Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν και το βράδυ του Σαββάτου στο Σύνταγμα, δίνοντας για τέταρτη ημέρα το «παρών» στο κάλεσμα του κινήματος των «Αγανακτισμένων» για καθημερινές συγκεντρώσεις κατά των μέτρων λιτότητας.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή πολιτών και στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη -στον Λευκό Πύργο- και την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Μαζικές κινητοποιήσεις οργανώνονται -μέσω Facebook- σε κεντρικές πλατείες ευρωπαϊκών χωρών την Κυριακή -ημέρα «Ευρωπαϊκής Επανάστασης».

Στο Facebook, και στη σελίδα των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα», δεν έχουν σταματήσει τα σχόλια νέων υπέρ των κινητοποιήσεων.

«Δεν είναι λίγο αυτό που γίνεται στο Σύνταγμα. Παρακινείστε κι άλλους! Κάθε ημέρα περισσότεροι…!» γράφει ο Κ.Ζ.

Ανάλογη είναι η εικόνα που παρουσιάζει και η σελίδα της «Ευρωπαϊκής Επανάστασης», που δημιούργησαν Έλληνες και Ισπανοί.

Μέσω της συγκεκριμένης σελίδας, οι Ευρωπαίοι καλούνται να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις που οργανώνονται στις κεντρικές πλατείες ευρωπαϊκών πόλεων.

«Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για την άσχημη κατάστασή μας και απαιτούμε την απαραίτητη αλλαγή πορείας […]» Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα» αναφέρει η ανακοίνωση στη σελίδα, που αριθμεί πάνω από 70.000 μέλη.