Νέα δικαστική εμπλοκή στην Τουρκία με την υπόθεση έκδοσης του Άγγελου Φιλιππίδη για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το Τριμελές Πρωτοδικείο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε την απόρριψη της αίτησης έκδοσης των ελληνικών αρχών και έκρινε ως παράνομο το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αιτιολογία της απόφασης το ένταλμα χαρακτηρίζεται ως προϊόν μη δικαστικής κρίσης και γι’ αυτό, όπως είπαν οι δικαστές, δεν πρέπει να υλοποιηθεί σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Έκδοσης, αφού εκδόθηκε πριν απολογηθεί ενώπιον δικαστή. Μετά την απόφαση ο Α. Φιλιππίδης αποφυλακίστηκε, δήλωσε πάντως ενώπιον του δικαστηρίου ότι «επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα και να εμφανιστεί στον έλληνα δικαστή».

Ο Α. Φιλιππίδης, σύμφωνα με τις συμβουλές των δικηγόρων του, δεν μπορεί να ταξιδέψει εκτός Τουρκίας πριν εκκαθαρίσει τις εκεί νομικές εκκρεμότητες. Πρέπει να περιμένει την εκδίκαση της νομιμότητας του δεύτερου εντάλματος το οποίο εκκρεμεί από την ελληνική Δικαιοσύνη για τα χρέη προς το ΤΤ του επιχειρηματία Π. Ευθυμίου.

Νέο αίτημα προκειμένου να παραμείνει κρατούμενος ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης απέστειλε στις τουρκικές Αρχές ο εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα εκδόσεων, Γιάννης Αγγελής.

Όπως είναι γνωστό, ο Α. Φιλιππίδης συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης στη συνοικία Πέρα στις 11 Ιανουαρίου. Εντοπίστηκε από τις πολλές συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικά κανάλια. Κρατήθηκε όλο αυτό το διάστημα ως το απόγευμα της Δευτέρας στις φυλακές του Μάλτεπε σε κλίμα απόλυτης απομόνωσης…