Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το νησί της Κέρκυρας, λόγω των αλλεπάλληλων εστιών φωτιάς, που ξέσπασαν με διαφορά λίγων λεπτών σε ολόκληρο το νησί.

Πρόκειται για τουλάχιστον 25 διαφορετικές πυρκαγιές στα βόρεια και στα δυτικά του νησιού, ενώ λίγο αργότερα εκδηλώθηκαν και στη νότια Κέρκυρα.

Οι κυριότερες εστίες είναι στις περιοχές Τρουμπέτα, Λάκωνες, Αλλειματάδες, Μακράδες και στο Κομπίτσι, δέκα χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας.

Κατοικημένες περιοχές απειλούν οι φλόγες σε Λάκωνες, Αλλειματάδες και Κομπίτσι.

O δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Τρεπεκλής έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στο σύνολο του νησιού.

Αλλά και οι πρώτες εκτιμήσεις των ανδρών της Πυροσβεστικής έκαναν λόγο για εμπρησμό.

Στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής προσήχθη και ανακρίνεται ένας 60χρονος ο οποίος, σε ελέγχους που κάνουν σε όλες τις οδικές αρτηρίες οι αστυνομικοί, βρέθηκε να έχει στην μοτοσικλέτα του δοχείο με βενζίνη και στουπί.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που κάνουν ελέγχους σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς για ύποπτα αυτοκίνητα ή μηχανάκια προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές, ενώ στο χωριό Κυνοπιάστες, κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, εντόπισαν ένα μασούρι με σπίρτα.

Ήδη στην Κέρκυρα βρίσκεται ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ο οποίος κατευθύνεται στις πυρκαγιές στα βορειοδυτικά του νησιού στα χωριά, Λάκωνες και Αλλειματάδες.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εστάλησαν ενισχύσεις από την Ήπειρο, από τη δυτική Μακεδονία και από τη δυτική Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επιχειρούν στην Κέρκυρα 48 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 60 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 20 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Φωτιά και στη Ζάκυνθο

Πυρκαγιά ξέσπασε την Τρίτη και στα Λαγκαδάκια της Ζακύνθου, όπου επιχειρούν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και τρία αεροσκάφη.

Είναι η δεύτερη δασική πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, μετά την φωτιά στην περιοχή Βολίμες που τέθηκε υπό έλεγχο τη νύχτα.