Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια επεισοδίων το βράδυ της Κυριακής το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία πέντε εκ των 79 συλληφθέντων αναζητώντας στοιχεία για την δράση τους την ημέρα εκείνη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετικές εισαγγελικές διατάξεις, στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες πέντε προσώπων, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και από κοινού σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστες που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έκρηξης εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενηθούν κίνδυνο για άνθρωπο, καθώς και για αντίσταση κατά της Αρχής. Ένας από τους πέντε, αλλοδαπός, υπήκοος Παλαιστίνης, κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία και κλοπή από κοινού».

Όπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία των συγκεκριμένων δόθηκαν επειδή αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και διότι αναζητούνται περαιτέρω στοιχεία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συμμετείχαν σε επεισόδια ή/και ζημιές περιουσιών πριν την σύλληψη τους.
Επίσης στη δημοσιότητα δόθηκαν και 23 φωτογραφίες αγνώστων μέχρι σήμερα προσώπων που συμμετείχαν στα παραπάνω επεισόδια. Πρόκειται κυρίως για άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά τα οποία επιτίθενται με βόμβες μολότοφ και αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.
Οι ίδιοι αξιωματικοί ανέφεραν σχετικά με την προέλευση των φωτογραφιών ότι συλλέχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς είχαν ήδη δημοσιευτεί σε έντυπα και ιστοσελίδες ενώ την Τρίτη μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα στην Ασφάλεια Αττικής βρέθηκε φάκελος με 11 φωτογραφίες στο σταθμό του Μετρό στους Αμπελόκηπους.
Έλεγαν ακόμα πως από τη στιγμή που εκδόθηκε η ανακοίνωση η ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει προβλήματα πρόσβασης λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας.