Διαφωνία προέκυψε ανάμεσα στον 9ο τακτικό ανακριτή και τον Εισαγγελέα σχετικά με την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν από το σκάνδαλο με τα στημένα ματς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για την ακρίβεια, ο πρώτος έκρινε ότι ο πρώην «ισχυρός» άνδρας της ΠΑΕ Καβάλα πρέπει να μείνει ελεύθερος, ενώ ο δεύτερος ότι πρέπει να προφυλακιστεί.

Έτσι, την απόφαση θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο εντός των επόμενων ημερών και αυτή τη στιγμή κρατείται για άλλες παραβάσεις, όπως φορολογικές εκκρεμότητες.

Προς το παρών, όμως, θεωρείται ελεύθερος να πάει σπίτι του!

Ο Μάκης Ψωμιάδης, απολογήθηκε βρέθηκε στο γραφείο του ανακριτή από το πρωί της Τρίτης και κατέθετε μέχρι και το απόγευμα για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «συζητήσεις στη γλώσσα των φιλάθλων» τις συνομιλίες που φέρεται να πρωταγωνιστεί, ενώ όπως ενημέρωσαν οι συνήγοροί του, είπε πως «από τα στοιχεία από την Κύπρο δεν προκύπτει τίποτα εις βάρος μου», ενώ τόνισε για το γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκε ποτέ στις δίκες: «Πανικοβλήθηκα από το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί. Ένιωσα ότι παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας».

Οι υπόλοιπες κατηγορίες, που τον βαραίνουν αφορούν στα αδικήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης, της απάτης, της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά και της δωροδοκίας.