από metereologos.gr
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 

Ματαιώσεις και επεισόδια στις παρελάσεις σε όλη τη χώρα

Διαδηλωτές φώναζαν «προδότη» τον Κάρολο Παπούλια
 Ματαιώσεις και επεισόδια στις παρελάσεις σε όλη τη χώρα
Οι διαδηλωτές κατέλαβαν την εξέδρα των επισήμων μετά την αποχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

Αθήνα 


Με ένταση, πανό, μαύρα μαντίλια και πολιτικούς που φυγαδεύθηκαν εν μέσω συνθημάτων και βολής αβγών εορτάσθηκε η εφετινή 28η Οκτωβρίου σε ολόκληρη τη χώρα. Η παρέλαση ματαιώθηκε σε αρκετές πόλεις λόγω της διαμαρτυρίας διαδηλωτών που αρνούνταν να αποχωρήσουν αν οι επίσημοι δεν απομακρύνονταν. Αποκορύφωμα των επεισοδίων ήταν η αποχώρηση εν μέσω συνθημάτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης, λόγω της παρουσίας χιλιάδων διαδηλωτών που, μεταξύ άλλων, τον φώναζαν «προδότη».

Οι διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης κατέλαβαν την παραλιακή λεωφόρο της πόλης από νωρίς το πρωί με αποτέλεσμα να μη μπορούν να περάσουν τα αγήματα της παρέλασης. Μιλώντας στο «Βήμα» αξιωματικοί της αστυνομίας Θεσσαλονίκης ανέφεραν ότι ήταν αδύνατο να γίνει επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων στο συγκεκριμένο χώρο, καθώς υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρωμένοι, μεταξύ τους εκατοντάδες μητέρες με μικρά παιδιά. Οι διαδηλωτές εν τέλει επέτρεψαν μόνο σε ομάδες πολιτών, όπως συλλόγους και σωματεία, να παρελάσουν με πολιτικά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχώρησε εμφανώς δυσαρεστημένος, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «Λυπάμαι για αυτό που γίνεται. Διαλέξανε τέτοια μέρα. Ντροπή τους. Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Εγώ πολέμησα τον ναζισμό, δεκαπέντε χρονών ήμουν κάτω και πολεμούσα τους Γερμανούς. Τι μου λένε ότι είμαι προδότης; Απαράδεκτη η συμπεριφορά τους. Πρόκειται για απαράδεκτες μειοψηφίες».

Ένταση και… αβγά στο Σύνταγμα

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην παρέλαση της Αθήνας, χωρίς ωστόσο να εμποδίσουν την ολοκλήρωσή της. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κυρίως μπροστά στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς η πλατεία Συντάγματος, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη ήταν αποκλεισμένη από δυνάμεις των ΜΑΤ, κάγκελα και αστυνομικές κλούβες από νωρίς το πρωί, για να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο βίαιων επεισοδίων. Αυτό δεν πτόησε τους διαδηλωτές, βέβαια, οι οποίοι κρατούσαν πανό, φώναζαν συνθήματα και πετούσαν αβγά ή ποτήρια με καφέ.

Τα μέλη της μπάντας του Δήμου Αθηναίων παρήλασαν με μαύρες κορδέλες στα μουσικά τους όργανα. Ως αποτέλεσμα, όπως διεμήνυσε και σήμερα ο δήμαρχος, κ. Γιώργος Καμίνης επαναλαμβάνοντας τη χθεσινή του προειδοποίηση, τα μέλη της μπάντας θα περάσουν την Δευτέρα από πειθαρχικό συμβούλιο με την απειλή της απόλυσης. Περνώντας μπροστά από τους επισήμους, μαθητές ορισμένων σχολείων έστριψαν το κεφάλι προς την αντίθετη κατεύθυνση (αριστερά), ενώ οι μαθητές ενός σχολείου, σήκωσαν μαύρα μαντίλια καθώς περνούσαν μπροστά από την εξέδρα όπου παρευρίσκεται η υπουργός Παιδείας, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.

Τις ίδιες ώρες, περίπου είκοσι άτομα κινήθηκαν πεζή στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης κρατώντας πανό που έγραφε «Όχι μια ζωή». Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, περίπου 600 άτομα έμειναν στην πλατεία Συντάγματος φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή στην Καλλιθέα, παρεισέφρησαν στην παρέλαση και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», τα οποία παρήλασαν μετά τους μαθητές! Με ένταση πραγματοποιήθηκε η παρέλαση και στον Πειραιά, καθώς διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα.

