Κανονικά θα εκτελεστούν τα βραδινά δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά για Χανιά και Ηράκλειο μετά την βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Για τις 21.00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση του πλοίου «Λατώ» για Χανιά ενώ για τις 22.00 αναμένεται να αναχωρήσουν τα πλοία «Μπλου Σταρ 1» και «Φαιστός Παλλάς» για Ηράκλειο.

Άρση απαγορευτικού αποφασίστηκε και για το λιμάνι του Λαυρίου ωστόσο παραμένουν δεμένα τα πλοία στην Ραφήνα.

Επίσης την Τρίτη δεν πραγματοποιήθηκαν από Πειραιά τα δρομολόγια των «δελφινιών» για Πόρο, Υδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες, Πόρτο Χέλι ωστόσο τα δρομολόγια του Αργοσαρωνικού με τα συμβατικά πλοία εκτελέστηκαν κανονικά.

Επίσης, απαγορευτικό απόπλου υπάρχει στις πορθμιακές γραμμές Αγίας Μαρίνας – Νέα Στύρα και Πρίνου – Καβάλας.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών νωρίς το πρωί προσάραξε σε λασπώδη ακτή στον όρμο Θωρικού το φορτηγό πλοίο «Αγιος Νικόλαος», σημαία Παναμά, με 23μελές πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί. Είχε αποπλεύσει από την Αίγυπτο με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα, κενό φορτίου.

Αμέσως ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Λαυρίου και στο σημείο έσπευσε ρυμουλκό το οποίο κατάφερε να αποκολλήσει το πλοίο ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα βεβαιωτικού διατήρησης της αξιοπλοΐας του.

Επίσης, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ προς το Καζίνο που είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω παγετού.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Σήμερα, Τρίτη, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Τις πρωινές, όμως, ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

Στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.