Απελευθερώνεταιαπό 1ης Νοεμβρίου το ωράριο των φαρμακείων ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Υγειάς κ. Α. Λοβέρδος, απειλώντας με αφαίρεση αδείας καταρχάς για ένα μήνα, όσους φαρμακοποιούς κρατήσουν κλειστά τα φαρμακεία τους. «Το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και οι “Ράμπο” θα βγουν στους δρόμους για να διασφαλίσουν ότι το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας προειδοποιώντας ότι αν δεν εφαρμοσθεί το Νοέμβριο το νέο ωράριο από 1ης Δεκεμβρίου όλα τα φαρμακεία θα λειτουργούν και τα απογεύματα, με υποχρέωση των κατά τόπους φαρμακευτικών συλλόγων να ορίζουν αριθμό ασφαλείας.

Με το νέο σύστημα για το απελευθερωμένο ωράριο προβλέπεται ότι τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και του Σαββάτου που σήμερα τα φαρμακεία μένουν κλειστά θα λειτουργεί εναλλάξ το 30%.

Παράλληλα ο υπουργός ανακοίνωσε ότι προκειμένου να αντιμετωπιστεί περαιτέρω το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης υπάρχουν σκέψεις το τελευταίο τρίμηνο του 2011 να γίνει οριζόντια μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών. Από την άλλη, σε ότι αφορά το rebate, την επιστροφή δηλαδή στο ασφαλιστικό ταμείο της διαφοράς μεταξύ τιμής αναφοράς και λιανικής κάθε φαρμάκου, να μην αποδίδεται σε όποιο ταμείο αργεί να πληρώσει.