Τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών για να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ζητάει με έγγραφό της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες το έγγραφο απευθύνεται στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Μανώλη Ρασιδάκη.

Τον καλεί να συγκαλέσει την Ολομέλεια για τον ορισμό ειδικού εφέτη-ανακριτή λόγω μείζονος σπουδαιότητας της υπόθεσης και λόγω των πολλών δικογραφιών, οι οποίες εντάσσονται για τη μεγάλη δικογραφία της ενιαίας έρευνας που αντιμετωπίζει τη Χρυσή αυγή ως εγκληματική οργάνωση.

Ως την πλέον πιθανή ημερομηνία για τη συνεδρίαση της Ολομέλειας δικαστικές πηγές ανέφεραν την 17η Οκτωβρίου.

Οπως έγραψε «Το Βήμα της Κυριακής», σε αυτή την απόφαση είχε καταλήξει η Εισαγγελέας από την περασμένη εβδομάδα και πριν από τις μεγάλες αποκαλύψεις των άλλων τεσσάρων προστατευομένων μαρτύρων, οι οποίοι κατέθεσαν στον ανακριτή το Σαββατοκύριακο. Και αυτό διότι καθημερινά στην ανάκριση αποκαλύπτονται νέες πτυχές της υπόθεσης.

«Τα στόματα άνοιξαν» είπε στο «vima.gr» ανώτατη δικαστική πηγή, με αποτέλεσμα η όλη υπόθεση να φαίνεται να κρύβει και άλλες δραματικές πτυχές που πρέπει να εξιχνιαστούν. Μεταξύ αυτών είναι και οι καταγγελίες όλο και περισσοτέρων μελών της πακιστανική κοινότητας ότι πρέπει να εξιχνιαστούν και τουλάχιστον άλλες τρεις δολοφονίες.

Παράλληλα πραγματοποιούνται έρευνες σε όλη τη χώρα από τους αστυνομικούς για να εντοπιστούν τα όπλα που, σύμφωνα με πέντε καταθέσεις μαρτύρων, είναι διασκορπισμένα στην Αττική και στην Κορινθία, αλλά και σε άλλες περιοχές της κεντρικής και δυτικής Ελλάδας…

Ως γιγάντιο και επιτυχές πάντως χαρακτηριζόταν το έργο των ανακριτών κκ. Σπύρου Γεωργουλέα και Χρήστου Παπακώστα, οι οποίοι με ώρες ανάκρισης εντόπισαν μάρτυρες που φώτισαν την υπόθεση, τη δράση της οργάνωσης, αλλά και άλλες πτυχές.