από metereologos.gr
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
 

Ραγκούσης εγκαλεί Κ. Μητσοτάκη για αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Ο πρώην υπουργός αμφισβητεί τις προθέσεις του
Ραγκούσης εγκαλεί Κ. Μητσοτάκη για αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ο πρώην υπουργός κ. Γιάννης Ραγκούσης σε κείμενό του καταφέρετε κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων αμφισβητώντας την πίστη του σε αυτή και υποστηρίζοντας ότι δεν πρέκειται για μεταρρύθμιση αλλά για νεοδεξιό παλαιοκομματισμό και για πογκρόμ αναξιοκρατικής μεταχείρισης χιλιάδων ανθρώπων.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Εδώ και ημέρες με σκληρούς πολιτικούς χαρακτηρισμούς έχω δημοσίως τοποθετηθεί επί του νέου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής «Μεταρρύθμισης» με τον οποίο καταργήθηκε ο Ν.3839 του 2010, ο οποίος τότε όρισε για πρώτη φορά αδιαμφισβήτητα αξιοκρατικές διαδικασίες στην επιλογή διευθυντών στο δημόσιο.Μία πολύ σοβαρή μεταρρύθμιση για την ανάταξη του καταρρέοντος ελληνικού κράτους.


Με τον νέο νόμο 4275/14 της σημερινής Κυβέρνησης παύτηκαν οι πρώτοι στην ιστορία του ελληνικού κράτους αξιοκρατικά επιλεγμένοι προϊστάμενοι που αναδείχτηκαν το 2010 με αδιάβλητες διαδικασίες χωρίς την παραμικρή κομματική ή άλλη παρέμβαση.


Υποστήριξα πως πρόκειται όχι για μεταρρύθμιση αλλά για νεοδεξιό παλαιοκομματισμό και για πογκρόμ αναξιοκρατικής μεταχείρισης χιλιάδων ανθρώπων, στελεχών του δημοσίου.


Όμως, ακόμη κι εμένα δεν μου περνούσε από το μυαλό η έκταση και το βάθος της «νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου» που εξελίχθηκε μέχρι και στο Υπουργείο, θεματοφύλακα υποτίθεται, της διοικητικής μεταρρύθμισης του κράτους.


Στην αρχή είχα θεωρήσει πως η αντικατάσταση των Γενικών Διευθυντών του Υπουργείου έγινε από υπαλλήλους που δεν υπηρετούσαν το 2010 στο Υπουργείο και γι αυτό δεν είχαν αξιολογηθεί και βαθμολογηθεί στη διαδικασία ανάδειξης προϊσταμένων.

Στην πρώτη και μόνη δηλαδή αντικειμενική και αξιοκρατική διαδικασία κρίσης που πραγματοποιήθηκε ομόφωνα από το Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο που αποτελείτο από:


τον κ. Μ.Δημητρόπουλο, Επίτιμο Αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως Πρόεδρο, τον κ.Σπ.Σκουτέρη, Επίτιμο Αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ως τακτικό μέλος, την κ.Ι.Μαρή, Επίτιμη Σύμβουλο Επικρατείας ως τακτικό μέλος και τον κ.Κ.Τσικρικά, μέλος της Εκτ.Επ.της ΑΔΕΔΥ.


 Αρχικά δηλαδή, πίστεψα πως θα έχουν επιλεγεί μη συγκρίσιμοι με αυτούς που παύτηκαν προϊστάμενοι. Ειλικρινά, δεν τολμούσα να φανταστώ κάτι άλλο.


Κι όμως, με πρωτοστάτη το Υπουργείο Διοικητικής "Μεταρρύθμισης" αποκαλύφθηκε μιά αδιανόητη κατάσταση. Με βάση αυτήν την κατάσταση δε, εύκολα συμπεραίνει κανείς τι θα έχει συμβεί σε όλη την έκταση του δημοσίου, στα άλλα Υπουργεία και φορείς.Το όργιο αναξιοκρατίας ξεπέρασε κάθε προχωρημένη φαντασία.


Συγκεκριμένα:


Το 2010 για το συγκεκριμένο Υπουργείο, είχαν κριθεί από το προαναφερόμενο Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο 13 υποψήφιοι Γενικοί Διευθυντές.


Με βάση την βαθμολόγηση των κριτηρίων των τίτλων σπουδών, των μεταπτυχιακών, των ξένων γλωσσών, της εμπειρίας, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης κλπ, η ομόφωνη κατάταξη είχε ως αποτέλεσμα:


-ο πρώτος υποψήφιος κ.Δ.Παπαδημητρόπουλος,να συγκεντρώσει 1198,19 μόρια,


-ο έβδομος 978,19 μόρια και


-ο 13ος και τελευταίος 897,88 μόρια.


