Αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή οι Χρήστος Στεργιόπουλος και Διονύσης Λιακόπουλος, στη δίκη που διεξάγεται σήμερα ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπως επίσης και την πρόθεσή τους να δολοφονήσουν τον 27χρονο πακιστανό Σαχζάτ Λουκμάν πριν από περίπου ένα χρόνο στα Πετράλωνα.

Και αυτό διότι εκτός από το αδίκημα της δολοφονίας από πρόθεση για το οποίο και δικάζονται οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι και με το αδίκημα της ένταξης στην εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. και παραμένουν προφυλακισμένοι για τις πράξεις τους.


Ο Λιακόπουλος αμέσως μετά την άρνηση της ένταξής του στη Χρυσή Αυγή εξέφρασε τη θλίψη του προς την οικογένεια του θύματος.

Λίγο μετά τις 13.30 έφτασαν στο δικαστήριο ο Χαντίμ Χουσέϊν και η Σούγκραν Μπίμπι γονείς του θύματος. O πατέρας του θύματος ζήτησε απονομή δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών για τη δολοφονία του παιδιού του.

Με την έναρξη της διαδικασίας, μέσα σε ένα κατάμεστο από κόσμο ακροατήριο, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε για τυπικούς λόγους την αποβολή της πολιτικής αγωγής.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και λίγο αργότερα τον τόνο στη διαδικασία έδωσαν οι εκπρόσωποι της Πολιτικής Αγωγής καθώς ζήτησαν από το δικαστήριο να κρίνει το έγκλημα ως ρατσιστικό.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι, εποχούμενοι μοτοσικλέτας, διαπληκτίστηκαν με το θύμα για ασήμαντη αφορμή τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου του 2013, την ώρα που εκείνος κατευθυνόταν στη δουλειά του.

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων στα σπίτια των κατηγορουμένων από τις έρευνες της αστυνομίας εντοπίστηκαν τρία στιλέτα τύπου πεταλούδα, ένας σουγιάς, μια μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή, ένα αεροβόλο πιστόλι, μια σιδερογροθιά, πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων, δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου, δύο ξύλινα ρόπαλα και σφεντόνα. Στο σπίτι του ενός βρέθηκαν επίσης 50 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.
Να σημειωθεί ότι σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη, έξω από τα Δικαστήρια πραγματοποιείται από το πρωί στις 9:00 αντιφασιστική συγκέντρωση την οποία έχει καλέσει η ΚΕΕΡΦΑ για τον Σαχζάτ Λουκμάν.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 8 Ιανουαρίου 2014.