από metereologos.gr
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
 
 

Οι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ Καλλιθέας γεννούσαν... χιλιάδες δίδυμα

«Το ΒΗΜΑ» αποκαλύπτει τη δικογραφία για το σκάνδαλο με τις παράνομες συναλλαγές
Οι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ Καλλιθέας γεννούσαν... χιλιάδες δίδυμα
Ο κήπος της πρόσφατα ανακαινισμένης βίλας, στον οποίο δεσπόζει η πισίνα, της 55χρονης πρωταγωνίστριας του σκανδαλου του ΙΚΑ έχει εκταση περίπου δύο στρεμμάτων
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τα χιλιάδες ανύπαρκτα... δίδυμα που φαίνεται ότι γεννούσαν οι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ Καλλιθέας πρόδωσαν την μεγάλη απάτη, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με την εμπλοκή διευθυντικών στελεχών, του ασφαλιστικού οργανισμού αλλά και στενών συγγενών τους.

Τέτοιου είδους παράνομες συναλλαγές φαίνεται ότι γίνονται και σε άλλα καταστήματα του ΙΚΑ που θα μπουν στο μικροσκόπιο των αρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών. Υπάρχουν περιπτώσεις ψευτοασφαλισμένων που πήραν επίδομα τοκετού ύψους, περίπου, 120.000 ευρώ για γέννες που δεν υπήρξαν! Ακόμη υπήρχαν γυναίκες που εμφανίζονταν να είναι βαριά άρρωστες και έγκυες ταυτόχρονα, παίρνοντας αντίστοιχα επιδόματα ενώ δεν συνέβαινε τίποτα από τα δύο.

Επίσης αποκαλύπτεται ότι «στρατολόγηση» ιδιωτών για να συμμετέχουν στο κύκλωμα γινόταν σε... ινστιτούτο αδυνατίσματος όπου ήσαν τακτικές πελάτισσες διευθυντικά στελέχη του ΙΚΑ Καλλιθέας, που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις παράνομες συναλλαγές.

Ενδεικτικό του μεγέθους της απάτης είναι ότι οι ελεγκτές του ΙΚΑ ανακάλυψαν περίπου 1.200 συναλλαγές από το ίδιο υποκατάστημα χωρίς να τηρείται απολύτως κανένα παραστατικό.
Αυτά είναι ορισμένα από τα νέα στοιχεία για το μεγάλο σκάνδαλο στο ΙΚΑ ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας.

«Το Βήμα» αποκαλύπτει τη δικογραφία του μεγάλου σκανδάλου με τα αναλυτικά έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ, τις καταθέσεις των ελεγκτών του ΙΚΑ αλλά και όσα ανέφεραν ιδιώτες που φέρονται να λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Καταθέσεις που καίνε

Καταλυτικές ήταν οι καταθέσεις που έδωσαν στις 26 Ιανουαρίου και στις 8 Φεβρουαρίου 2012 η κυρία Γαυγιωτάκη Μαρία, υπεύθυνη του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΙΚΑ, που εντόπισε, ανέλυσε και ανέδειξε την απάτη στο γραφείο του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης, στην Καλλιθέα.

Πρώτο ιδιαίτερα ενδιαφέρον σημείο της αναφοράς της είναι ο τρόπος ανάδειξης των παράνομων συναλλαγών αλλά και το γεγονός ότι παρόμοιες υφαρπαγές χρημάτων γίνονται και σε άλλα υποκαταστήματα.

