Την πρώτη επίσκεψη Προέδρου του ισραηλινού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα ο Γιούλι – Γιοέλ Έντελσταϊν. Ο πρόεδρος της Κνέσετ θα βρεθεί στην ελληνική πρωτεύουσα από τις 13 ως τις 15 Ιουλίου έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Νίκου Βούτση.
Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο κ. Έντελσταϊν θα έχει συνάντηση με τον κ. Βούτση, ενώ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Επιπλέον, θα απευθύνει ομιλία σε κοινή συνεδρίαση στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας –Ισραήλ του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Ο Πρόεδρος της Κνέσετ γεννήθηκε το 1958 στην Ουκρανία. Είναι πρώην «refusnik» ο οποίος μετανάστευσε στο Ισραήλ το 1987. Πρωτοεξελέγη στην Κνέσετ το 1996 και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς βουλευτής. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Υπουργός Μετανάστευσης και Απορρόφησης και Υπουργός Δημόσιας Διπλωματίας και Θεμάτων της Διασποράς. Ανήκει στο κόμμα Λικούντ του Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου. Είναι Πρόεδρος της Κνέσετ από τον Φεβρουάριο του 2013.