Ματαιώσεις και προπηλακισμοί στην επαρχία


Στο Ηράκλειο της Κρήτης, διαδηλωτές εμπόδισαν την παρέλαση και προκάλεσαν ένταση και μικροεπεισόδια. Οι επίσημοι αποχώρησαν υπό την προστασία των ειδικών δυνάμεων των ΜΑΤ και η παρέλαση ακυρώθηκε. Οι βουλευτές του Ηρακλείου κκ. Μ. Στρατάκης, Μ. Κεφαλογιάννης και Μ. Σφακιανάκης, έγιναν στόχος έντονων αποδοκιμασιών από τους συγκεντρωμένους πολίτες. Παράλληλα, δική τους συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν μέλη της «Σπίθας», του κ. Μ. Θεοδωράκη. Από την πλευρά τους οι μαθητές σε παρέλαση στη Νέα Αλικαρνασό, γύρισαν την πλάτη τους στους επισήμους φτάνοντας στην εξέδρα. Μάλιστα, τα τύμπανα σίγησαν επιδεικτικά μόλις έφτασε η παρέλαση στην εξέδρα.

Ακυρώθηκε η παρέλαση λόγω συγκεντρώσεως διαδηλωτών και στη Ρόδο, όπου διαδηλωτές προπηλάκισαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη, το βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κρεμαστινό και τη βουλευτή της ΝΔ κυρία Μίκα Ιατρίδη. Οι επίσημοι αποχώρησαν από την εξέδρα των επισήμων πριν δεχθούν κάποια επίθεση και χωρίς να κάνουν δηλώσεις και μετέβησαν στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ομοίως στη Βέροια, η παρέλαση ματαιώθηκε λόγω της επιμονής των συγκεντρωμένων διαδηλωτών.

Με φωτοβολίδες, αβγά και… γιαούρτωμα εξελίχθηκε η παρέλαση και στο Βόλο. Οι διαδηλωτές διέκοψαν την παρέλαση πετώντας αβγά στους επισήμους αλλά και σε άλλους πολιτικούς που παρακολουθούσαν την παρέλαση. Ο συγκεντρωμένος κόσμος κινήθηκε εναντίον της αστυνομίας ζητώντας από τα ΜΑΤ να αποσυρθούν από την παραλία της πόλης. Την ίδια στιγμή, φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου φώναζαν συνθήματα όπως «Έξω οι κλέφτες». Η παρέλαση εν τέλει ματαιώθηκε.

Παρόμοιες ήταν οι συνθήκες και στη Χίο, όπου η παρέλαση δεν ξεκίνησε διότι οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές απαιτούσαν να φύγουν πρώτα ο επίσημοι. Την ίδια στιγμή, στο Μεσολόγγι μαθητές της παρέλασης δεν χαιρέτησαν τους επισήμους, ενώ στην εξέδρα δεν υπήρχαν βουλευτές. Η παρέλαση ακυρώθηκε και στα Τρίκαλα.

Ένταση και στην Πάτρα, όπου η παρέλαση εμποδίσθηκε από διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα εναντίον του υφυπουργού Άμυνας, κ. Κ. Σπηλιόπουλου. Εν τέλει ο υφυπουργός φυγαδεύθηκε υπό την προστασία αστυνομικών δυνάμεων και εν τέλει η μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε. Ομοίως στην Καλαμάτα η παρέλαση διακόπηκε από διαδηλωτές και ξεκίνησε εκ νέου μόνο όταν οι επίσημοι είχαν φυγαδευθεί από την αστυνομία.

Ένταση επικράτησε και στην Κέρκυρα, χωρίς να εμποδίσει όμως την ολοκλήρωση της παρέλασης, ενώ στην Άρτα οι διαδηλωτές πέταξαν αβγά στην εξέδρα των επισήμων. Στην Σύρο η παρέλαση ολοκληρώθηκε χωρίς επισήμους ενώ στον Πύργο, πραγματοποιήθηκε μόνο η μαθητική και όχι η στρατιωτική παρέλαση.

Δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ κ. Α. Σαμαρά

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις κοινωνικές εκρήξεις, που η ίδια η πολιτική της πυροδότησε. Όμως, όσοι χαίρονται που τραυμάτισαν την εθνική μας γιορτή, να ξέρουν ότι οι ίδιοι πλήγωσαν την εθνική μας υπερηφάνεια, οι ίδιοι αμαύρωσαν την εικόνα όλων των Ελλήνων, οι ίδιοι πρόσβαλαν τη μνήμη των ηρώων μας. Σε μια στιγμή που η χώρα μετράει τις πληγές της και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, δεν θα έπρεπε να μπερδεύουν τα εθνικά μας σύμβολα και την ελληνική ιστορία με μια καταστροφική κυβέρνηση. Είναι ένας ολέθριος τρόπος αντίδρασης σε
μια ολέθρια πολιτική. Μόνον οι εχθροί μας θα μας ήθελαν σήμερα διχασμένους».

Δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη

Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, ζητάει με ανακοίνωση του ο ΛΑΟΣ, με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και την ματαίωση της παρέλασης, ενώ επιτίθεται με σφοδρότητα κατά των "γνωστών αριστεριστών" τους οποίους κατηγορεί για προσπάθεια ανατροπής του δημοκρατικού
πολιτικού συστήματος.

"Καλείται η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, απέναντι στο έθνος. Η διασάλευση του νόμου και της τάξης μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη χειρότερα αποτελέσματα από αυτά τα οποία απεδέχθη η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες. Προφανώς ο κ. Παπουτσής δεν έχει καμία θέση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την στιγμή που δεν μπόρεσε να προστατεύσει την εύρυθμη διεξαγωγή των παρελάσεων" τονίζει ο ΛΑΟΣ και προσθέτει: "Η λοιδορία προς το πρόσωπο του ΠτΔ από τους γνωστούς αριστεριστές είναι μέρος του σχεδίου της ανατροπής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος. Ο ΛΑΟΣ θα προστατεύσει με όλες του τις δυνάμεις τη χώρα, από την προσπάθεια κάποιων να τη ρίξουν στο χάος".

Το ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το αν έγινε ή δεν έγινε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη είναι ένα δευτερεύον ζήτημα μπροστά στο δράμα που ζει ο λαός και τα χειρότερα που του φέρνουν κυβέρνηση - Εωρωπαϊκή Ενωση - πλουτοκρατία». Είναι αναφαίρετο δικάιωμα του λαού να διαδηλώνει την αντίθεσή του και «να παλεύει με όρους μαζικού κινήματος για να ανατρέψει την πολιτική και την εξουσία που τον θυσιάζει για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του». Στις παρελάσεις καταδείχτηκε πόσο μεγάλη είναι η λαϊκή οργή και η αντίθεση στην κυβερνητική πολιτική.

Ο ΣΥΝ

«Οι διαμαρτυρίες ήταν ο καλύτερος φόρος τιμής στην επέτειο» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνασπισμού κ. Π. Σκουρλέτης. Είπε ότι «οι διαμαρτυρόμενοι ήθελαν να μπει τέλος στον κατήφορο της χώρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει σπείρει ανέμους και θερίζει θύελλες».


Τα ξένα ΜΜΕ

Στα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και στην αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρονται τα ξένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία γράφουν ότι η δυσαρέσκεια των πολιτών έχει αυξηθεί, εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που ζητούν οι ξένοι πιστωτές.

«Έλληνες διαδηλωτές αποκαλούν τον πρόεδρο "προδότη", διακόπτουν την παρέλαση» γράφει το πρακτορείο Reuters, λέγοντας ότι διαδηλωτές αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας που ζητούν οι ξένοι πιστωτές εμπόδισαν μεγάλη παρέλαση.

Το πρακτορείο αναφέρεται και στις μαύρες κορδέλες που φορούσαν πολλοί διαδηλωτές, λέγοντας ότι εκφράζει την οργή για την υψηλή φορολογία και τις μειώσεις των μισθών που ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ, προκειμένου να αποφευχθεί χρεοκοπία.

Το Associated Press αναφέρει ότι οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον πρόεδρο Κάρολο Παπούλια και άλλους αξιωματούχους που βρίσκονταν στην παρέλαση, ενώ αναφέρει ότι «αναρχικοί έφτυσαν απόστρατους αξιωματικούς».

