από metereologos.gr
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
 
 

Μπαλτάς για Ελληνικό: Στο δρόμο προς τον σοσιαλισμό υπάρχουν ήττες και συμβιβασμοί

Γεωργιάδης: Εξευτελιζόμενοι στέλνετε την Αριστερά στο χρονοντούλαπο - Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία η σύμβαση
Μπαλτάς για Ελληνικό: Στο δρόμο προς τον σοσιαλισμό υπάρχουν ήττες και συμβιβασμοί
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων) το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης αξιοποίησης του Ελληνικού.

Καταψήφισαν η ΧΑ και το ΚΚΕ.

Η συνεδρίαση

Δια του υπουργού Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά και όχι του υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου -αν και παραβρέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής- επέλεξε η κυβέρνηση να απαντήσει στα πυρά της ΝΔ κατά την συζήτηση για την σύμβαση αξιοποίησης του Ελληνικού. Μάλιστα ο κ. Μπαλτάς επιχειρώντας να αντικρούσει τα πυρά του εισηγητή της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδη περί «κωλοτούμπας», προέβη σε μια ανάλυση που έκανε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γελούν. Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει εκ γενετής για μία έννοια που λέγεται δημοκρατικός δρόμος του σοσιαλισμού, ένας δρόμος που, όπως εξήγησε, είναι μακρύς και όχι στιγμιαίος και έχει υποχωρήσεις, συμβιβασμούς, νίκες και ήττες. «Όταν σε αυτό το δρόμο βρισκόμαστε μπροστά σε υπέρτερους συσχετισμούς που μας αναγκάζουν να υποστούμε μία αναγνωρισμένη ήττα δεν σημαίνει ότι μετά την ήττα λέμε άλλα από αυτά που λέγαμε πριν», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «λέμε κάτι που αναγνωρίζει το γεγονός μιας ήττας, ότι πρέπει να προσαρμοστούμε να κάνουμε το συμβιβασμό που απαιτεί η ήττα για να συνεχίσουμε τον αγώνα». Με αυτό το σκεπτικό ο κ. Μπαλτάς επέμεινε ότι «για το Ελληνικό δεν πρόκειται περί αντίφασης», ενώ δήλωσε ότι «πετύχαμε πολύ σημαντικές βελτιώσεις στη συμφωνία που παραλάβαμε».  

Από τον Μαρξ στον Φρόιντ

Απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις του εισηγητή της ΝΔ για όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του Ελληνικού και όσα τελικώς έπραξε, ο κ. Μπαλτάς είπε ότι τα επιχειρήματα αυτά του «θυμίζουν, παραθέτοντας λίγο στρεβλά τον Μαρξ, μια φράση: ένα φάντασμα πλανιέται στη ΝΔ - το φάντασμα της ηγεμονίας της Αριστεράς». Δεν περιορίστηκε όμως στον Μαρξ, αλλά προσέφυγε και στον …Φρόιντ και τον μηχανισμό απάρνησης: «Κάτι που με κατατρέχει, κάτι που δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω συνειδητά, φωνάζω υποσυνείδητα: “δεν θα με ηγεμονεύσει η ηγεμονία της αριστεράς - είμαι φιλελεύθερος”», είπε, ψυχαναλύοντας τον κ. Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Πολιτισμού είπε ακόμα ότι «οι επενδύσεις δεν είναι κάτι που εμάς εντός καπιταλισμού μας βρίσει αντίθετους, αλλά θεωρούμε ότι στο μέτρο του δυνατού πρέπει να τις ελέγχουμε σε σχέση με βασικές παραμέτρους» (αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερο φυσικό κάλος κλπ.). Ενώ διαβεβαίωσε ότι το ΥΠΠΟ δεν εμποδίζει την επένδυση στο Ελληνικό, τονίζοντας ότι σχετικές εισηγήσεις για αρχαιολογικά θέματα υπήρχαν παλαιότερα αλλά οι τότε κυβερνήσεις δεν τις κοίταξαν. Σε κάθε περίπτωση δήλωσε ότι «θα τιμήσουμε τις υπογραφές μας και θα διευκολύνουμε τους επενδυτές», ενώ επέμεινε στα περί «ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς».