Οπως λοιπόν μνημονεύει για την «προδοσία των... διδύμων, «όλα προέκυψαν ύστερα από την εφαρμογή Risk Analysis, του νέου πληροφοριακού συστήματος του ΙΚΑ, που άρχισε να λειτουργεί το Νοέμβριο του 2011 όπου φαίνονται ύποπτες και παραβατικές συναλλαγές και στο οποίο εντάχθηκαν στοιχεία από το 2008 και εντεύθεν. Κατά την παρουσίαση της εφαρμογής αυτής, με τα δεδομένα που είχαν εισαχθεί, αναπτύχθηκε ένα σχεδιάγραμμα στο οποίο φαίνονταν ύποπτες και πιθανόν παραβατικές συναλλαγές μεταξύ ασφαλισμένων του Ιδρύματος. Σαν παράδειγμα σας αναφέρω ότι ενώ κάποιος εργαζόμενος, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, είχε λάβει παροχές ασθενείας για το ίδιο χρονικό διάστημα φαίνονταν ότι εργάζεται κανονικά.

Σαν δεύτερο παράδειγμα σας αναφέρω ότι στο σύστημα φαίνονται αφύσικες στον αριθμό παροχές για δίδυμη κύηση. Πρώτο υποκατάστημα στις ύποπτες συναλλαγές ήταν το τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ Καλλιθέας, που εδρεύει στην οδό Σκρα 45. Επιλέξαμε τυχαία έναν εργαζόμενο και διαπιστώσαμε ότι από τον Αύγουστο του 2005 μέχρι και τον Απρίλιο του 2011 ενώ απασχολείτο κανονικά σε επιχείρηση, έπαιρνε σε τακτικά χρονικά διαστήματα, ταυτόχρονα, και επιδόματα ασθένειας αλλά και μητρότητας
».

Ανύπαρκτες εγκυμοσύνες
Στην συνέχεια η αρμόδια για τον εσωτερικό έλεγχο του ΙΚΑ αναφέρεται στην απάτη... οικογενειακού τύπου και σχεδόν όλου του γενεαλογικού «δέντρου» των υπευθύνων του ΙΚΑ.
Οπως σημειώνει «συγγενής κατηγορουμένης, για την απάτη στο ΙΚΑ, έχει λάβει παροχές για έναν τοκετό τον Μάρτιο του 2006 ενώ η ίδια έχει μόνο δύο παιδιά γεννημένα το 1984 και το 1987. Η ίδια γυναίκα έχει λάβει παροχές για νοσηλεία άνευ παραστατικών ενώ εργαζόταν κανονικά. Ενώ μάλιστα εμφανίζεται να ασφαλίζεται από τον Σεπτέμβριο του 2006 είχε αρχίσει να λαμβάνει παροχές από το 2003. Στην κόρη της συγκεκριμένης γυναίκας έχουν χορηγηθεί επιδόματα δύο τοκετών σε διάστημα οκτώ μηνών, ενώ η ίδια είναι άγαμη. Στον σύζυγό της του έχουν χορηγηθεί παροχές ύψους 88.113 ευρώ ενώ δεν είχε ούτε μια ημέρα ασφάλισης στο ΙΚΑ. Σε έναν άλλο συνεργαζόμενο με τους κατηγορουμένους έχουν καταβληθεί μεγάλα ποσά για νοσηλεία για τον ίδιο και τα παιδιά του και δύο επιδόματα για τοκετούς αν και ο ίδιος εργάζεται ενώ δεν προκύπτει ότι έχει παιδιά. Ολοι οι αναφερόμενοι φέρεται να έχουν λάβει παρανόμως 720.000 ευρώ».

Ανάμεσα στα άλλα προκύπτει ακόμη περίπτωση μιας συγγενούς κατηγορουμένης που έλαβε 116.900 ευρώ για έναν τοκετό που δεν υφίστατο ενώ δεν είχε και ασφαλιστική ικανότητα, ένας άλλος εμπλεκόμενος πήρε 186.567 ευρώ για πολλαπλούς τοκετούς ενώ είχε δύο παιδιά.

