Ναυάγησε τελικά το σχέδιο του ΥΠΕΚΑ για μετεγκατάσταση όλων των υπηρεσιών του στο κτίριο που στέγαζε το πολυκατάστημα Μινιόν επί της οδού Πατησίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, «είναι πλέον αδύνατη η συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας μίσθωσης του ιστορικού Μινιόν για τη στέγαση των υπηρεσιών του υπουργείου». Η προσπάθεια μεταφοράς και στέγασης των διάσπαρτων στην πόλη εγκαταστάσεων του ΥΠΕΚΑ σε ενιαίο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας δεν κατέστη τελικά δυνατόν να ευοδωθεί παρά τις πολύπλοκες και χρονοβόρες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΥΠΕΚΑ και του ομίλου Κουτσολιούτσου στον οποίο ανήκει το κτίριο του πρώην Μινιόν.

Η διαδικασία είχε «κολλήσει» δύο φορές και στο παρελθόν. Την πρώτη διότι είχε προκύψει ένα νομικό ζήτημα, το οποίο διευθετήθηκε με ειδική ρύθμιση, προκειμένου να υπογραφεί τελικά η σύμβαση μεταξύ του Δημοσίου και της ιδιωτικής εταιρείας. Ακολούθησε όμως και άλλο ένα εμπόδιο. Ο όμιλος Κουτσολιούτσου δεν συμφώνησε με την αρχιτεκτονική πρόταση του υπουργείου και γι’ αυτό είχε αναθέσει μια νέα μελέτη σε γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο της Αθήνας.

Πάντως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ΥΠΕΚΑ δρομολογεί άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες για την εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου με βάση το νέο οργανόγραμμά του. Μέχρι να βρεθεί λύση στη μετεγκατάσταση σε ενιαίο κτίριο, θα συνεχιστεί η συγκέντρωση των υπηρεσιών του σε λιγότερα μισθωμένα κτίρια. Σήμερα στεγάζονται σε 22 κτίρια με ετήσιο κόστος περίπου 5 εκατ. ευρώ. Ένα χρόνο πριν, το υπουργείο στεγαζόταν σε 24 κτίρια με ετήσιο κόστος περίπου 6,4 εκατ. ευρώ.