«Ενεφανίσθη σιωπών»

Το θέμα της παρουσίας του κ. Μπαλτά στην συζήτηση για την επένδυση του Ελληνικού δεν πέρασε απαρατήρητο, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Ν. Δένδια, να σχολιάζει ότι «ενεφανίσθη σιωπών ο υπουργός Οικονομικών και απουσίαζαν οι αναπληρωτές υπουργοί αλλά και ο υπουργός Οικονομίας και η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού». «Είναι θέμα κυρίως αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού. Είναι πολιτιστικό ζήτημα», είπε ειρωνικά. Ενώ σχολίασε και τα λεγόμενα του κ. Μπαλτά περί δρόμου προς τον δημοκρατικό σοσιαλισμό και περί στρατηγικών υποχωρήσεων. «Είναι ένα ωφέλιμο έργο ή είναι μια στρατηγική υποχώρηση;», ρώτησε, τονίζοντας ότι «είναι να κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια με όσα έχετε πει για το Ελληνικό», θυμίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας έλεγε ότι: Για μας το Ελληνκό δεν είναι πρότζεκτ είναι κατάθεση ψυχής». «Βρήκατε τις μέρες να μιλάτε περί ηθικού πλεονεκτήματος», συνέχισε, σημειώνοντας ότι «προσπαθήσαμε επί κυβέρνησης Καραμανλή το 2004 να πολεμήσουμε την διαπλοκή και ηττηθήκαμε», ενώ απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση διερωτήθηκε: «Ο κ. Καλογρίτσας είναι το όπλο κατά της διαπλοκής;».

Οι …μαλλιάδες και οι Μπαλτάδες

Είχε προηγηθεί το σφυροκόπημα από την κ. Γεωργιάδη, ο οποίος είπε: «Είστε ό,τι πρέπει για τρολάρισμα. Σήμερα εξευτελιζόμενοι στέλνετε την Αριστερά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η ανοησία της αριστερής ιδεοληψίας κράτησε την Ελλάδα χρόνια πίσω». Μάλιστα είπε ότι: «Έρχεται η πρώτη φορά Αριστερά και δίνει τα αεροδρόμια. Όταν τα έδινε ο Σαμαράς ήταν προδότης. Τώρα είναι αναπτυξιακό έργο. Όταν ο Σουφλιάς επί Καραμανλή μίλησε για αξιοποίηση του Ελληνικού ανεβαίνατε στα έδρανα».

Και πρόσθεσε: «Καλώ όποιον ενδιαφερόμενο να πάρει τα πρακτικά της Βουλής και να πάει να τα δείξει στους μαλλιάδες στα Πανεπιστήμια να τους δείξει τι κάνει η πρώτη φορά Αριστερά. Τα Πανεπιστήμια είναι γεμάτα Μπαλτάδες. Θα πάρω τα πρακτικά και θα τα δείξω στους φοιτητές να δουν ότι άλλα λέει ο Μπαλτάς ως καθηγητής και άλλα κάνει ως υπουργός. Για τα επόμενα πενήντα χρόνια θα ντρέπεται φοιτητής να δηλώσει αριστερός».

«Σανό από τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα…»

Ενώ ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος σχολίασε: «Η σημερινή ημέρα, εκτός από την αρχή αυτής της μεγάλης επένδυσης, σηματοδοτεί και το τέλος της παραγωγής σανού από τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα, αλλά και το τέλος των ψεμάτων που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε επί 5-6 χρόνια στους πολίτες για την επένδυση. Με τον τρόπο που η «πρώτη φορά Αριστερά» διαχειρίστηκε την κυβερνητική της θητεία, έδωσε όλα τα απαραίτητα επιχειρήματα στην ΝΔ και στον κ. Γεωργιάδη. Η «αριστερά» της συνωμοσιολογίας, του μηδενισμού, και όχι πια «των οραμάτων», έκανε τους προοδευτικούς πολίτες να ντρέπονται γιατί τους εξαπατήσατε, και καταντήσατε οι καλύτεροι «πελάτες» της ΝΔ και του κ. Γεωργιάδη!».