«Η ανυπακοή των πολιτών αυξάνεται εξαιτίας της λιτότητας» είναι ο τίτλος πολλών ξένων μέσων ενημέρωσης.

«Οι διαδηλωτές αποτελούνταν από Αριστερούς, αναρχικούς, νεο-ναζί, ανθρώπους που έχουν κουραστεί από τις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης, καθώς και από οπαδούς της τοπικής ομάδας Ηρακλής που "έπεσε" από την πρώτη κατηγορία, εξαιτίας οικονομικών παρατυπιών» αναφέρει η Washington Post.Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φαινόμενα διάλυσης - Τριγμοί σε θεσμούς, οικονομία, κυβέρνηση 
 
 
σχόλια (409)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ξεφτίλα | 31/10/2011 20:05
  Το νεαρό από τη Λάρισα που μούντζωσε τους επισήμους να τον στείλουν οι γονείς του να σπουδάσει Δημόσιες σχέσεις. Φαίνεται ότι έχει ταλέντο...
  Δε ντρεπόμαστε λέω εγώ....
  απάντηση22
   
   
   
  ο πολεμιστής | 30/10/2011 10:11
  Μας είπε ότι 15 χρονών πολέμισε τους Γερμανούς. Προφανώς ξέχασε ότι γεννήθηκε το 1929 και συνεπώς το 1941 ήταν μόλις 12 χρόνων. Επίσης ότι όταν έγινε 15 χρονών ήταν το 1944 και ο πόλεμος είχε λήξει. Δεν ντρέπεται λιγάκι. Και μας παριστάνει τον σοβαρό .
  Μακεδόνας
  απάντηση191
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΛΑΘΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ | 30/10/2011 00:34
  ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΡΙΧΝΕ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠ ΤΟ 74 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ.
  J.P
  απάντηση215
   
   
  PRODOTES | 29/10/2011 20:30
  prodotes inai ayti pou katamabrosa tin epetio. ean itan prodotis o papoulias kai o kathe papoulias pou polemise gia tin elada tote as skeftoune pou tha itane simera ayti pou to mono pou skeftonde ina to atomikotous sinfero.
  pan
  απάντηση116
   
   
  Απο Μακρια | 29/10/2011 14:05
  Ειμαι χρονια μακρια απο την Ελλαδα. Αυτα που βλεπω στην τηλεοραση με θλιβουν σαν να ειμαι εκει. Ο υπολοιπος κοσμος εχει μια διαφορετικη λογικη απο ορισμενους Ελληνες. Αν η κυβερνηση ακολουθει λαθος πολιτικη σε ενα πολυ σοβαρο θεμα ποια ειναι η αντιπροταση για να λυθει το προβλημα? Η βια και ο αναρθρος λαικισμος θα βελτιωσουν την οικονομικη κατασταση? Οταν δεν παραγεις γινεσαι επαιτης. Αν θελεις ατομικη και εθνικη αξιοπρεπεια πρεπει να εισαι οικονομικα αυταρκης. Κατα την γνωμη μου η πιο εντονη εκφραση κονωνικης αδικιας στη σημερινη Ελλαδα ειναι οτι ενω οι σκληρα εργαζομενοι του ιδιωτικου τομεα χανουν απροστατευτοι την δουλεια τους ενω οι νεοι γεματοι ονειρα και προσοντα δεν βρισκουν δουλεια... ρυθμιστες της καταστασης παραμενουν αυτοι που δεν δουλεψαν πραγματικα ποτε τους σιτιζομενοι απο τα διαφορα κομματικα και συντεχνιακα πρυτανεια. Η πατριδα μας ειναι η Ελλαδα το πιο ομορφο κομματι στη γη. Ολοι θα γυρισουμε εκει περηφανοι πριν φυγουμε για παντα..
  Politis-b
  απάντηση35
   
