλίδη, οι οποίοι κατά κάποιους είναι και εκτελεστές της Σέχτας Επαναστατών στο προσκήνιο μπαίνει και ένας τρίτος, Αλβανός, ονόματι Αιμίλιος.

Ακόμα στους διάλογους, που παρουσιάζει «Το Βήμα» ανατριχιαστικό είναι το μένος Βλαστού εναντίον της εξαδέλφης του, Λίτσας, η οποία αποκάλυψε το κύκλωμα!
Ειδικότερα ο Γ.Δ συνομιλώντας με τον Βλαστό τον Αύγουστο 2014 και μετά την προσαγωγή του στο τμήμα εκβιαστών, ξετυλίγει το κουβάρι των σχέσεών του με τους δολοφόνους της Κύπρου ως εξής:
Βλαστός:… τι σου λέγανε οι τρελοί (σ.σ αστυνομικοί) εκεί πέρα;
Γ. Δ: Πιο πολύ έχει να κάνει με το μα… αυτό το μ… στην Κύπρο. Θυμάσαι που σου είχα πει ότι… είχε σκοτώσει πέντε άτομα στην Αγία Νάπα στην Κύπρο ένας;
Βλαστός: Σώπα ρε γι αυτό σε καλέσανε εσένα;
Γ.Δ Αυτός ήτανε με τον Τάσο Τσαχιλίδη.
Βλαστός: Ναι.
Γ.Δ: Αυτός λοιπόν τους έδωσε τους υπολοίπους…
Βλαστός: Και τι δουλειά έχεις εσύ με αυτά;
Γ.Δ: Αυτός λοιπόν που έδωσε τα ονόματα έκανε παρέα με έναν Αλβανό, με έναν Αιμίλιο ονόματι.
Βλαστός: Δεν τους ξέρω… Αυτός ο Αλβανός στην Κύπρο έκανε τους πέντε φόνους;
Γ.Δ: Δεν ξέρω αν τους έχει κάνει, λένε τώρα χρεώνουν έφαγε πέντε φορές ισόβια αυτός δεν ξέρω αν είναι αλήθεια…
Βλαστός: Ο Αλβανός;
Γ.Δ: Όχι ο Έλληνας, δύο έλληνες ήταν. Ο Τσεχιλίδης και ο Μαμαλικόπουλος ο ένας που είχε μπει στον Κορυδαλλό που τον χτυπήσανε και άλλοι οι Πυρήνες της Φωτιάς αλλά ανακατεύεται με τους τρομοκράτες με αυτούς πρέπει να είναι…
Στη συνέχεια όταν ερωτάται ο Γ.Δ πού ήξερε τον Μαμαλικόπουλο αναφέρεται κάποιο πάρκινγκ, όπου σύχναζε και ο Αλβανός… Σε άλλο σημείο των συνομιλιών συνδέονται οι τρεις εκτελεστές με τη δολοφονία Γκιόλια.
Γ.Δ. Όλη τη ζημιά την έχει κάνει ο Αλβανός αυτός ο Αιμίλιος αυτός τον πιάσανε πιστεύω χρεώνουν ότι σκοτώσανε και τον Γκιόλια το δημοσιογράφο.
Βλαστός: Τον Γκιόλια;
Γ. Δ Ναι ότι είναι εκτελεστής της Σέχτα, αυτός και οι δύο άλλοι…
Για την εξαδέλφη Λίτσα ο Βλαστός αναφέρει στον Γ. Δ: «Ξέρεις τι της κάνανε; Αυτή η π… Παλιά τότε που την είχα κυνηγήσει εγώ πήγε η που… και μου κλωνοποίησε το τσιπάκι και μία έδειχνε ότι είμαι στα Τρίκαλα και μια στο σπίτι της, ακούς; Και της είπα αεί στο διάβολο σαβούρα»…