Στο θέμα του Ελληνικού αναφέρθηκε και ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης ασκώντας κριτική στη ΝΔ: «Αντί να μας πείτε γιατί 13 χρόνια δεν προχώρησε η επένδυση του Ελληνικού μας κάνετε κριτική γιατί τον ένα χρόνο που ασχοληθήκαμε έχουμε καθυστερήσει», είπε. Πρόσθεσε δε ότι «ήμασταν πάντα κατά των ιδιωτικοποιήσεων – ξεπούλημα που επιβάλλατε εσείς, αλλά υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας».

Πυρά από Κουτσούμπα

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας λέγοντας ότι και στην περίπτωση του Ελληνικού, όπως και συνολικά, «όλη την βρώμικη δουλειά του συστήματος την κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». «Πώς να μην τους στηρίζουν τα διεθνή “γεράκια”;», διερωτήθηκε.

Εκ μέρους του Ποταμιού ο Σπ. Δανέλλης κάλεσε την κυβέρνηση: «Αναλάβετε το ownership των αποκρατικοποιήσεων που έχετε υπογράψει, και όχι το ownership μιας ξεπερασμένης, δήθεν αριστερής φοβικότητας προς το υγιώς επιχειρείν και το υγιώς επενδύειν».

 Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (32)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  "Σ"Σοσιαλισμός" 1ο Μέρος | 24/09/2016 16:40
  Τοποθετούμαι ως γνώστης του Μαρξισμού-Λενινισμού και του "Υπαρκτού Σοσιαλισμού". 1. Είχα την δυνατότητα να σπουδάσω στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας μεταξύ άλλων συστηματικά και τον Μαρξισμό-Λενινισμό, την Μαρξιστική-Λενινιστική Φιλοσοφία ( ιδιαιτέρως τον Διαλεκτικό και τον Ιστορικό Υλισμό ), την Πολιτική Οικονομία του Καπιταλισμού, την Πολιτική Οικονομία του Σοσιαλισμού , την Ιστορία του Διεθνούς Εργατικού Κινήματος, το Διεθνές Επαναστατικό Κίνημα, την Θεωρία της Επανάστασης και και το Διεθνές Σοσιαλιστικό Σύστημα. Έχω περατώσει όλες τις εξετάσεις με λίαν καλώς. Το 1981 μου πρότεινε το Πανεπιστήμιο να με αναγορεύσει σε τακτικό καθηγητή του Μαρξισμού-Λενινισμού με έδρα αν και ήμουν διεθνολόγος , με την προοπτική να αναλάβω το αξίωμα του αντιπρύτανη για όλες τις κοινωνικές επιστήμες. Από πολλούς λόγους απέρριψα την πρόταση. Αυτό είχε για μένα αρνητικές συνέπειες. Πάντως είχα λόγο να είμουν ευτυχής που έχει καταρρεύσει αυτό το άχρηστο, ανελεύθερο, ανίκανο, υποκριτικότατο και απάνθρωπο οικονομικοπολιτικό ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ σύστημα. 1.Συγκεκριμένα: Η Μαρξιστική -Λελινιστική Φιλοσοφία έχει παραλάβει την Γνωσιοθεωρία του Δημοκρίτου και την ονόμασε Θεωρία της Αντανάκλασης : Αντικατοπτρισμός της αντικειμενικής πραγματικότητας. 2. Άλλο η ουτοπία περί της απόλυτης κοινωνικής δικαιοσύνης και άλλο η απογοητευτική πραγματικότα. Στην ιστορία της ανθρωπότητας ελάμβανε συνήθως χώραν μία ταχεία μεταλλαγή των ουτοποιών σε τυραννία. Η δήθεν δικτατορία του προλεταριάτου π.χ. έχει μεταβληθεί σε δικτατορία του κομματικού μηχανισμού, κατόπιν σε δικτατορία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ύστερα σε δικτατορία του Πολιτικού Γραφείου , αποτελούμενου από συντηρητικότατα άτομα και στο τέλος υπήρχε η δικτατορία του Γενικού Γραμματέα του Κόμματος και δη ανεξάρτητα, εάν αυτός ήταν ικανός η ήδη αποβλακωμένος. Ας υπενθυμίσουμε ότι η κατάπτωση του "Υπαρκτού σοσιαλισμού άρχισε στην Πολωνία, όπου είχε ξεσηκωθεί η εργατική τάξη. Συνέχεια
  Panos Terz
  απάντηση00
   