   
  Προσχηματα | 29/10/2011 12:36
  Καλα μη τρελλαθουμε κιόλας... τίποτα δεν αμαυρωθηκε. Δεν χρειαζομαστε τους πολιτικους με τους μεγαλους ψευτικους λόγους για να μας θυμίζουν ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ, ουτε παρελασεις, δεν χαθηκε και ο κόσμος που ματαιωθηκε και μια φορα από την αγανακτηση του κόσμου. Ας αναρωτηθεί η Κυβερνηση γιατι συνεβησαν όλα αυτα... Τωρα ηταν ξεκαθαρα τα πραγματα, χωρις κουκουλοφορους, δακρυγόνα και ξύλο και αμέσως ετρεξαν να χαρακτηρισουν την αντιδραση του αγανακτισμενου κόσμου ως υποκινητες και ως μικρη μεριδα ανθρωπων που είναι Πολιτικα αντίθετοι προς τη Κυβερνηση.... Πως γινεται παντα να ερμηνευουν οι πολιτικοι όλα τα πραγματα κατα τέτοιο τρόπο ώστε όλα να είναι όπως τους ΒΟΛΕΥΟΥΝ??? ΘΥΜΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ !!! Ολα τα άλλα είναι προσχηματα και πολιτικα παιχνίδια... Μη μασατε !!!
  stylianos
  απάντηση141
   
   
  ΖΗΤΑ | 29/10/2011 12:24
  ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΚΗΝΗ -Την ώρα που βρίζουν το ΛΑΜΠΡΑΚΗ πριν τον χτυπήσουν.
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  απάντηση40
   
   
  ΠΡΟΔΟΤΕΣ | 29/10/2011 11:39
  ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΑΓΕΝΝΗΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!! ΠΟΥ Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ! ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!! church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com
  GXN
  απάντηση131
   
   
  Όλη η Ελλάδα είναι με τους διαδηλωτές | 29/10/2011 10:12
  Όπως δείχνουν οι συζητήσεις που ακούγονται δεξιά και αριστερά, όλοι οι έλληνες είναι με το μέρος των διαδηλωτών. Δεν είναι ο κόσμος που αμαρώνει την εθνική επέτειο. Είναι οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του κράτους, της ενότητας και της αλληλεγγύης. Είναι αυτοί που θα έπρεπε να ματαιόσουν αυτό το δήθεν εορτασμό και να επικεντρωθούν στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Ας αφήσουμε πίσω τα περασμένα μεγαλεία και ας προσπαθήσει ο καθένας από αυτους να κάνει κάτι για αυτό το μέρος που ονομάζουμε πατρίδα. Η νεολαία έχει χάσει την πίστη του στα ιδανικά εξαιτίας όλων αυτών, που βουλιάζουν τη χώρα όλο και περισσότερο τα τελευταία 30 χρόνια. Αφού ξεφορτωθήκαμε τη σκλαβιά τότε, γιατί δεν το κάνουμε και τώρα; Ίσως γιατί σκλαβωθήκαμε εν γνώση μας; Ίσως γιατί οι υπογραφές υποταγής είναι δυνατότερες από τα όπλα; Πραγματικά προβληματίστηκα όταν είδα σύσσωμα τα κανάλια να καταδικάζουν την κίνηση των πολιτών και των συμμετέχοντων στις παρελάσεις. Γιατί ζητάνε από το λαό να αποδόσει τιμές σε μια εξέδρα γεμάτη με καταχραστές; Ακόμα και αν δεν τους βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, τικάνουν αυτοί οι 'διαφορετικοί' για να δείξουν ότι είναι με το μέρος του λαού; Τίποτα. Υποτάσονται πάνε με το ρεύμα... Οπότε καλά κάνει ο λαός και αντιδρά, καλά κάνει και δεν τους αφήνει να αλωνίζουν, όπως έκανε τόσα χρόνια τώρα. Καλάθα κάνουμε να χωνέψουμε ότι όσο και αν τους γλείφαμε για προσωπικά οφέλη, στο τέλος δεν καταφέρναμε τίποτα παραπάνω από το να τους δίνουμε όλο και περισσότερη ελευθερία στο να μας εκμεταλλεύονται. Στο τέλος θα φτάσουμε να φύγουμε όλοι από αυτο τον τόπο και να τον παραδόσουμε στους ξένους. Και αυτό γιατί δεν έχουμε πίστη ούτε στην πατρίδα, ούτε στο σύνταγμα, ούτε στους εκπροσώπους όλων αυτών. Βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας.
  Azmodan The Lord Of Sin
  απάντηση73
   
   
   
