Άλλες 33 συλλήψεις έκανε η Αστυνομία κατά τη δεύτερα ημέρα ελέγχων σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, στα οποία διέμενε μεγάλος αριθμός μεταναστών. Έλεγχοι έγιναν σε τρεις πολυκατοικίες και σε τέσσερα διαμερίσματα, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι 33 παράνομοι μετανάστες. Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων παραμένουν άφαντοι και η Αστυνομία αναζητεί τα στοιχεία τους.

Ειδικότερα κατά την διάρκεια ελέγχου που έγινε από τους αστυνομικούς παρουσία εισαγγελέα σε ισόγειο διαμέρισμα εμβαδού 30 τετραγωνικών μέτρων στην οδό Σκαλιστήρη συνελήφθησαν 13 μετανάστες. Η έρευνα σε αυτή την περίπτωση πραγματοποιήθηκε ύστερα από καταγγελία της ιδιοκτήτριας.

Επίσης σε ημιυπόγειο διαμέρισμα, εμβαδού 10 τετραγωνικών μέτρων, της οδού Κασσαβέτη, βρέθηκαν τέσσερις μετανάστες και ένας ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών.

Ακόμη σε ημιυπόγειο διαμέρισμα, εμβαδού 10 τετραγωνικών μέτρων, της οδού Πάτμου, εντοπίστηκαν τέσσερις μετανάστες.

Επιπλέον σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, εμβαδού 60 τετραγωνικών μέτρων, της ίδιας πολυκατοικίας της οδού Πάτμου, εντοπίστηκαν δώδεκα μετανάστες.

Οι τριάντα τρεις μετανάστες εξετάστηκαν από τους γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ που συμμετέχουν στα μικτά κλιμάκια, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυσματικές ή μεταδοτικές ασθένειες ή άλλα λοιμώδη νοσήματα. Τέσσερις από αυτούς υπεβλήθησαν σε ακτινογραφικό έλεγχο από τις κινητές μονάδες ελέγχου.

Όλα τα διαμερίσματα ελέγχθηκαν επίσης από τους υπαλλήλους της κινητής μονάδας ελέγχου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τα τρία σπίτια που ερευνήθηκαν ασφαλίστηκαν και τα κλειδιά έχουν παραδοθεί στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ενώ η Αστυνομία καλεί τους πολίτες που διαπιστώνουν υπεράριθμη στέγαση παράνομων μεταναστών σε διαμερίσματα να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση της Ελληνικής Αστυνομίας τηλεφωνικά ή και στέλνοντας sms στον αριθμό 100.

Σύμφωνα με την Αστυνομία κατά των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων σχηματίζεται δικογραφία σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκιση, και εφόσον εντοπίζονται εντός των ορίων του αυτοφώρου συλλαμβάνονται και οδηγούνται στις εισαγγελικές αρχές.