Περίπου 200.000 ευρώ και κοσμήματα που η αξία τους εκτιμάται ότι ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ ήταν η λεία δύο ένοπλων ληστειών που έγιναν χθες στην Κάτω Αχαΐα- όπου από ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός- και στη Γλυφάδα Αττικής. Ειδικότερα στις 8.50 το πρωί τέσσερα άγνωστα άτομα μπήκαν στο ταχυδρομείο στην Κάτω Αχαΐα και με την απειλή όπλων άρπαξαν χρήματα. Τη στιγμή που έβγαιναν ήλθαν πρόσωπο με πρόσωπο με αστυνομικό ο οποίος επέβαινε σε μοτοσικλέτα. Οι δράστες πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ με αποτέλεσμα να τραυματίσουν στον μηρό τον άνδρα της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος προσπάθησε να ανταποδώσει τα πυρά. Τελικά οι ληστές διέφυγαν με κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο εγκατέλειψαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Μέχρις αργά το βράδυ εξεταζόταν ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση της ληστείας ένας Ρουμάνος.

Λίγες ώρες αργότερα ένας άνδρας που φορούσε κοστούμι κτύπησε το κουδούνι της πόρτας κοσμηματοπωλείου στην οδό Αρτέμιδος 2 στη Γλυφάδα. Μόλις άνοιξε η πόρτα, εισέβαλε στο κατάστημα μαζί με έξι συνεργούς του οι οποίοι κρατούσαν πιστόλια και υποπολυβόλο ούζι. Ακολούθως αφού έσπασαν τις γυάλινες προθήκες αφαίρεσαν πολλά κοσμήματα και ρολόγια. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με τρεις κλεμμένες μοτοσικλέτες εκ των οποίων οι δύο βρέθηκαν εγκαταλειμμένες λίγα μέτρα μακρύτερα.

* Αργά χθες το βράδυ δύο ένοπλοι κατά τη διάρκεια ληστείας σε πρακτορείο ΠροΠο στην Πετρούπολη της Αθήνας πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο πόδι και στον ώμο τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.