Εκκενώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που για τρίο εικοσιτετράωρο οι πυροσβέστες εξακολουθούσαν στην επιχείρηση κατάσβεσής του.

Ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν για τρίτη μέρα τιτάνιες προσπάθειες προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά, με τις συνθήκες να είναι εξαιρετικά αντίξοες, καθώς στο εσωτερικό του πλοίου υπάρχει καπνός που απαγορεύει στους πυροσβέστες να φτάσουν στην εστία της πυρκαγιάς, δόθηκε εντολή για εσπευσμένη εκκένωση του πλοίου καθώς πήρε επικίνδυνη κλήση επτά μοιρών προς τα δεξιά.

Οι αρμόδιοι διέταξαν την άμεση εκκένωση του. Η εντολή δόθηκε από τα μεγάφωνα, καθώς μέσα βρίσκονταν πυροσβέστες και ηλεκτρολόγοι εκτελώντας εργασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μετακίνηση των υδάτων προήλθε από κάποιο ξεφόρτωμα οχημάτων στην προβλήτα της Ακτής Ξαβερίου.

Μετά από προσπάθειες απάντλησης και αδειάσματος των υδάτων η επικίνδυνη κλήση φαίνεται να υποχωρεί και το πλοίο επανέρχεται σιγά σιγά σε πιο ευθύγραμμα θέση.

Στο σημείο υπάρχουν ρυμουλκά προκειμένου να συνεισφέρουν βοήθεια.

Η φωτιά στο πλοίο έχει περιοριστεί αρκετά, ενώ ο καπνός είναι αισθητά λιγότερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Νωρίτερα, η κλίση που έχει πάρει το πλοίο λόγω της συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού στο εσωτερικό του υπολογίζεται στις 3-4 μοίρες, με τους πυροσβέστες να έχουν ανοίξει συνολικά τρεις τρύπες, προκειμένου να φεύγουν τα νερά.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που έφθαναν τους 500 βαθμούς Κελσίου, μετέτρεψαν σε καμίνι το γκαράζ και εμπόδιζαν τους πυροσβέστες να προσεγγίσουν την κύρια εστία της φωτιάς.

Τελικά έκοψαν την σιδερένια πόρτα του ενός τόνου, στο εσωτερικό του πλοίου, και έβγαλαν αρκετά από τα οχήματα που βρίσκονταν στο γκαράζ.

Ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να βγαίνουν από το γκαράζ του πλοίου καμένες νταλίκες και αυτοκίνητα που έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα αρχίσει η διαδικασία της μεταφοράς και επισκευής του πλοίου όπως και των αποζημιώσεων προς τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που υπέστησαν ζημιές αλλά και των φορτηγών.

Στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά στο τρίτο γκαράζ του ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης για τα Χανιά κοντά στη νησίδα του Αγ.Γεωργίου. Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος από το πλήρωμα. Σημειώνεται ότι το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.