   
  "Σοσιαλισμός", 2ο | 24/09/2016 16:37
  2ο Μέρο;3. Οι κοινωνικοπολιτικές επαναστάσεις είναι απαραίτητες και επιτυχείς, μόνον όταν έχουν ήδη ωριμάσει οι αντικειμενικές συνθήκες, όπως στον 18ο αι. στη Γαλλία, όπου στα πλαίσια της φεουδαλικής απολυταρχίας είχαν βαθμιαία ωριμάσει οι οικονομικές συνθήκες και είχε δημιουργηθεί μία ριζική αντίθεση μεταξύ των παραγωγικών δυνάμεων και των παραγωγικών σχέσεων. Η επανάσταση έλυσε ριζικά το πρόβλημα της αντίθεσης. Έτσι έχουν δημιουργηθεί το καπιταλιστικό σύστημα, η αστική δημοκρατία, το κράτος δικαίου κτλ. Ανεξάρτητα , αν μας αρέσει αυτό το σύστημα, αντικειμενικά είναι το πιό δυναμικό και επιτυχές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Έχει συντελεσθεί μία εκρηξη των παραγωγικών δυνάμεων και των επιστημονικών εφευρέσεων επί τη βάσει της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ πρωτοβουλίας, της δημιουργικότητας του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ πολίτη και της ανταγωνιστικότητας. 4. Έχει ιστορικά περίτρανα αποδειχθεί, ότι οι μεγάλοι θεωρητικοί και πολιτικοί της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας Karl Kautsky, Eduart Bernstein και August Bebel είχαν με την τοποθέτησή τους ( βασικές μεταρρυθμίσεις του καπιταλισμού, όχι βίαια επανάσταση ) δίκιο. 5. Σύμφωνα με την Μαρξιστική-Λενινιστική φιλοσοφία είναι η πράξις κριτήριο για την αλήθεια, δηλαδή όχι οι θεωρίες και τα ιδεολογικά δόγματα. Στον Υπαρκτό σοσιαλισμό" γινόταν εκ μέρους του εκάστοτε Πολιτικού Γραφείου του κόμματος μία βολονταριστική και τεθλασμένη αντανάκλαση της πραγματικότητας και πρωτίστως μία αντανάκλαση ιδεολογικών ονειρώσεων και ψευδαισθήσεων. Λοιπόν αυτή η εξωπραγματική προσέγγιση ήταν αντιμαρξιστική. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το συντηρητικότατο, καθυστερημένο και εξωπραγματικό ΚΚΕ καθώς εν μέρει και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνέχεια
  Panos Terz
  απάντηση00
   