Για τους συγγενείς μιας άλλης κατηγορουμένης η ίδια, βασική μάρτυρας, καταθέτει: «ο αδελφός της έχει λάβει παροχές 49.550 ευρώ χωρίς να έχει ασφαλιστική ικανότητα, βοήθημα τοκετού χωρίς να έχει παιδί και έκτακτη νοσοκομειακή περίθαλψη χωρίς παραστατικά. Οσον αφορά την κόρη της, μεταξύ των άλλων, αν και άγαμη χωρίς παιδιά είχε εισπράξει επίδομα τοκετού. Επίσης ο αδελφός της έχει καταφέρει να πάρει σύνταξη από το ΙΚΑ, όμως διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός ενσήμων είχαν αποκολληθεί από βιβλιάριο άλλου ασφαλισμένου».

«Πώς μας έβαζε να παίρνουμε χρήματα»

Εντυπωσιακή είναι η κατάθεση που έδωσε στις 14 Φεβρουαρίου 2012 ένας 45χρονος που εμφανίζεται να έχει λάβει μεγάλα ποσά σαν ασφαλισμένος στο ΙΚΑ. Οπως κατέθεσε μία από τις κατηγορούμενες ήταν κουμπάρα του.

Και αναφέρει αναλυτικά «αν θυμάμαι καλά, τέλη του 2003 με αρχές του 2004 μου πρότεινε, δεδομένης της πολύ κακής οικονομικής μου κατάστασης, να φροντίσει για την έκδοση κάποιων παροχών στο όνομα μου, με την συμφωνία να μου απέδιδε ένα μικρό μέρος από το σύνολο. Την ρώτησα αν αυτό ήταν νόμιμο και αν υπήρχε κάποιος κίνδυνος για εμένα και με καθησύχασε κατηγορηματικά λέγοντας μου ότι όλα θα γίνουν με νόμιμο τρόπο και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Με καθησύχασε επιπρόσθετα, λέγοντάς μου ότι με τον ίδιο νόμιμο τρόπο έχει χορηγήσει χρήματα και σε άλλους γνωστούς και φίλους της, χωρίς να έχει υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Τώρα που το σκέφτομαι ήταν λάθος μου που δέχτηκα αλλά δεν είχα και πολλές επιλογές γιατί την εποχή εκείνη είχα δύο μικρά παιδιά, πέντε και ενός έτους αντίστοιχα και η οικονομική μου κατάσταση, όπως προείπα, ήταν τραγική.

Από τις αρχές του 2004, αν θυμάμαι καλά, ξεκίνησε να μου εκδίδει κάποια εντάλματα πληρωμής. Με έπαιρνε τηλέφωνο, με ενημέρωνε να περάσω από το ΙΚΑ Καλλιθέας όπου εργαζόταν και αφού μου έδινε κάποια έντυπα πήγαινα και εισέπραττα τα ποσά χωρίς να συμπληρώσω κανένα χαρτί ιδιοχείρως και χωρίς να προσκομίζω κανένα δικαιολογητικό. Εγώ κρατούσα ένα μικρό ποσό και τα υπόλοιπα τα έδινα στην υπάλληλο μέσα σε ένα φάκελο, έξω από το ΙΚΑ Καλλιθέας όπου συναντιόμαστε. Με τον ίδιο τρόπο είχαν λάβει παροχές η σύζυγος μου κι η πεθερά μου
».Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (68)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Φάγανε φάγανε φάγανε.... | 14/03/2012 20:15
  Μας φταίει η Μέρκελ και ο ραχενμπαχ,,,,,,,α ρε κούνια που μας κουναγε!!!!!
  Βλαχος
  απάντηση20
   
   
   
