Κύκλωμα αστυνομικών που συνεργάζεται με τέσσερις «νονούς της νύχτας» κρύβεται πίσω από εκατοντάδες «χρυσοφόρους» ανεξέλεγκτους οίκους ανοχής, στούντιο και γραφεία προσφοράς ερωτικών υπηρεσιών. Τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον 40 αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας, στην Καλλιθέα και στους Αμπελοκήπους, στη Γλυφάδα και αλλού έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. αφού υπήρχε σειρά στοιχείων ότι πωλούν, με το αζημίωτο, προστασία σε κυκλώματα σωματεμπόρων τα οποία ειδοποιούν με SMS για επερχόμενους αστυνομικούς ελέγχους.
Για τις μεθοδεύσεις αυτές έχουν ήδη σχηματισθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα δύο μεγάλες δικογραφίες, ενώ έχουν υπάρξει ενδείξεις ακόμη και για εμπλοκή ανωτέρων αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής που ρυθμίζουν τις σχέσεις και τις συναλλαγές σωματεμπόρων και ενστόλων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., τα «ροζ» κυκλώματα στη χώρα μας έχουν εντυπωσιακή οργάνωση και κατευθύνονται από τέσσερις «νονούς» ηλικίας 40-50 ετών που είχαν παλαιότερα εμπλοκή σε εκβιάσεις, απόπειρες δολοφονιών και άλλες εγκληματικές ενέργειες. Παράλληλα υπάρχουν περίπου είκοσι «ευυπόληπτοι» επιχειρηματίες που κατευθύνουν ισάριθμα γραφεία ερωτικών ραντεβού ή στούντιο σε όλη την Αθήνα, οι οποίοι ταυτόχρονα διατηρούν συνδέσμους σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.
Τον έλεγχο των οίκων ανοχής στο κέντρο της Αθήνας τα τελευταία 20 χρόνια φέρεται να έχουν τρεις-τέσσερις ιδιώτες που έχουν συλληφθεί παλαιότερα για συμμετοχή σε κυκλώματα σωματεμπορίας ή για βασανισμούς γυναικών, οι οποίοι όμως συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δραστηριότητά τους. Σε προγενέστερες έρευνες είχαν βρεθεί στην κατοχή των συγκεκριμένων δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και πολλά ακίνητα σε όλη την Αθήνα. Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι η δολοφονία της 57χρονης Βάιας Ζήση στο Γαλάτσι στις 24.9.2007, όπως και του 47χρονου Αλέκου Κοσμόπουλου στην Ιερά οδό στις 8.11.2008, σχετίζονται με τον πόλεμο συμφερόντων γύρω από την προστασία των «ροζ» κυκλωμάτων.
Συστήματα διεφθαρμένων αξιωματικών έχουν κύριο ρόλο στην προστασία των οίκων ανοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη δεκαετία του 1990 από έρευνα του εισαγγελέα κ. Γιώργου Γεράκη είχαν υπάρξει ενδείξεις συμμετοχής στα κυκλώματα ανώτατης ομάδας αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής που έχουν δίκτυο συνεργατών στα περισσότερα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