«Γιορτή για τη δημοκρατία και την προοδευτική παράταξη» χαρακτήρισε την ψηφοφορία της Κυριακής για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο Προέδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ψήφισε στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής.

«Ψηφίζουμε και εκλέγουμε επικεφαλής από τη βάση για έναν ισχυρό ενιαίο φορέα που θα σπάσει τους φραγμούς και θα εκφράσει ευρύτερα πλειοψηφικά ρεύματα. Είναι ένα αποφασιστικό βήμα για την αναζωογόνηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς» δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Όπως επεσήμανε: «Σήμερα, οι πολίτες συμμετέχοντας στη διαδικασία γίνονται συνιδρυτές της νέας προοδευτικής παράταξης. Είναι πραγματικά στο χέρι μας οι διερ­γα­σί­ες στην κε­ντρο­α­ρι­στε­ρά να απο­τε­λέ­σουν μια ση­μα­ντι­κή πο­λι­τι­κή εξέ­λι­ξη που θα οδη­γή­σει στην ανατροπή των συ­σχε­τι­σμών και σε ένα νέο πο­λι­τι­κό σκη­νι­κό. Αυτή η ευκαιρία που δημιουργήσαμε με πολύ κόπο δεν πρέπει να χαθεί. Όλοι στις κάλπες. Για μια νέα ισχυρή ενιαία προοδευτική παράταξη».