  O Πάγκαλος δεν δικαιώνεται! | 14/03/2012 15:43
  Ειναι απαράδεκτη η κουβέντα του Πάγκαλου ακόμη κι αν τα γεγονότα την δικαιώνουν. Στο στόμα του ακούγεται χυδαίο, γιατί οχι μόνο ειχε επίγνωση του πράγματος, αλλά και σαν πρωτοκλασσάτος σ΄όλες τις κυβερνήσεις δεν έκανε ποτέ τίποτε ούτε για να το καταγγείλει ούτε για να το περιορίσει.O φόβος του πολιτικού κόστους και η προσωπική του βολή ήταν πάντα η μόνη του φροντίδα. Σκατά στον Πάγκαλο λοιπον
  δεν ξεχνώ
  απάντηση49
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  πολιτες και μαιμουδες | 14/03/2012 14:19
  Καλη η δικαιολογια οι πολιτικοι τα φαγανε ολα, τωρα τι θα πουνε οι "κατατρεγμενοι" πολιτες;;; ΛΙΓΟΙ πολυ λιγοι αυτοι ΔΕΝ ΦΑΓΑΝΕ κατι. Συνταξεις μαιμου, επιδοματα μαιμου, εργα μαιμου, αναπηροι μαιμου, σπιτια μαιμου, ολα μαιμου, τι φταινε οι καημενες οι μαιμουδες για ολα οσα εκανε ο κατα τ αλλα "προδομενος" απο τους πολιτικους που βεβαια ο ιδιος εκανε κυβερνηση, ελληνας;;; Ολους τους βολευε δεξιους, αριστερους, αναρχικους καλους, κακους ΟΛΟΙ ειχαν το δακτυλο στο βαζακι με το μελι... τωρα δυστυχως ηρθε η ωρα της πληρωμης αδελφια, καλλιτερα λιγα λογια και ακομα ποιο λιγες "αγανακτισμενες" συμπεριφορες... ποναει σιγουρα αλλα οπως φαινετε ολοι μαζι τα φαγατε αδελφια!!!!
  ελληνας εξωτερικου
  απάντηση151
   
   
  Ελπίζω!!! | 14/03/2012 12:22
  Μηπως θα μπορούσατε κύριε Λαμπροπουλε να παρακολουθήσετε την υπόθεση και να μας ενημερώσετε κάποια στιγμή στο μέλλον τα εξής: - Εάν όντως καταδικάστηκαν αυτοί οι υπάλληλοι και εάν όντως μπήκαν στην φυλακή(Σε ένα μήνα από τώρα κανείς δεν θα θυμάται για την ιστορία με τα λαμόγια του ΙΚΑ) ή την έβγαλαν με καμια πενταρα χρονάκια και αυτά με αναστολή. - Εάν τα χρήματα τους, μετρητά, καταθέσεις, ρευστοποίηση ακινήτων ακι κινητών περουσιακών στοιχείων δεσμεύτηκαν και αποδόθηκαν στο ΙΚΑ και πόση τελικά ήταν η ζημία του ΙΚΑ. - Εάν τέτοια λαμόγια θα βγούν κανονικά στην σύνταξη μια μέρα και εάν θα διεκδικήσουν και εφαπαξ Θα ήθελα να τονίσω ότι όλες οι αναφορές των εφημερίδων για επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που ανακαλύπτονται ή ιδιώτες που χρωστούν στο κρατος και συλλαμβάνονται δεν υπάρχει ενημέρωση του κόσμου για την απόδοση της δικαιοσύνης και την επιστροφή χρημάτων στο κράτος. Οι αναφορές στα ΜΜΕ περιορίζονται στην σύλληψη των ενόχων. Ευχαριστώ
  ds
  απάντηση110
   
   
  Συμπερασματα για το μελλον | 13/03/2012 21:14
  1) Μονο οι μοντερνες τεχνολογιες με γενικη χρηση ηλεκρονικων υπολογιστων, ισως και σε επιπεδο Big-Brother, θα νικησouv την διαφθορα στην Ελλαδα. 2) Θα χρειαστει δημευση περιουσιας, γνωστοποιηση στοιχειων των ενοχων και διωξιμο απο το δημοσιο χωρις αποζημιωση και συνταξη. 3) Αμοιβη σε αυτους που ξεσκεπαζουν τα σκανδαλα με προαγωγες.
  ΣΚ
  απάντηση582
   