Πριν από λίγες ημέρες και κατ' εφαρμογή των ευνοιοκρατικών διατάξεων του Ν.4275 το αποτέλεσμα ήταν Γενικοί Διευθυντές, με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας, να τοποθετήθουν - οι οποίοι θα αναλάβουν και την αρμοδιότητα της αξιολόγησης των συναδέλφων τους -  οι εξής τρεις:


1) ο τελευταίος της αξιολόγησης του 2010


2) ο έβδομος της αξιολόγησης του 2010


3) ένας υπάλληλος που δεν είχε ζητήσει να κριθεί το 2010.


Ο κ.Δ.Παπαδημητρόπουλος με τα περισσότερα μόρια υποβιβάστηκε πλέον από Γεν. Διευθυντή σε απλό υπάλληλο.
Χωρίς αμφιβολία, αυτό που διέπραξαν είναι ένα ανεπίτρεπτο αξιακό, θεσμικό και ηθικό κακούργημα σε βάρος ανθρώπων που είναι άξιοι, αξιοπρεπείς και αφοσιωμένοι στο καθήκον τους.


Είναι σε τελική ανάλυση πολιτικό κακούργημα σε βάρος του τόπου.


Πλήττει καίρια τους φορολογουμένους πολίτες που θέλουν ένα παραγωγικό κράτος και ιδίως τη νέα γενιά και το μέλλον της.


Ποιά Ελλάδα μπορεί έτσι να βγει από την κρίση, ποιό κράτος μπορεί έτσι να πάει μπροστά; Αυτή είναι η Νέα Ελλάδα του κ. Σαμαρά;


Οι Βουλευτές οι Υπουργοί καθώς και οι Υφυπουργοί του σημερινού Πασοκ οφείλουν έστω και τώρα να σπάσουν την ομερτά και να μην επιτρέψουν άλλο να αμαυρώνεται ηθικά και πολιτικά μία παράταξη που αυτή μόνη της θεσμοθέτησε την αξιοκρατία στις προαγωγές το 2010. Αν μη τι άλλο, έχουν υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους αλλά και στους συναδέλφους τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του 2010 που σήκωσαν μόνοι τους και αυτό το πολιτικό φορτίο.


Αλλά και τα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ οφείλουν να μιλήσουν, μολονότι μας είχαν αφήσει μόνους το 2010.Το δε ΠΟΤΑΜΙ πρέπει τώρα να πάρει θέση.


Κυρίως όμως μετά τις αποκαλύψεις αυτές η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής «Μεταρρύθμισης» οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, οφείλει εκ των πραγμάτων να παραιτηθεί
».


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόλεμος Μητσοτάκη - Ραγκούση για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων  
Απαντήσεις Μητσοτάκη για τις καταγγελίες Ραγκούση ζητά το Ποτάμι  
 
 
σχόλια (11)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Λαιϊκισμός της μεταρρύθμισης | 15/10/2014 10:48
  Ο Κ. Μητσοτάκης προβάλλεται ως δήθεν μεταρρυθμιστής. Μέσα από έναν λαϊκισμό, προπαγανδίζει το δήθεν καινοτόμο σύστημά του. Όμως ξηλώνει αυτούς που αναδείχθηκαν με μόρια για να βάλει αυτούς που επιθυμεί ο ίδιος σαν είναι μαγαζάκι δικό του και των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν το κράτος. Εν τω μεταξύ χαρακτηρίζει το σύστημα των μορίων ως στατικό, όταν το εφαρμόζει ο ίδιος στις αποφάσεις για την κινητικότητα! Τόσο αλλοπρόσαλλη πολιτική για να εξυπηρετήσει τον κομματισμό. Πού ακούστηκε, τα μεταπτυχιακά στη δημόσια διοίκηση να θεωρούνται στατικά και η συνέντευξη ενώπιον στελεχους του ΣΕΒ να θεωρείται δυναμικό προσόν. Μόνο στην Αφρική.
  Όχι άλλος λαϊκισμός
  απάντηση13
   
   
  δεν μας άρεσε ο ΓΑΠ και ο Ραγκούσης... | 15/10/2014 08:53
  θέλατε μπένυ και ακροδεξιούς να εφαρμόσουν το μνημόνιο..
  Χωρίς μνημόνιο δεν θα υπαρχουμε
  απάντηση72
   
   
  Ψηφαλάκια μαζεύει ο Ραγκούσης! | 15/10/2014 06:26
  Και παριστάνει και τον δημοκράτη, και τον πόνο του δημοσίου υπαλλήλου! Γνωστά τα κόλπα, υποσχέσεις, βολέματα, διορισμοί από παράθυρα, πλαστά διπλώματα, what else is new?
  Γιατί δεν τον ξέρουμε
  απάντηση210
   
