Ενα γνωστό, τηλεοπτικό, πρόσωπο βρίσκεται ανάμεσα στους εμπλεκόμενους σε υπόθεση διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, που αποκαλύφθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με καταγεγραμμένες συνομιλίες ο εν λόγω ακούγεται _σε δύο συζητήσεις που έχουν υποκλαπεί από το σύστημα παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων της ΕΥΠ_ να ζητά τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο, ποσότητες κοκαΐνης από τον κεντρικό προμηθευτή του κυκλώματος, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος για αυτήν την υπόθεση.

Πρόκειται για την υπόθεση που εξιχνιάσθηκε στις 21 Μαρτίου 2012 από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής με την σύλληψη τριών ελλήνων και ενός αλβανού για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Ο ίδιος άνθρωπος είχε καταδικασθεί και στο παρελθόν για υπόθεση μεταφοράς ναρκωτικών από την Κρήτη. Σε έρευνες που είχαν γίνει στα σπίτια των συλληφθέντων είχαν βρεθεί 100 γραμμάρια ηρωίνης, 140 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 12.000 ευρώ, δύο Ι.Χ και ζυγαριές ακριβείας.

Το σύστημα υποκλοπών της ΕΥΠ κατέγραψε σειρά υπόπτων συνομιλιών για προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών και ανάμεσα σε αυτές και εκείνη του τηλεοπτικού προσώπου, που πιθανόν να κληθεί να απολογηθεί στους δικαστικούς λειτουργούς τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα στο διαβιβαστικό έγγραφο της Ασφάλειας μνημονεύεται η εμπλοκή και άλλων, περίπου 15 ιδιωτών, απ’ όλη την Ελλάδα -ορισμένοι ανήκουν σε λέσχες οπαδών.