Με ενδιαφέρον παρακολουθεί η ΝΔ την προσπάθεια της κυβέρνησης να πνίξει για άλλη μια φορά στη σκανδαλολογία την πολιτική ζωή. Στελέχη της Πειραιώς διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται να παρακολουθήσουν αυτούς τους αντιπερισπασμούς και ότι θα μείνουν προσκολλημένοι στη δική τους ατζέντα, στα θέματα ασφάλειας και στη στήριξη των πιο αδύναμων.

Σήμερα, Τετάρτη, πραγματοποιείται στα Ιωάννινα το 3ο προσυνέδριο της ΝΔ το οποίο επικεντρώνεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πειραιώς, στους χιλιάδες πολίτες που έχουν βρεθεί, κατά τη διάρκεια της κρίσης, σε μεγαλύτερη οικονομική δυσχέρεια και έχει στόχο να καταδείξει πως η φτώχεια μπορεί να ξεριζωθεί μόνον με δουλειές και όχι με προσωρινά και ψηφοθηρικά επιδόματα

Το προσυνέδριο θα εξελιχθεί σε τρεις ενότητες: Στήριξη στην πράξη σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους. H επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ολοκληρωμένες τις προτάσεις της ΝΔ για την Υγεία, την Ασφάλιση και την Κοινωνική Αλληλεγγύη. Ηδη δόθηκε στη δημοσιότητα, η πρόταση της ΝΔ , η οποία θα αποτελέσει κεντρική δέσμευση στο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, «κανένας καρκινοπαθής να μην ξανασταθεί σε ουρά για να πάρει τα φάρμακά του. Θα του παραδίδονται στο σπίτι του. Το ίδιο θα συμβεί και για όσους πάσχουν από κάποια σοβαρή χρόνια πάθηση και σήμερα ταλαιπωρούνται, με απάνθρωπο τρόπο, στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ».

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση θορυβείται από τις κοινωνικές προτάσεις της ΝΔ, οι οποίες δείχνουν ότι δεν είναι ένα κόμμα της ελίτ αλλά ένα κόμμα που γνωρίζει τα προβλήματα των πολιτών και έχει λύσεις για αυτά. Βλέπουν με ικανοποίηση τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, τα οποία, όπως λένε, καταγράφουν την πραγματική στροφή της κοινωνίας. Πιστεύουν, όμως, ότι μέχρι την συζήτηση για την ανομία στην Ωρα τουΠρωθυπουργού στη Βουλή, θα ενταθεί η λασπολογία, είτε με την υπόθεση Αυγενάκη είτε με το ξαναζέσταμα της υπόθεσης της Siemens.

Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης, μάλιστα, μίλησε για παρακράτος. «Θα προστατευθεί το απόρρητο των ιδιωτικών συνομιλιών ή το έχουμε καταργήσει στην Ελλάδα; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι παράνομο. Αλλά από πού φεύγει αυτό; Από την ΕΥΠ; Όλα αυτά τα στοιχεία αφορούν σπίλωση πολιτικών προσώπων που είναι αντίπαλοι της κυβέρνησης. Αυτό δεν είναι παρακράτος;», διερωτήθηκε μιλώντας στον Alpha 989 για την υπόθεση Αυγενάκη. Και πρόσθεσε: «Το ότι ο κ. Αυγενάκης έστειλε εξώδικο είναι μια απάντηση. Το δεύτερο που εγώ θεωρώ μεγάλο ζήτημα είναι ότι ακούω τα περίφημα που λέει ο κ. Bαξεβάνης ότι αυτά τα οποία δημοσίευσε είναι προϊόν νόμιμων συνακροάσεων. Που σημαίνει ότι υπάρχει μια δικογραφία κάποιου άλλου που έχει μιλήσει με τον Αυγενάκη για άσχετη με την ερευνώμενη υπόθεση. Είναι μια υπόθεση που αφορά μια ιδιωτική εμπορική μίσθωση».

Επιπλέον στη ΝΔ θεωρούν ότι μέχρι την Παρασκευή θα υπάρξει κύμα συλλήψεων προσώπων που είτε σχετίζονται με την τρομοκρατία είτε με εγκλήματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, σε μια προσπάθεια να ακυρώσουν την επιχειρηματολογία του κ. Μηστοτάκη περί γενικευμένης ανομίας. Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι «αν ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει αυτόν τον δρόμο έχουμε κι εμείς πολλά να πούμε».