Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και Τουρκίας στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, την περασμένη Παρασκευή, πριν δηλαδή από το επεισόδιο με τις σημαίες στους Ανθρωποφάγους. Η είδηση ωστόσο έγινε γνωστή το απόγευμα της Τρίτης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος επιτελάρχης εξέφρασε τη λύπη του για την πτώση του ελληνικού Μιράζ 2000-5 και τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης βρήκε την ευκαιρία για να επισημάνει στον Τούρκο ομόλογό του ότι δεν πρέπει να χάνονται ζωές εν καιρώ ειρήνης στο Αιγαίο, αλλά ο Τούρκος δεν απάντησε.

Πάντως ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στους δύο αρχηγούς λειτουργεί ακόμα και σε περιόδους κρίσεων. Για παράδειγμα οι δύο αρχηγοί είχαν πάλι τηλεφωνική επικοινωνία για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που είχαν συλληφθεί στον Εβρο και κρατούνται σε φυλακές υψίστης φύλαξης στην Ανδριανούπολη. Τότε ο Τούρκος αρχηγός φέρεται να δεσμεύτηκε στον Ελληνα ομολόγό του πως θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν, οι δύο στρατιωτικοί, πράγμα που δεν έγινε ποτέ.