Πολλά θα είχαν ίσως εξελιχθεί αλλιώς αν ο κ. Λάμπρος Καράμπελας στις 15 του Δεκέμβρη είχε κλείσει την πόρτα του γραφείου του στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ή έστω αν είχε αρνηθεί να παραλάβει τα τηλεοπτικά του σκουπίδια. Τότε όμως ο κ. Καράμπελας, που είναι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και από τους εμπειρότερους εισαγγελείς μας, έκρινε άλλως.


Αντί να στείλει τον Μάκη στο σπίτι του (μαζί με τις κασέτες), τον έστειλε σε ομόβαθμό του, σε εισαγγελέα εφετών δηλαδή, και μάλιστα όρισε εισαγγελικό να κάνει τη δακτυλογράφο(!) (οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν κρίθηκαν, φαίνεται, ικανοί ­ και αξιόπιστοι ­ για τόσο σοβαρή κατάθεση).


Μετά απ’ αυτό βέβαια τον Μάκη ποιος τον πιάνει! Αλλά και οι λίγοι ­ είναι η αλήθεια ­ που είχαν κρατήσει επιφυλάξεις στο ξέφρενο ποτάμι της σκανδαλολογίας που μας είχε κατακλύσει, ακόμη και αυτοί που άκουγαν «Τριανταφυλλόπουλο και τους σηκωνόταν η τρίχα», προβληματίστηκαν. Σου λέει: για να τα παραλαμβάνει τα στοιχεία ο εισαγγελέας εφετών, δεν μπορεί, σημαντικά θα είναι.


Τα κανάλια, που είχαν αρχίσει τον χορό πριν από δέκα ημέρες, μας «φλόμωσαν» με τα αποκαλυπτικά τους ρεπορτάζ. Ως και τηλεοπτικά δίκτυα που δεν μας είχαν συνηθίσει σε τόσο ισχυρές δοσολογίες σκανδαλολογίας τώρα «έριχναν πράμα» στην αγορά.


Οπου και αν έστρεφε κανείς το βλέμμα του, ή τον Τριανταφυλλόπουλο θα έβλεπε με ύφος καταγγελτικό να κατακεραυνώνει τους «διεφθαρμένους και τους έκφυλους» ή τον Κορκολή να κλαίει και να οδύρεται.


Διότι, όπως όλοι γνωρίζουμε, το πανηγύρι που άρχισε ακριβώς στις 5 του Δεκέμβρη ξεκίνησε με το γνωστό πια βίντεο που πρόβαλε ο τηλεπαρουσιαστής σε εκπομπή του, βίντεο που εμφάνιζε τον Κορκολή να κάνει σεξ με την ανήλικη αρραβωνιαστικιά του (την πρώην βέβαια).


Η προβολή εκείνου του βίντεο ήταν που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Για να ακολουθήσουν απειλές για αποκαλύψεις, μηνύσεις επί μηνύσεων, εξώδικα, παρεμβάσεις ψυχιάτρων, τηλεοπτικά «παντζούρια» και καβγάδες, μια μπόχα που είχε απλωθεί παντού και είχε ποτίσει σαν ραδιενέργεια τα πάντα.


Μαύρα ­ ή μάλλον ροζ ­ Χριστούγεννα θα βγάζαμε!


Εκεί όμως που οι μηνύσεις του Κορκολή έπεφταν βροχή και ο Τριανταφυλλόπουλος σε ρόλο εισαγγελέα περνούσε την ημέρα του από κανάλι σε κανάλι και από εισαγγελικό γραφείο σε δικαστική αίθουσα, απειλώντας με σκληρότερες τσόντες, οι κασέτες είχαν φθάσει πια στον αρμόδιο εισαγγελέα.


Ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος είχε πιάσει δουλειά και η εισαγγελική έρευνα ήδη είχε ξεκινήσει, καλύπτοντας με πέπλο μυστικότητας τα καταγγελλόμενα από τον Μάκη, και το σίριαλ συνεχιζόταν δίνοντας τροφή για να απογειωθεί και η πλέον νοσηρή φαντασία.


Ολοι πια ζούσαμε με την περιέργεια: Ποιοι είναι στην κασέτα. Τι κάνουν άραγε. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που, χωρίς να έχουν δει την κασέτα, μίλησαν δημόσια για «όργια και παρανομίες», ενώ ο ίδιος ο δαιμόνιος ρεπόρτερ αποκάλεσε δημοσίως τον Κορκολή «Δουρή»(!) (θυμάστε τον Δουρή, τον δράστη της πρωτοφανούς παιδοκτονίας).


Ακόμη και ο γνωστός ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας από τηλεοράσεως διαβεβαίωσε τους πάντες ότι έγινε φανατικός υποστηρικτής του Τριανταφυλλόπουλου μόλις είδε την κασέτα.


Οσοι ­ ανάμεσά τους και «Το Βήμα», που μίλησε για τηλεοπτικά σκουπίδια ­ διαχώρισαν τη θέση τους και έκαναν λόγο για το δικαίωμα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής (εκτός και αν καταγγέλλεται με στοιχεία η διάπραξη αδικήματος) αντιμετωπίστηκαν ως μειοψηφία.


Ο Τριανταφυλλόπουλος είχε καταστεί πια όχι μόνον εισαγγελέας της κλειδαρότρυπας, αλλά ο φόβος και ο τρόμος των επωνύμων ­ είχε ήδη κρεμάσει «στο κοντάρι» και τον γνωστό σχεδιαστή Ασλάνη ­ δίνοντας στη δημοσιότητα όχι κασέτα αυτή τη φορά, αλλά το προσωπικό του ημερολόγιο (άγνωστο πού το είχε βρει και με ποιον τρόπο). Τότε λοιπόν μια νεοσύστατη αρχή έσπασε το κλίμα της γενικευμένης επιδοκιμασίας του σίριαλ της διαπόμπευσης.


Ο πρόεδρός της, έμπειρος δικαστής, αντιπρόεδρος στον Αρειο Πάγο, ο κ. Κ. Δαφέρμος, ζήτησε από τον Τριανταφυλλόπουλο εξηγήσεις. Γιατί και με ποια στοιχεία κάνει «ρόμπα» (συγγνώμη για την έκφραση) πολίτες κάνοντας παράνομα σημαία την ιδιωτική τους ζωή.


Ο τηλεπαρουσιαστής, με τον αέρα του αυτόκλητου εισαγγελέα, πήγε στον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με αυτοπεποίθηση. Εκανε τις δηλώσεις του, όπως συνήθιζε καθ’ εκάστην, αλλά το βαρύ πρόστιμο που επέπεσε επί της κεφαλής του ως απόφαση της Αρχής αυτής ήταν μόνο η αρχή μιας μέτρησης που άρχισε να τρέχει αντιστρόφως.


Ο Δαφέρμος, ο οποίος πρώτος τόλμησε να επιβάλει πρόστιμο κατά του Τριανταφυλλόπουλου, όπως ήταν φυσικό δέχθηκε τα πυρά του. Η απάντησή του όμως υπήρξε αποστομωτική: «Ο πολίτης, αν παραβίασε κάποια διάταξη που συνεπάγεται επιβολή κύρωσης (πειθαρχικής, ποινικής, αστικής ή διοικητικής), πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Κύρωση όμως με τη μορφή της διαπόμπευσης δεν προβλέπεται από κανέναν νόμο. Η διαπόμπευση είναι βάσανος ψυχική και τα βασανιστήρια απαγορεύονται»!


Η συνέχεια ­ εν μέσω νέων απειλών για αποκαλύψεις ­ υπήρξε ενδιαφέρουσα.


Ο τηλεπαρουσιαστής, που είχε διωχθεί με αφορμή μηνύσεις για ένα σωρό συκοφαντικές δυσφημήσεις, τώρα βρέθηκε κατηγορούμενος για κακούργημα. Για παραβίαση δηλαδή του νόμου που απαγορεύει τα προσωπικά δεδομένα της ιδιωτικής μας ζωής να βγαίνουν στη φόρα.


Και πολιτικοί στο «κόλπο»


Και ενώ το σίριαλ της διαπόμπευσης ανθρώπων από τον χώρο της show biz είχε αρχίσει να πέφτει και οι ακροαματικότητες να μοιάζουν πια ισχνές ­ πού οι δόξες των πρώτων ημερών ­ καθώς και η εισαγγελική έρευνα προχωρούσε δίχως να τροφοδοτεί με νέα καυτά στοιχεία την επικαιρότητα, μπήκαν οι πολιτικοί στον χορό.


Στο μεταξύ ο καιρός είχε κυλήσει, ο Γενάρης είχε περάσει και η προκήρυξη των εκλογών καθιστούσε τους πολιτικούς ελκυστικούς για ιστορίες με φόντο ροζ. Εδώ ήταν που ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής έδωσε ρέστα. Ηταν δεν ήταν 13 του Φλεβάρη όταν άρχισε η φημολογία ότι ο Μάκης έχει κασέτες με πολιτικούς που θα «φρίξει» το πανελλήνιο. Οτι πολιτικοί μετέχουν σε ροζ σκάνδαλα (τι είδους και πώς, άγνωστο), ότι όλα αυτά συνιστούν «βόμβα μεγατόνων».


Με νωπές ακόμη τις μνήμες μας από το σίριαλ Κορκολή, μπήκαμε στον αστερισμό των ροζ ιστοριών με πολιτικούς. Ολοι άρχισαν έναν αγώνα δρόμου να μάθουν ποιοι είναι στην κασέτα και τι κάνουν. Τα ονόματα έπεφταν βροχή. Ονόματα από όλους τους πολιτικούς χώρους.


Και τώρα όμως ο Μάκης ακολούθησε τη γνωστή δοκιμασμένη συνταγή. Για να ντύσει τα στοιχεία του με το περίβλημα της σοβαρότητας και της αξιοπιστίας, τράβηξε για τον εισαγγελέα.


