Μήνας έντονων απεργιακών αντιδράσεων κατά των κυβερνητικών μέτρων θα είναι ο Ιούνιος. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ετοιμάζουν μπαράζ απεργιών κατά των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και για τα νέα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου οι δύο τριτοβάθμιες οργανώσεις διοργανώνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Ομονοίας με σύνθημα «Μας κλέβουν τη ζωή».

Στις 9 Ιουνίου εκδηλώνεται 24ωρης απεργία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις υπό εκποίηση επιχειρήσεις του δημοσίου τομέα.

Ακολουθεί στις 15 Ιουνίου γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ στις 21 Ιουνίου οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα συμμετάσχουν στην πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των ευρωπαϊκών συνδικάτων.

Σε σύσκεψη που είχε χθες το προεδρείο της ΓΣΕΕ με τις Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ τα μέτρα χαρακτηρίσθηκαν ως «νεοφιλελεύθερη κυβερνητική θύελλα εκποίησης των δημοσίων επιχειρήσεων» και υπογραμμίσθηκε πως «επιβάλλονται για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών, των τραπεζιτών και των λεγόμενων αγορών».

«Οι εργαζόμενοι και γενικότερα ο ελληνικός λαός υποβάλλονται σε ένα συνεχές μαρτύριο μέτρων χωρίς τέλος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλος.