Προθεσμία από τον εισαγγελέα Πειραιά πήρε ο δράστης της επίθεσης στο Μικρολίμανο, Αρμπέρ (ή Αλπερτ) Μπάκο και αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής.

Ο 31χρονος Αλβανός που συνελήφθη την Τετάρτη το μεσημέρι είχε πυροβολήσει με Kαλάσνικοφ εναντίον πελατών μέσα σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο το περασμένο Σάββατο τραυματίζοντας 15 άτομα.

Mαζί του συνελήφθη και ένας 23χρονος ομοεθνής του, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση των πυροβολισμών στον Πειραιά, έχει σχηματιστεί σε βάρος του 31χρονου συλληφθέντα ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Ο 31χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά στις 11 το πρωί της Πέμπτης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί ορισμένοι νεαροί θαμώνες του μαγαζιού που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, προσπάθησαν να περιγράψουν τι έγινε εκείνο το βράδυ. Ανέφεραν, ότι ο δράστης ήταν μαζί με δύο άνδρες ακόμα που ήταν αρκετά εριστικοί με τους πελάτες, ενώ ο ίδιος όχι.

Ο 31χρονος τόνισαν, ότι κάποια στιγμή συνομίλησε με δύο κοπέλες ενώ δεν φαινόταν ότι ήταν μεθυσμένος καθώς είχε σταθερή ομιλία.

Κάποια στιγμή πρόσθεσαν βγήκε έξω από το κατάστημα και άρχισε να μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο χωρίς να υπάρξει κανένα επεισόδιο.

Μετά από λίγο, όπως λένε, τον είδαμε να γυρίζει και ο πρώτος που τον αντιλήφθηκε ότι κρατούσε το καλάσνικοφ ήταν ο 39χρονος σημερινός σοβαρά τραυματίας ο οποίος στην κίνηση του Αλβανού μπήκε μπροστά στην είσοδο και του φώναξε «μεγάλε τι κάνεις;»

Τότε ο 31χρονος σήκωσε το όπλο του και τον πυροβόλησε εξ επαφής. Ψύχραιμος ο δράστης πυροβόλησε εκ νέου και εναντίον του ντι τζέι του καταστήματος ζητώντας του να κλείσει τη μουσική ενώ φώναζε, ότι «θα σας σκοτώσω όλους για να με θυμάστε».

Ήταν τόσο ψύχραιμος και αποφασισμένος υποστήριξαν οι νεαροί θαμώνες, που πυροβολούσε με σταθερό χέρι και άλλαξε και γεμιστήρα.

Αν δεν έμπαινε ο 39χρονος μπροστά που τραυματίστηκε σοβαρά, δεν βάζαμε ως εμπόδιο ένα ξύλινο πάσο στο δράστη και δεν του πετούσε ο ντι τζέι ένα γυάλινο τασάκι, σήμερα θα θρηνούσαμε θύματα, υποστήριξαν.

Ο Αλβανός κακοποιός που φέρεται να εμπλέκεται σε άλλες τρεις ένοπλες επιθέσεις, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Πέμπτη στις 5 το απόγευμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Μαζί του θα οδηγηθεί και ο 23χρονος ομοεθνής του.