   
  Μπράβο! | 14/10/2014 17:15
  Είναι μεγάλο δυστύχημα για τον τόπο που ο πιο άξιος Υπουργός που πέρασε τα τελευταία χρόνια από τις Κυβερνήσεις είναι στο περιθώριο και δεν είναι καν βουλευτής. Ας όψεται ο Μίμης ο Ανδρουλάκης που ενώ παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και το παίζει ανεξάρτητος (αλήθεια πού έχει χαθεί?) δεν παραιτήθηκε και από βουλευτής γιατί λέει του το ζήτησε ο Βενιζέλος, προφανώς για να μην γίνει βουλευτής ο Ραγκούσης (πρώτος επιλαχών) που είναι το...κόκκινο πανί για τον Βενιζέλο γιατί του τα χώνει και ήταν κολλητός του τρισκατάρατου ΓΑΠ. Οποίος ξεπεσμός για τους ...άξιους πολιτικούς μας και μάλιστα για τον "αριστερό" Μίμη. Αιδώς Αργείοι!
  Αιδώς Αργείοι!
  απάντηση243
   
   
  Ασχολίαστο θα πάει? | 14/10/2014 16:49
  Βρε λεβέντες 5 ώρες πάνε από την δημοσίευση. Κανένας δεν το βρίσκει σημαντικό ?΄Τι να πω.. Βρε κανά Ποτάμι ? καμιά ΔΗΜΑΡ? ΣΥΡΙΖΑ? κανας Ρακιτζής , κανένας εισαγγελέας μήπως??
  Gino
  απάντηση200
   
   
  Σε μια Ελλαδα του μελλοντος ... | 14/10/2014 15:40
  Σε μια Ελλαδα του μελλοντος, θα περιμενε κανεις (α) να υπαρχει διαφανεια τετοιων εκλογων, δηλαδη και τα μελη των επιτροπων να ειναι γνωστα και οι διαδικασιες ελεγχου, επιλογης και εκλογης τεκμηριωμενες και προσβασιμες στον εκαστοτε πολιτη. Οπερ δεν υπαρχει σημερα... (β) το Υπουργειο να εχει ηδη εκδωσει αμεσα τεκμηριωμενη ανακοινωση επι των κατγοριων του Ι.Ραγκουση. Ουτε αυτη υπαρχει ... μαγειρευται! Γι' αυτο Σαμαρας και Μητσοτακης να μην παραπονιουνται γιατι ενας Τσιπρας και καποια Δουρου κλεβουν την παρασταση και τις ψηφους. Οπως το 1981 (η πιο συγχρονα το 2009...) ΠαΣοΚ (η Συριζα σημερα) δεν βρεχει! Το ποτιζετε το μποστανι με τις πραξεις σας! Τσουκνιδα μεν αλλα μεγαλωνει με το λιπασμα σας
  αμερικανος
  απάντηση90
   
   
  Μπράβο !!! | 14/10/2014 14:25
  Μπορεί να διαφωνεί κανείς με τον Ρσγκούση -ειδικά για το κομματικό του παρελθόν- αλλά είναι απο τους ελάχιστους στο δημόσιο λόγο που ομιλεί με παραδείγματα και όχι αόριστα. Τώρα για την ουσία των γραφόμενων είναι μια μικρή απόδειξη ότι-παρά την κρίση- λίγα πράγματα αλλάζουν σε αυτή την χώρα
  kineas
  απάντηση182
   
   
   
  Ασε μας ρε Ραγκούση | 14/10/2014 14:02
  Ο κάθε ξεχασμένος και άχρηστος πολιτικός εκφέρει γνώμη και ζητά παραιτήσεις! Ας παμε μπροστά σε αυτή τη χώρα ας μη πηγαίνουμε άλλο πίσω! Έλεος !
  Ανώνυμος / η
  απάντηση630
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Μπράβο στο Ραγκούση | 14/10/2014 12:53
  Μπράβο στο Ραγκούση. Καιρός να βγουν μπροστά οι άνθρωποι που γλύτωσαν την Ελλάδα το 2009/10 από τον όλεθρο και έβαλαν τις βάσεις των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα.
  grt
  απάντηση234
   
   
  ας χαίρονται | 14/10/2014 12:17
  τον ....μεταρρυθιστή υιό του Αποστάτη όσοι στο πασόκ του βενιζέλου συγκυβερνούν κι χαριεντίζονται μαζί του...
  ty
  απάντηση132
   
-