από metereologos.gr
Κυριακή 18 Μαρτίου 2018
 

Ιατρική – Βιολογία

Το δηλητήριο του κροταλία βάση για ανάπτυξη ισχυρών αντιβιοτικών
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2018 14:49Σχολιάστε
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Queensland στην Αυστραλία εντόπισαν ένα συστατικό στο δηλητήριο του κροταλία το οποίο όπως υποστηρίζουν μπορεί να αποτελέσει την βάση για την δημιουργία μιας νέας γενιάς αντιβιοτικών που θα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα βακτήρια που έχουν γίνει ανθεκτικά στα υπάρχοντα φάρμακα.
To Διάστημα είναι εχθρικό στο DNA
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2018 17:10Σχολιάστε
Οι επιστήμονες της NASA θέλησαν να μελετήσουν τις πιθανές μεταβολές που υπάρχουν στο DNA του ανθρώπου από την έκθεση του στις διαστημικές συνθήκες και καλύτερος τρόπος από το να συμμετέχουν σε μια τέτοια μελέτη οι ομοζυγωτικοί δίδυμοι Σκοτ και ο Μαρκ Κέλι
Τέλος το ψάξιμο για νέο σπίτι, απλά… εκτύπωσε το!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2018 16:25Σχόλια (1)
Νέα μέθοδος με την οποία είναι εφικτή η κατασκευή μιας κατοικίας 60-75 τετραγωνικών μέτρων σε διάστημα περίπου 6 ωρών απο την Αμερικάνικη start up εταιρία Icon
Ο Αρχαιοπτέρυξ «αντέγραφε» τους φασιανούς και τους σκίουρους
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2018 14:10Σχολιάστε
Ο Αρχαιοπτέρυξ, το πρώτο πτηνό που γνωρίζουμε ότι εμφανίστηκε στον πλανήτη φαίνεται ότι δεν πετούσε πολύ καλά και κινούνταν όπως ο φασιανός και όπως πηδούν οι σκίουροι από κλαδί σε κλαδί
O αμερικανικός στρατός θα «παγώνει» τη ζωή των τραυματιών
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2018 15:51Σχολιάστε
Ένα ακόμη πρότζεκτ βγαλμένο από βιβλία και ταινίες επιστημονικής φαντασίας προωθεί όπως αποκαλύπτεται η φημισμένη Υπηρεσία Ανάπτυξης Προηγμένων Τεχνολογιών του αμερικανικού στρατού (DARPA). Θα καταστέλλονται εντελώς οι βιοχημικές διεργασίες του οργανισμού των τραυματισμένων στρατιωτών μέχρι να φτάσει σε αυτούς ιατρική φροντίδα
Πολλά γονίδια συνεχίζουν να λειτουργούν και μετά θάνατον
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2018 09:38Σχόλια (3)
Υπάρχουν γονίδια που συνεχίζουν να λειτουργούν ακόμα και μετά τον θάνατο ενός ατόμου, υποστηρίζουν ισπανοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσιεύουν στο επιστημονικο έντυπο Nature Communications.
Μια καραβίδα και ένα ψάρι έχουν μόνο θηλυκό φύλο και ανθεκτικό DNA
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2018 10:34Σχόλια (1)
Επιστήμονες σε άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Nature Ecology and Evolution, ανακοίνωσαν ότι «διάβασαν» το γονιδίωμα ενός ψαριού του γλυκού νερού, της «Αμαζόνας Μόλλυ», της οποίας το είδος έχει μόνο θηλυκό και καθόλου αρσενικό.
Νέα τεχνική εντοπίζει βιοδείκτες για πολλές παθήσεις
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2018 10:40
Ερευνητές στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο αναγνώρισης βιοδεικτών για μιας ευρεία γκάμα παθήσεων αξιολογώντας τα αντισώματα που παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός για τα σύνθετα σάκχαρα που επικαλύπτουν τα κύτταρά μας.