   
  ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ | 13/03/2012 21:01
  Ανυπομονώ για τις συνέπειες. Πιστεύω να μην είναι διαμονή σε δίκλινο στην Καλντέρα με πρωϊνό και πλήρη γεύματα, για να μην πω σουϊτα στις Μαλβίδες μ' όλα τα παρελκόμενα.Ανυπομονώ γιατί απ' το συγκεκριμένο κατάστημα έχω κα-τα-τα-λαι-πω-ρη-θεί.
  skloupiotis
  απάντηση331
   
   
   
  Γεια σου Πάγκαλε! | 13/03/2012 19:06
  Έχει δίκιο ο κατά τα άλλα αντιπαθής Πάγκαλος. Οι Νεοέλληνες τα έφαγαν μαζί! Και τώρα ζητάνε τα ρέστα από την Μέρκελ. Θρασύτατοι. Όπως έλεγε κι ο Μηλιώκας: Μασκαρά, Γρέκο, μασκαρά.
  Κ.Π.
  απάντηση535
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  polu kali protasi.... | 13/03/2012 18:41
  Polu kali protasi, ala apo oti fainetai oi viles pithanon na pane sta lamogia pou tous eixan diorisei se autes tis thesis. Tha ta valoun se dimoprasia, kai tha ta agorasoun ta upoloipa lamogia pou akoma energoun ....
  KKK
  απάντηση100
   
   
  αιδώς | 13/03/2012 18:25
  Κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων και διορισμό ως καθαριστρια στην υπηρεσία που προίστατο με μισθό 410 για 10 χρόνια για να τη φτύνουν. Πρώτα όμως να φέρει τα κλεμένα
  νομοταγής!!!!!!!
  απάντηση280
   
   
   