   
  "Σοσιαλισμός", 3ο | 24/09/2016 16:32
  3ο Μέρος 6. Ο Karl Marx έχει επανειλλημμένως υπογραμμίσει, ότι η οικονομία εξαρτάται από το επίπεδο των παραγωγικών δυνάμεων . Αλλά στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες ήταν οι παραγωγικές δυνάμεις σε απίστευτο βαθμό χαμηλές. Η παραγωγή είναι όμως η προϋπόθεση για μία πλούσια διανομή καταναλωτικών αγαθών. Εν ολίγοις, η οικονομική κατάσταση σε αυτές τις χώρες ήταν στην ουσία της αντιμαρξιστική. 7. Ύστερα από την τελεία κατάρρευση του "σοσιαλιστικού" οικονομικού μοντέλου δεν είναι αυτό πλέον εναλλακτική λύση. Η μόνη δυνατότητα για τους εργαζόμενους είναι να αγωνισθούν μέσω των συνδικάτων για την βελτίωση των βιωτικών συνθηκών στα πλαίσια του παρόντος συστήματος και με πολιτισμένο τρόπο όπως στις χώρες βορείως των Άλπεων. Δηλαδή ο εν μέρει ελληνικός τραμπουκοσυνδικαλισμός ( κράτος εν κράτει ) συγκεκριμένα ατόμων με συνήθως χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, αλλά παχυλότατους μισθούς και αργότερα με μεγάλες συντάξεις δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα και συντελεί στην ολοσχερή καταστροφή της οικονομίας και του κράτους. 8. Στο τέλος ας υπενθυμίσουμε, ότι η Κίνα κατόρθωσε να φτάσει σε επίπεδο διεθνούς οικονομικής υπερδύναμης επί τη βάσει της ιδιωτικοποίησης των πεπαλαιωμένων και μη αποδοτικών κρατικών εργοστασίων. Κοντολογίς : Χωρίς ιδιωτική πρωτοβουλία δεν επιτυχχάνεται οικονομική ανάπτυξη ως στερεά βάση της πραγματικής, όχι της εικονικής ευημερίας του λαού με δανεικά χρήματα. Ακριβώς αυτό δεν έγινε ακόμη αντιληπτό από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θεωρεί άκρως ιδεοληπτικά τους επιχειρηματίες ως «ταξικούς « εχθρούς και εφαρμόζει έναν τελείως παρωχημένο οικονομικό ετατισμό. Ιστοσελίδα : http://panosterz.de
  Panos Terz
  απάντηση00
   
   
  Δεν ξέρω τίποτα! | 23/09/2016 16:26
  Εγώ είμαι εδώ μόνο και μόνο για τις χοντρές μίζες! Κλείνω τα μάτια, κλείνω τα αυτιά στα υπόλοιπα!
  Στοχεύω στο δισ-!
  απάντηση30
   
   
  Σα να βλεπεις…. | 23/09/2016 00:30
  ….επεισοδιο απο τους Monty Pythons. Εχει χαθει τοσο πολυ η μπαλα που καταντα απιστευτη κωμωδια.
  BM
  απάντηση80
   
   
  Επιτέλους! | 22/09/2016 21:11
  Κ.Μπαλτά, όταν κάτι πάει κόντρα στην ιδεολογία σας και δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά ή φεύγετε ή μένετε και το λούζεστε,αλλιώς παίρνετε το καπελάκι σας και δρόμο και μη ρίχνετε δάκρυα κροκοδείλια! Τέρμα οι αυταπάτες!Δεν είναι φρόνιμο να υπογράφετε κάτι που δεν πιστεύετε!Πάντα υπάρχει τρόπος να αποχωρεί κανείς ένδοξα.Τώρα γίνατε των σκ....ών και μην ντρέπεστε για ό,τι θα συμβεί! Γι αυτό αδειάστε μας τη γωνιά ,γιατί δε θα στεναχωρεθεί κανείς. Οκ.Στρατούλης έφυγε ,γιατί ήταν κύριος και τίμησε τα λόγια του,ενώ όσοι μείνατε τα κάνατε γαργάρα και το μόνο που σας έμεινε είναι τα ψεύτικα δάκρυα που δυστυχώς δε σάς πιστεύει πια κανείς! Δε βλέπετε την αγωνία μας και την απελπισία μας.Είστε of!
  Βασ.Τυρ.ο Φελωνιώτης
  απάντηση100
   
   
  Τί κατάντια | 22/09/2016 18:59
  Το άκρον άωτον της ιδεολογικής διαστροφής, της πολιτικής εθελοτυφλίας και της ανθρώπινης αποχαύνωσης.
  Panos Terz
  απάντηση110
   