Πλήρως λειτουργικός νεφρικός ιστός εργαστηρίου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2018 09:14
Βρετανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν ανθρώπινο νεφρικό ιστό εντός ζώντος οργανισμού, ο οποίος μάλιστα είναι ικανός να παράγει ούρα, για πρώτη φορά στην ιστορία της Επιστήμης.
Πότε πρέπει να πίνουμε τον χυμό μας μέσα στην ημέρα;
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2018 17:24Σχόλια (1)
Σας αρέσει να πίνετε κάθε πρωί τον φρεσκοστυμμένο χυμό σας; Η επιστήμη έρχεται να σας συμβουλεύσει να το σκεφτείτε καλύτερα. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Πρίνστον αναφέρουν σε μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Cell Metabolism» ότι η κατανάλωση φρουτοχυμού με άδειο στομάχι επιβαρύνει σημαντικά το πεπτικό σύστημα και μπορεί να διαταράξει τη βακτηριακή χλωρίδα του εντέρου.
Γαλανομάτηδες αλλά σκουρόδερμοι οι πρώτοι Βρετανοί
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2018 13:41Σχόλια (1)
Ο αρχαιότερος γνωστός σύγχρονος Βρετανός, ο οποίος έζησε πριν από 10.000 χρόνια, είχε γαλάζια μάτια αλλά το δέρμα του ήταν πολύ σκούρο ή και σχεδόν μαύρο. Αυτό αποκαλύπτει νέα μελέτη η οποία δείχνει ότι ανάλογο χρώμα επιδερμίδας πρέπει να είχαν και όλοι οι «συντοπίτες» του εκείνης της εποχής, ανατρέποντας την κρατούσα θεωρία σχετικά με την εξέλιξη των χρωματικών χαρακτηριστικών των Βόρειων Ευρωπαίων.
Οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου πιο ευάλωτοι στην πνευμονία
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2018 18:43Σχολιάστε
Ο ατμός των ηλεκτρονικών τσιγάρων φαίνεται να βοηθά τα βακτήρια που προκαλούν πνευμονία, να προσκολληθούν στα κύτταρα των πνευμόνων, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο πνευμονίας, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη, που βασίσθηκε σε πειράματα με ανθρώπινα κύτταρα, ποντίκια και 17 ανθρώπους, δείχνει ότι ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου έχει επίδραση παρόμοια με τον καπνό του παραδοσιακού τσιγάρου ή με τη ρύπανση του αέρα από τα σωματίδια λόγω καύσης των ορυκτών καυσίμων.
Στις νυχτερίδες το μυστικό της μακροζωίας;
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2018 17:22Σχολιάστε
Ευρωπαίοι επιστήμονες, οι οποίοι μελετούν τις νυχτερίδες για να βρουν το μυστικό της μακροζωίας, ανακοίνωσαν ότι έκαναν ένα πρώτο σημαντικό βήμα προόδου, που μπορεί μελλοντικά να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερα χρόνια.
Αμινοξύ ίσως συντελεί στη μετάσταση του καρκίνου του μαστού
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2018 10:18Σχολιάστε
Η ασπαραγίνη, ένα αμινοξύ που περιέχεται σε πολλά τρόφιμα μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με μια νέα μελέτη επιστημόνων από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ήταν και δύο Έλληνες.
Τους δεινόσαυρους τους εξόντωσε η... επιτυχία τους!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2018 13:55Σχόλια (1)
Ερευνητές στην Βρετανία υποστηρίζουν ότι οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν εξαιτίας του αστεροειδή που έπεσε στην Γη αλλά η εξαφάνιση είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και ο αστεροειδής απλά τους αποτελείωσε. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι δεινόσαυροι έπεσαν θύματα της ίδιας τους της επιτυχίας και της κυραρχίας τους στην Γη σε σημείο τέτοιο που ο πλανήτης δεν μπορούσε πλέον να τους συντηρήσει.
1|2|3|4|5|...27