  Η Οδυσσεια ενος ασφαλισμενου. | 13/03/2012 18:02
  Γιατι δεν δημευονται οι βιλες να αποδωθουν σε ιδρυματα οπως αυτα που ασχολουνται με παιδια με παραπληγιες και να αλλαζουν ανα δυο χρονια ιδρυμα;Η να γινουν χωροι αναψυχης για ορφανα παιδια που περιμενουν αναδοχο σε νοσοκομεια και ορφανοτροφεια;Γιατι δεν πωλουνται ταπανακριβα αυτοκινητα να αγοραστουν μικρα λεωφορειακια για την μετακινηση παιδιων η εφηβων στον φαρο τυφλων αν ακομη λειτουργει;γιατι δεν κατασχονται οι καταθεσεις των εμπλεκωμενων και να αποδωθουν στο προγραμμα "Ψυχαργως" που φυλλοροει,γιατι οι εμπλεκομενοι δεν "τιμωρουνται"σε καθημερινη αμισθη εργασια στο Γεροκομιο Αθηνων,στο νοσοκομειο ψυχικων παθησεων στο Δαφνι,σε κεντρα βοηθειας ατομων που πασχουν απο Αλτζχαιμερ;η βοηθεια σε ατομα τριτης ηλικιας που νοσηλευονται σε νοσοκομεια χωρις συνοδους μονα χωρις οικογενειακη συνδρομη;Λυσεις και αποδωση δικαιοσυνης υπαρχουν για ολους αυτους που υπαρχουν ,ζουν,αναπνεουν γυρω μας αλλα οταν δεν ειναι μεσα στο σπιτι μας ειναι αορατοι.Γιατι απο αυτους κλαπηκαν αυτα τα χρηματα,απο αυτους που δεν ειχαν το μεσο και την "εξυπναδα"να κανουν την παρουσια τους αισθητη.Αυτους που ανεβοκατεβαιναν απο οροφο σε οροφο και απο υπαλληλο σε υπαλληλο απεναντι στην απροσωπη "υπηρεσια".Αυτους που στην δικη τους αδυναμια πατησαν οι τσακαλοι του ιδρυματος.
  sofika
  απάντηση340
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ρε μας δουλεύουνε... | 13/03/2012 17:09
  "Την ρώτησα αν αυτό ήταν νόμιμο και αν υπήρχε κάποιος κίνδυνος για εμένα και με καθησύχασε κατηγορηματικά λέγοντας μου ότι όλα θα γίνουν με νόμιμο τρόπο και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος." Αλλά όμως, "εγώ κρατούσα ένα μικρό ποσό και τα υπόλοιπα τα έδινα στην υπάλληλο μέσα σε ένα φάκελο, έξω από το ΙΚΑ Καλλιθέας όπου συναντιόμαστε". Και μετά από χρόνια ο άνθρωπος "΄τωρα που το ξανασκέφτεται δεν έπρεπε να το είχε κάνει αλλά δεν είχε άλλες επιλογές". Μάλιστα... Δεν του πέρασε από το μυαλό τότε ότι "το φακελάκι" που έδινε στην υπάλληλο από ό,τι εισέπραττε ήταν συνδεδεμένο με παρανομία. Αυτή είναι η διαδεδομένη διαφθορά στην Ελλάδα και η απόδειξη αυτού που είπε ο κ. Πάγκαλος, "μαζί τα φάγαμε"... δυστυχώς.
  george
  απάντηση495
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ελπίζω!!! | 13/03/2012 16:48
  Πριν από λίγο πιασανε δυο δημ.υπαλληλους του Υπουργείου Ανάπτυξης να τα παίρνουν από επιχειρηματία. Και που είσαι ακόμα τι βρομιά υπάρχει και πόσο χρόνο θέλει να καθαρίσει. Λυπάμαι γιατί τα τελευταία δύο χρόνια που γίνονται αυτά στην Ελλάδα οι εν λόγω κυρίες συνέχιζαν να τα τρώνε κανονικά ενώ το κράτος έκοβε μισθούς και συντάξεις. Ποιος ξέρει πόσοι άλλοι αυτήν την στιγμή τα τρώνε σε διάφορους κλάδους του δημοσίου και μπορεί να χρειαστούν και δύο χρόνια ακόμα να τους ανακαλύψουνε ή να μην τους ανακαλύψουνε καθόλου. Πραγματικά τώρα φαίνεται πόσο σωστός ήταν ο Παγκαλος όταν έλεγε ότι μαζί τα φάγαμε ή ο Παπανδρέου οτι λεφτά υπάρχουν(Ο οποίος βεβαίως δεν έκανε αρκετά πράγματα για να τα ανακαλύψει) Ελπίζω σε ένα άυριο που θα υπάρχει ένα κράτος δίκαιο, σωστό και όλα τα λαμόγια θα έχουν μπει στην ψυρού. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να ελπίζω.
  ds
  απάντηση431
   
   
  κατάσχεση | 13/03/2012 15:17
  ποιά κατάσχεση, στις γαρδένιες και στα Δίμπλ(λ)? πάνε γίνανε καπνός...
  Ανώνυμος / η
  απάντηση210
   
   
  Δάκτυλος Μέρκελ-Σόιμπλε είναι! | 13/03/2012 14:30
  Μην τρώτε αιδεσιμότατο. Οι Έλληνες δεν κάνουν τέτοιες παλιοδουλειές. Ένας Έλληνας δεν θα έβλαπτε ποτέ την πατρίδα του με τέτοιο απρεπή τρόπο. Κάποια κομπίνα-προβοκάτσια των Μέρκελ-Σόιμπλε είναι σίγουρα.
  Εφραίμ Κοσκωτάς
  απάντηση434
   
   
   