Τα στοιχεία ­ «προϊόν οκτάμηνης έρευνας για την παιδεραστία, τα ναρκωτικά και την παιδική πορνεία», κατά δήλωση του ίδιου του Μάκη στον προθάλαμο του εισαγγελικού γραφείου στις 18 του Φλεβάρη ­ δόθηκαν προς διερεύνηση.


Ο τηλεπαρουσιαστής μάλιστα, προς επίρρωσιν των όσων για μέρες εθρυλούντο περί πολιτικών, πρόσθεσε με νόημα: «Πρόκειται για ένα πολιτικό πρόσωπο, που εμπλέκει και άλλα. Η έρευνά μου συνεχίζεται με άλλα στοιχεία, που κυρίως αφορούν ανηλίκους και χρήση σκληρών ναρκωτικών».


Μετά από αυτό η φημολογία κατέστη ανεξέλεγκτη. Δεκάδων πολιτικών τα ονόματα έπεσαν στο τραπέζι. Δικαίως ο κ. Ευ. Γιαννόπουλος σχολίασε με το γνωστό του ύφος: «Ολοι αλαφιάσαμε, άνθρωποι είμαστε». Διότι, σου λέει. Πού ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά!


Το περιεχόμενο της «καυτής» κασέτας (το αποκάλυψε «Το Βήμα») περιείχε τις γνωστές πια κουβέντες καφενείου του πολιτευτή της ΝΔ κ. Τομπούλογλου, που συνομιλούσε μ’ έναν φίλο του και έλεγαν γενικά αν ξέρουν πολιτικούς που να είναι «γκέι». Μεταξύ τυρού και αχλαδίου, έτσι για να περνάει η ώρα…


Ο Τριανταφυλλόπουλος βέβαια στα «στοιχεία που καίνε» έφαγε όμως το κεφάλι του γιατί ο τηλεοπτικός σταθμός που φιλοξενούσε τις εκπομπές του βαρέθηκε, φαίνεται, να πληρώνει πρόστιμα. Είχαν πέσει κάτι τσουχτερά από την Αρχή Δεδομένων και από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό, που κάποια στιγμή ξύπνησε και ασχολήθηκε με το θέμα.


Και, ενώ η κοινή γνώμη παρακολουθούσε την εξέλιξη μίας άλλης ροζ ιστορίας με τραγουδιστές (Κόκοτα και Μαζωνάκη) και σχεδιαστές (τον γνωστό Φιλήμονα), που δύο νεαροί τούς είχαν καταγγείλει για ερωτικές σχέσεις επί χρήμασι (και αυτές οι καταγγελίες είχαν φιλοξενηθεί παλιά στην εκπομπή του Μάκη), τότε οι εισαγγελικές έρευνες ολοκληρώθηκαν.


Οι εισαγγελείς ­ ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, που ερεύνησε την πρώτη φάση με Κορκολή, Ασλάνη κτλ., και ο κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος, που αξιολόγησε το υλικό με τη συζήτηση Τομπούλογλου ­ κατέληξαν αμφότεροι στο αυτό συμπέρασμα: άνθρακας ο θησαυρός. Τουτέστιν εισηγήθηκαν και οι δύο αρχειοθέτηση. Και μαζί τους συμφώνησαν και οι ανώτεροί τους στην εισαγγελία εφετών. Η είδηση στις 22 του Μάρτη δημοσιεύθηκε στα «ψιλά».


Το αρχείο λοιπόν ήταν το τέρμα του σίριαλ της διαπόμπευσης. Το αρχείο ήταν η κατάληξη των βαρύγδουπων καταγγελιών για παιδεραστίες και πορνεία ανηλίκων. Για διαφθορά πολιτικών. (Το μόνο σκέλος από την τεράστια αυτή υπόθεση που διερευνάται ­ την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε νέα ­ είναι εκείνο που αφορά τη χρήση ναρκωτικών από τον Κορκολή και την ερωτική του σύντροφο.)


Τώρα βέβαια είναι περιττό να μιλήσει κανείς για δικαίωση. Διότι οι δικογραφίες μπορεί να έκλεισαν, η διαπόμπευση όμως μένει ανοικτή. Γιατί το ιδιωτικό που έγινε δημόσιο δεν γίνεται ποτέ πια ιδιωτικό. Γιατί, όταν τα «εν οίκω», που, αντί να ξέρουμε μόνο εμείς, τα ξέρει το πανελλήνιο (μέχρι η θειά μου η Μάχη στο χωριό, που με τέτοια δεν ασχολείται), λειτουργούν κάπως σαν τον βιασμό. Τα δικαστήρια και οι μηνύσεις απλώς αναγκάζουν τα θύματα να βιώσουν για δεύτερη φορά το έγκλημα. Ο Θεός να μας φυλάει δηλαδή από τους Τριανταφυλλόπουλους…