  Τι να το κάνω; | 29/10/2011 09:47
  Τι να το κάνω κ. Παπουλια που πολεμήσατε τους Γερμανους το 40; Τους πολεμήσατε ΤΩΡΑ; Ή στηρίξατε με την απάθειά σας τους δοσίλογους; Επρεπε να ειχατε διαλύσει την βουλή πριν ακόμα το μνημόνιο και να ειχατε συστήσει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας απο τότε. Δεν το κάνατε, και γι αυτό σας αξίζουν οι χαρακτηρισμοι. Το να είσαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν σημαίνει μόνο εναν παχυλό μισθό, αλλά και ευθύνες, τις οποιες αποποιηθήκατε αφήνοντας το σύνταγμα ερμαιο, βορά των δοσίλογων.
  Αυριο
  απάντηση131
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  παρακμή των ΜΜΕ | 29/10/2011 09:18
  Αν αγαπητοί κύριοι του ΒΗΜΑΤΟΣ πιστεύετε ότι αυτοί που εγώ αποκαλώ σύγχρονους κοτζαμάνηδες αποτελούν την πλειψηφία των Ελλήνων πολιτών, και άρα σας συμφέρει να επιτρέπετε το party like dislike καθώς και τη μη δημοσίευση σχολίων-απαντήσεων, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ. Το μαγαζί δικό σας είναι, αλλά απο κάτι σαν εμένα, μη περιμένετε 1 € στο εξής.........ΞΈΡΩ ότι δε θα δημοσιεύσετε το σχόλιό μου και ξέρω ότι σε περιπτωση δημοσίευσης, θα φορτωθεί πάραυτα με 70.000 dislikes.ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!
  πρώην αναγνώστρια του έντυπου ΒΗΜΑΤΟΣΣ
  απάντηση30
   
   
  Πικρη Πατριδα | 29/10/2011 07:16
  Λεβεντες Νεοελληνες μιλατε για Δημοκρτια και ενοητε ασυδοσια και χαος.Φτηνετε τον Προεδρο τις Δημοκρατιας και στο Προσωπο του φτηνετε την Πατριδα.Τους Πολιτικους βριζεται που εσεις Χρονια τωρα ψιφηζεται.Παντα οι αλλοι φταινε ,ποτε εσεις. Φτωχη και μικρη Πατριδα μαζυ σου κλαιω και εγω για την καταντια μας.
  Ενας Ελληνας
  απάντηση7015
   
   
  ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ | 29/10/2011 06:46
  ....15 ΧΡΟΝΏΝ ΗΜΟΥΝ ΑΝΤΑΡΤΗΣ..... ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ Κε εθνικέ δανειστά.......
  ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ
  απάντηση131
   
   
  mpavo | 29/10/2011 04:44
  mas kataferane oi xenoi na xeftlisoume monoi mas tin ethnoiki mas eorth synxarhtiria MAS
  28 oktomvrioy
  απάντηση07
   
   
  τελικα τα καταφεραν! | 29/10/2011 03:58
  Τα Τσιπροσυριζοειδη να κανουνε μπουρδελο μια ολοκληρη χωρα!
  panos
  απάντηση26
   
   
  15 | 29/10/2011 03:27
  Όταν ήταν 15 χρονών δεν είχαμε ελευθερωθεί;
  gio
  απάντηση121
   
   
  Μαχονται τους θεσμους της δημοκρατιας {και τους εαυτους τους } | 29/10/2011 02:54
  Δυστυχως χαθηκε καθε πολιτικο ηθος και γιναμε ολοι φιλοτωμαριστες. Μαχονται τους θεσμους τωρα και γι αυτο φταινε η αντιπολιτευση που χαιδευει ολους αυτους τους αγανακτισμενους ηλιθιους που θελουν να καταστρεψουν τους εαυτους τους , τα ΜΜΕ που με ολους τους ειδικους διαφημιζουν την αναρχια και το κρατος που δεν σεβεται τους πολιτες αφου δεν κλεινει μερικους ηθικους αυτουργους αμεσως μεσα. Η δημοκρατια πρωτα απο ολα ειναι εννομο δικαιο κρατος. Αυτο ειναι το χειροτερο κατατρυκιλισμα που ειχαμε ποτε σαν εθνος. Ειμαστε εξυπνοι, μορφωμενοι και εργατικοι και καποτε θα καταλαβουμε το συμφερον μας και θα καταλαβουμε οτι πρεπει να πληρωνουμε ολοι και να ξοδευουμε λιγοτερα απο οσα εισπρατουμε αμα θελουμε να εχουμε κοινωνικο κρατος. Και πρεπει να αρχισουμε αμεσως σεβομενοι τους θεσμους.
  Yannis ( apo thn diaspora)
  απάντηση44
   