   
  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερή κυβέρνηση αλλά... | 22/09/2016 15:43
  θα πρέπει να μας δώσει πειστική απάντηση με ποια στρατηγική προσέλκυσης ενεδύσεων συνδέεται. Γιατί οι άλλοι (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) είναι υποτίθεται "δούλοι του κεφαλάιου" άρα υπέρ των επενδύσεων
  Δημήτρης Μ.
  απάντηση100
   
   
  Στον δρόμο για τον σουρεαλισμό | 22/09/2016 15:15
  Καλά πάμε;
  Δημήτρης
  απάντηση250
   
   
  ownership=kyriotis | 22/09/2016 13:52
  Κυριε Δανελλη μελλος του Ελληνικου κοινοβουλιου να σας μαθουμε και λιγα Ελληνικα.Ownership=Κυριοτητα. Ευχαριστω μετα Τιμης.
  Θειος απ'την Αμερικη.
  απάντηση140
   
   
  μπαλτας | 22/09/2016 10:41
  ενας ανικανος καθηγητης με ευτελη πτυχια και κομπλεξικος σοσιαλφασιστας .
  cg
  απάντηση463
   
   
  Αμετανοητοι | 22/09/2016 08:29
  Υπαρχουν ανθρωποι σημερα που μιλανε για σοσιαλισμο?Οι Απογονοι του Σταλιν και του Τσαουσεσκου ονειρευονται σοσιαλισμο?Η Ιδεολογια σας βασιζεται στο ψεμα και στο να δημιουργειται φθονο για ολους τους επιτυχημενους και τους εξυπνους της κοινωνιας μας,και οι απαιδευτοι πεφτουν στην παγιδα σας.Ο Ελληνικος λαος δεν ειναι τοσο απαιδευτος για να τον κυβερνανε τοσο απαιδευτοι και ακατεργαστοι πχ Φιλης .
  Ηρακλης
  απάντηση547
   
   
  Ατραπος | 22/09/2016 08:22
  Μπαλτας στο δρομο του Σουρεαλισμου
  βασιλειος
  απάντηση452
   
   
   
  Όταν η αριστεία τον βάρεσε στο κεφάλι . . . . . . . . | 22/09/2016 06:19
  Το τσίρκο με τους κλόουν και τους γελοτοποιούς δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το τσίρκο είναι μία σοβαρή και οργανωμένη επιχείρηση που προσφέρει ψυχαγωγία και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
  perithorio
  απάντηση482
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Στο στενό δρομάκι! | 22/09/2016 05:07
  Και στα σκοτεινά! Άε μας κάτω γελοίε!
  Πότε φεύγετε;
  απάντηση283
   
   
  Χωρτάσαμαν από σοσιαλισμό! | 22/09/2016 05:04
  Δε θα πάρουμε άλλο! Αντίο! Και κλείστε και την πόρτα πίσω σας!
  Πότε φεύγετε;
  απάντηση372
   
   
  ASXETOS | 21/09/2016 22:00
  AN ROTHSH KAPIOS TON MPALTA TI SYMENH SOSIALISMOS SIGOYRA DEN EXH IDEA
  andreas
  απάντηση282
   
   
  Ποιος σοσιαλισμος ??????? | 21/09/2016 21:50
  Τετοιο σοσιαλισμο θελει και η Νεα Δημοκρατια αφου ψηφισε το νομοσχεδιο. Μην λετε ανοησιες γιατι θα γελαει και το παρδαλλο κατσικι.
  Μητσος απο Σουηδια
  απάντηση321
   
   
  ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΣΑΛΤΑΡΙΣΜΑ | 21/09/2016 21:41
  Σάλταρε εντελώς ο άνθρωπος ή μας δουλεύει? Μα μπορεί να κάνει αστείο η δούλεμα αυτός ο καταθλιπτικός άνθρωπος? Άρα σάλταρε!
  FREUD
  απάντηση332
   
-