  Αφελείς απόψεις | 13/03/2012 14:03
  Όσοι παραβιάζουν τον νόμο κατά τέτοιο τρόπο πρέπει να πηγαίνουν φυλακή, όπως θα συνέβαινε σε κάθε άλλη, "σοβαρή και μη", χώρα του κόσμου. Απόψεις του τύπου "όχι φυλακή" γιατί κοστίζει είναι τουλάχιστον αφελείς. Σιγά το κακό που θα κάνεις στον εγκληματία αν τον βάλεις να δουλεύει, έστω και αφιλοκερδώς, στο δημόσιο, που προτείνουν μερικοί! Τέτοιες μάλιστα απόψεις διευκολύνουν και ορισμένους πολιτικούς που προτείνουν την κοινωφελή εργασία ως ποινή για κάθε είδους εγκληματία. Δεν μπορώ να φανταστώ τον ληστή, που έσυρε την γιαγιά στον δρόμο για να της πάρει την τσάντα, να γίνεται ευσυνείδητος κηπουρός στον τάδε Δήμο και αυτό να θεωρείται ως η τιμωρία που το αξίζει. Ας λογικευτούμε ... Όσοι πάντως έχουν άλλη άποψη, ας τους πάρουν στα σπίτια τους και ας ... ωφεληθούν αυτή από την εργασία τους ...
  Ανώνυμος / η
  απάντηση283
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Καϋμένη Ελλάδα | 13/03/2012 12:49
  Ζώ στο εξωτερικό. Ντρέπομαι για την πατρίδα μου. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να τα κάνουν οι υπεύθυνοι υπάλλιλοι χωρίς να παίρνουν μέρος στο παιχνίδι οι απλοί πολίτες που δεν το εννοούν έγκλιμα να απατούν το κράτος και τα ταμεία. Μόνο που αυτή η αρρώστια δεν θεραπεύεται εύκολα. Να πάνε φυλακή οι μισοί πολίτες; Η τι να επιστρέψουν, αφού τα φάγανε; Και τι έχουν να πούνε οι καλοί παπάδες και μητροπολίτες στην ποίμνη τους;
  Ένας λαός απατεώνων;
  απάντηση462
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Εισηγηση ! Η ποινή / τιμωρία των κυριών. | 13/03/2012 12:42
  "Μαζί τα φάγαμε" ναι, αλλα οι κυριες στην φυλακη θα συνεχισουν να τα τρωνε, και το δημοσιο θα πληρωνει. Η δικη μου εισηγηση ειναι, να παραμεινουν στην θεση / υπηρεσια τους και να την υπηρετουν αφιλοκερδος μεχρι να ξεπληρωθει το χρεος τους και το προστιμο τους. Φυσικα εννοειτε οτι, θα πρεπει να προσφερουν τις υπηρεσιες τους αφιλοκερδος και τα Σαββατο-Κυριακα στον Δημο Καλλιθεας π.χ. βοηθονταν στα γηροκομεια. Με εκτιμηση και ευχες για μια καλυτερη Ελλαδα.
  Χριστοδουλος Χ.
  απάντηση2310
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Η ΜΠΙΖΝΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ | 13/03/2012 10:50
  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ "ΚΥΡΙΕΣ" ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ? ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΓΕΡΗ ΜΠΑΖΑ ΑΣ ΜΕ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ.
  jim
  απάντηση472
   
   
  Ίσως ένα από τα πολλά | 13/03/2012 10:46
  Αυτό το σκάνδαλο είναι ίσως μόνο ένα από τα πολλά που δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη και που δικαιώνει τη ρήση "Μαζί τα φάγαμε"!. Βέβαια κάποιοι ψηλά τα φάγανε πιο χοντρά, αλλά αυτοί είναι αριθμητικά λιγώτεροι σε σχέση με τα τρωκτικά και τους τερμίτες που τους βρίσκεις παντού να κατατρώγουν όσο μπορούν τα σαγώνια τους. Θα ήθελα δημοσιογραφικά να παρακολουθηθούν όλες αυτές οι ιστορίες, σε βάθος χρόνου, γιατί είμαι περίεργος να δω εάν κάποιος από αυτούς μπεί φυλακή, εκδιωχθεί από το Δημόσιο και κατασχεθεί η περιουσία που απέκτησε από την εγκληματική δράση. του.
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  απάντηση430
   
-