   
  Ερωτησεις προς διαμαρτυρομενους..... | 29/10/2011 02:40
  Μα ποιος βρε παιδι μου τους ψηφισε, ολους αυτους που μας κυβερνουν? Ολοι τους βριζουν, αλλα κανενας δε βγηκε να πει, "εγω τους ψηφισα ως βλαξ και φταιω".....και μη μου πειτε πως δεν τους ξερατε! 30 χρονια τωρα οι ιδιοι και οι ιδιοι ανεβοκατεβαινουν στην εξουσια και 30 χρονια παρηγαγαν ελλειματα που καποτε επρεπε να πληρωθουν. Και ηρθε η ωρα.....Δεν το βλεπατε τοσα χρονια? Δε σας περασε απο το νου οτι σε μια χωρα που εχει περισσοτερες "Μερσεντε" ανα κατοικο απο τη Γερμανια και που ταυτοχρονα δεν παραγει τιποτα για να τις πληρωσει, κατι δεν παει καλα? Δεν ειχατε καταλαβει οτι εχουμε τους διπλασιους δημοσιους υπαλληλους απ οτι χρειαζομαστε? (Δεν αναρωτηθηκατε ποτε "Σαν πολλοι δεν ειναι?" και "Πως τους πληρωνουμε ολους αυτους?").....και τωρα αρχισε η φοροδιαφυγη των πλουσιων? Τοσα χρονια δε σας πειραζε?...(και προφανως εσεις για να διαμαρτυρεστε υποθετω οτι σε οποιο γιατρο πηγατε, παντα ζητουσατε αποδειξη)....Οι δε πολιτικοι τα τρωγανε απο την εποχη του Κoσκωτα, και καποιος βρε παιδι μου παλι τους ψηφιζε??....(κοιττα να δεις!) Τωρα λοιπον που τελειωσαν τα λεφτα, τι φωναζετε σαν αθωες παρθενες?........Βαλτε το λοιπον στο νου σας: Με φωνες και βρισιες και εγωπαθεια κανενας δεν προκοψε. Με δουλεια, κριση και φιλοτιμο, πολλοι.
  BM
  απάντηση536
   
   
  ΚΟΠΡΙΤΕΣ | 29/10/2011 02:37
  Ειναι ξεκαθαρο οτι ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινει και υποδαυλιζει τετοιου ειδους αντιδρασεις και στα σχεδια του αυτα τον βοηθουν και απλοι αγανακτισμενοι πολιτες οι οποιοι θεωρουν οτι ηρθε η ωρα τους να διαμαρτυρηθουν.Ετσι ομως ριχνουν νερο στο μυλο αυτων που κατα βαθος θελουν ενα κρτατος αναρχιας γεματο πολυπολιτισμο και αφθονους μεταναστες οπου δεν θα υπαρχει καμια αρχη και σεβασμος στα ιερα των Ελληνων.Σημερα λοιπον ειδαμε μια πρωτη προβα αυτων που δεν θελουν εθνικες παραλασεις και θελουν να προσβαλουν τα ιερα μας,θελουν να μην τιμουμε τη μνημη αυτων που βοηθησαν να ζουμε σημερα σε μια ελευθερη χωρα σε μια ελευθερη Ευρωπη.Χρεος ολων μας ειναι να μην τους δωσουμε την ευκαιρια ξανα να πετυχουν εστω και στο ελαχιστο τις επιδιωξεις τους.Και εν πασει περιπτωσει αν θελουν ας πανε στα σπιτια και τα γραφεια των πολιτικων να διαμαρτηρυθουν και να μας αφησουν να τιμησουμε τη μνημη των νεκρων μας.Το εντυπωσιακοτερο γεγονος ολων δε ηταν η ανεκδιηγητη δηλωση του αγωνιστη της Εθνικης Αντιστασης Μ.Γλεζου η οποια με κανει να αναθεωρησω τη συμπαθεια μου προς το προσωπο του.
  Σταυρος
  απάντηση47
   
-