Και άλλες περιπτώσεις διαφθοράς και λεηλασίας του ΙΚΑ μέσω της δράσης κυκλωμάτων στο εσωτερικό του έχουν εντοπιστεί και σύντομα θα έλθουν στο φως της δημοσιότητας. Οπως ενημέρωσαν την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης και ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλος είναι θέμα χρόνου και η εξακρίβωση των ονομάτων των εμπλεκομένων προσώπων.

Oπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτρουμάνης «το φαγοπότι και το πάρτι τελείωσαν» και δήλωσε ότι οι αποκαλύψεις για το ΙΚΑ Καλλιθέας προήλθαν από συστηματική δουλειά μηνών και πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως οι απάτες τέτοιου είδους δεν περιορίζονται στο συγκεκριμένο υποκατάστημα.

«Δεν έχουμε πετύχει το στόχο στο 100%, αλλά στο 75%. Όλες όμως οι απώλειες θα έχουν καλυφθεί μέσα στο χρόνο με τις δράσεις που έχουμε αναλάβει», σημείωσε, κάνοντας γνωστό ότι και οι υπόλοιπες περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί, θα έλθουν σύντομα στο φως της δημοσιότητας.

Σπυρόπουλος: «Μένει να εντοπιστεί το όνομα»

Oπως τόνισε από την πλευρά του ο διοικητής του ΙΚΑ «τα στοιχεία που θα προκύψουν στο άμεσο διάστημα θα είναι συνταρακτικά». «Αυτή τη στιγμή ξέρουμε πού μας κλέβουν στο ΙΚΑ και το μόνο που μένει είναι να εντοπίσουμε το όνομα», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι με το ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα ο έλεγχος και η διασταύρωση στοιχείων είναι πιο εύκολα.

Αναφερθείς, εξάλλου, ο κ. Κουτρουμάνης στις 40.000 συντάξεις – «μαϊμού» που διακόπτονται, είπε ότι οι ελεγκτικές αρχές συνεργάζονται με τράπεζες, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός από τις κάμερες των ATM, όσων εισέπρατταν συντάξεις δικαιούχων που απεβίωσαν.


Αυτοκτόνησε γιατί εισέπραττε παρανόμως σύνταξη

Μάλιστα, δήλωσε ότι ήδη υπάρχουν υποθέσεις που διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του σε περίπτωση που όταν κλήθηκε κάποιος να λογοδοτήσει διότι εισέπραττε παρανόμως σύνταξη, αυτοκτόνησε επειδή ήταν επώνυμος στην περιοχή του.