Απεγκλωβισμένοι από πολύωρη «πολιορκία» αντιεξουσιαστών και όχι «συνεργάτες» των ΜΑΤ δηλώνουν οι υπάλληλοι της ΕΘΕΛ, που φαίνονται να συμπράττουν με την αστυνομία σε βίντεο, που από χθες κάνει τον γύρο του διαδικτύου και των ΜΜΕ. Στο μεταξύ, την διερεύνηση των εν λόγω καταγγελιών ζήτησε ο υπουργός Υποδομών, κ. Ι. Ραγκούσης.

Ένας από τους εργαζομένους της ΕΘΕΛ που διακρίνονται στο επίμαχο βίντεο των επεισοδίων της Τρίτης είναι ο κ. Απ. Σουκαράς, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Οδηγών της ΕΘΕΛ, ως εκπρόσωπος της παράταξης «Συνάδελφος», όμως παραιτήθηκε προ ολίγων μηνών. Ο ίδιος τοποθετείται στον πατριωτικό χώρο και γράφει επωνύμως σε διαδικτυακές σελίδες και έντυπα του ακροδεξιού χώρου.

Ο κ. Σουκαράς, παρεμβαίνοντας τόσο στο MEGA όσο και στο ΣΚΑΙ, εξήγησε ότι αυτός και η ομάδα του είχαν εγκλωβιστεί επί τρίωρο σε στοά της οδού Όθωνος από ομάδα αντιεξουσιαστών που τους επιτίθεντο διαρκώς. Νωρίτερα, συμμετείχαν σε ολιγομελή πορεία (περί τα 50 άτομα), κρατώντας ελληνικές σημαίες, κάτι που φαίνεται να αποτέλεσε την αιτία της επίθεσης που αναφέρουν ότι δέχθηκαν από αντιεξουσιαστές.

«Στις πορείες πάντα φέρουμε ελληνικές σημαίες. Περάσαμε το μπλόκο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν. Μαζεύτηκαν 500 αναρχικοί και μας έκαναν επίθεση. Οι πέντε μπήκαμε σε στοά, οχυρωθήκαμε, πήραμε ράφια για άμυνα και μείναμε εκεί μέσα τρεις ώρες» διηγήθηκε.

Όπως τόνισε, διαρκώς καλούσαν τηλεφωνικά σε βοήθεια το ΕΚΑΒ και την αστυνομία, καθώς ανάμεσά τους υπήρχε τραυματίας. «Ήμασταν τρεις ώρες εγκλωβισμένοι εκεί μέσα. Ο συνάδελφος μίλαγε με το 100. Έλεγαν «ερχόμαστε». Ζητήσαμε ασθενοφόρο, πήραν το ασθενοφόρο με τις πέτρες και ήρθε διασώστης να μαζέψει τον τραυματία» είπε στο MEGA.

Τελικώς, όπως τόνισε ο κ. Σουκαράς, εμφανίστηκε μία διμοιρία ΜΑΤ και τους απεγκλώβισε. Αμέσως μετά σημειώθηκε η επίθεση σε βαν της κινητής τηλεφωνίας, που τους έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγουν και να αποχωρήσουν από το Σύνταγμα με το μετρό. «Στην αρχή οι αστυνομικοί δεν μας άφηναν να πάμε. Εμείς τους λέγαμε «Συλλάβετέ μας τώρα». Τρέξαμε και πήγαμε στο μετρό», είπε.

Ερωτηθείς για τα ράφια που κρατούσαν στα χέρια, διευκρίνισε ότι τα πήραν για αυτοάμυνα και δήλωσε: «Εμείς δεν πήγαμε να πλακωθούμε και ούτε πλακωθήκαμε. Καθόμασταν και μας επιτέθηκαν. Υπάρχουν μαρτυρίες και τηλεφωνήματα σε ΕΚΑΒ και αστυνομία».

Έρευνα διέταξε το υπουργείο Υποδομών
Ο υπουργός Υποδομών ζήτησε από την διοίκηση της ΟΣΥ την «κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία με την κίνηση άμεσης διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου και εφαρμογής των κείμενων διατάξεων σε βάρος των τυχόν υπαιτίων». Επίσης, προανακριτική έρευνα και ΕΔΕ διέταξε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.