Πιέσεις από ιδιοκτήτες φορτηγών και ιδιωτικών ΚΤΕΟ για να αντικατασταθεί ο γενικός γραμματέας Μεταφορών κ. Νίκος Σταθόπουλος από την πρώην διευθύντρια Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών, σήμερα συνταξιούχο και συνεργάτιδα του υφυπουργού Υποδομών, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, κυρία Ευαγγελία Τσάγκα ασκούνται από το πρωί της Τετάρτης στον υπουργό Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως πληροφορείται η ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος», ο νέος υπουργός δέχεται οχλήσεις και εισηγήσεις για την «καρατόμηση» του τεχνοκράτη κ. Σταθόπουλου και την αντικατάστασή του από την κυρία Τσάγκα. Το θέμα συζητείται ευρύτατα στο υπουργείο Υποδομών και έχει προκαλέσει αίσθηση στα ανώτερα κλιμάκια του υπουργείου.
Σε περίπτωση που ενδώσουν οι αρμόδιοι στις πιέσεις και η κυρία Τσάγκα οριστεί γενική γραμματέας στο υπουργείο, τίθεται αυτομάτως ζήτημα ασυμβίβαστου λόγω σύγκρουσης συμφερόντων. Και αυτό διότι, η κυρία Τσάγκα έχει στενή συγγένεια με ιδιοκτήτες ιδιωτικού ΚΤΕΟ.
Όπως αναφέρεται στο τεύχος των Ανωνύμων Εταιρειών του Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ ΑΕ ΕΠΕ 1257/2010), ο γιος του αδελφού της και και ανιψιός της, κ. Ιωάννης Τσάγκας και ο γαμπρός της κ. Κωνσταντίνος Στούμπος αποτέλεσαν το 2010 το τριμελές διοικητικό συμβούλιο που ίδρυσε το ιδιωτικό «ΚΤΕΟ Θριασίου Πεδίου», μαζί με τον πρώην διευθυντή του υπουργείου Μεταφορών και συνταξιούχο σήμερα κ. Αντώνιο Κατσίνα. Στη συνέχεια, το 2012, σύμφωνα με νεότερη απόφαση (ΦΕΚ ΑΕ ΕΠΕ 8657/2012), ο κ. Κατσίνας αντικαταστάθηκε από τον υιό της κυρίας Τσάγκα, κ. Ιωάννη Γιαλό.
Σημειωτέον ότι ο σύζυγος της κυρίας Τσάγκα, απόστρατος αξιωματικός κ. Ιωάννης Γιαλός ανήκει στο διδακτικό προσωπικό της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταφορέων (ΣΕΚΑΜ) της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση της περιφέρειας Αττικής (ΑΔΑ: 4ΑΘ47Λ7-ΙΡ).

«Ήρθα στο υπουργείο Υποδομών ως απλή συνεργάτρια για να βοηθήσω τον υφυπουργό, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο με την εμπειρία μου. Δεν θέλω να γίνω γενική γραμματέας στο υπουργείο ούτε το ζήτησα ούτε το επιδίωξα. Άλλωστε, δεν με συμφέρει διότι χάνω τη σύνταξή μου.

Αν υπήρχε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να το κάνω» δηλώνει στο «Βήμα» η κυρία Ευαγγελία Τσάγκα, η οποία συμπληρώνει ότι δεν ξέρει εάν θα παραμείνει τελικά στο υπουργείο δίπλα στον κ. Παπαδόπουλο.