Ερωτήματα έχει προκαλέσει στη ΝΔ η «παραδοχή των επαναλαμβανόμενων κρυφών συναντήσεών του πρωθυπουργού με εκδότη», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος και καλεί τον «μοιραίο», όπως τον χαρακτηρίζει, πρωθυπουργό να απαντήσει σε 3+1 απλές ερωτήσεις:

«1. Γιατί ο «αδέκαστος πολέμαρχος» κατά της διαπλοκής, συναντάται κρυφά, όχι μία αλλά τέσσερις φορές με γνωστό μεγάλο εκδότη; Τι συζήτησαν;
2.Εάν του ζητήθηκε μια φορά ευνοϊκή ρύθμιση δανείων και εκείνος την απέρριψε, προς τι οι ακόμα τρεις συναντήσεις;
3. Εκείνος τι ζήτησε και έναντι ποιου ανταλλάγματος;
Και μία τελευταία ερώτηση: Όποια απάντηση και να δώσει περιμένει να την πιστέψει κανείς», διερωτάται ο κ. Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας πως «ο κ. Τσίπρας έχει απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας».

H ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε σήμερα, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την παραδοχή των επαναλαμβανόμενων κρυφών συναντήσεών του με τον επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (Δ.Ο.Λ.), ο μοιραίος πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει σε 3 + 1 απλές ερωτήσεις:

1. Γιατί ο “αδέκαστος πολέμαρχος” κατά της διαπλοκής, συναντάται κρυφά, όχι μία αλλά τέσσερις φορές με γνωστό μεγάλο εκδότη; Τι συζήτησαν;

2.Εάν του ζητήθηκε μια φορά ευνοϊκή ρύθμιση δανείων και εκείνος την απέρριψε, προς τι οι ακόμα τρεις συναντήσεις;

3. Εκείνος τι ζήτησε και έναντι ποιου ανταλλάγματος;

Και μία τελευταία ερώτηση: Όποια απάντηση και να δώσει περιμένει να την πιστέψει κανείς;

Ο κ. Τσίπρας έχει απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας».

Οι αντιδράσεις από το Ποτάμι

Στις αποκαλύψεις του Βήματος της Κυριακής αναφέρθηκε και οΣταύρος Θεοδωράκης. «Δεν μπορώ όμως παρά ν’ αναφερθώ σ’ ένα ζήτημα που προέκυψε σήμερα με κάποια δημοσιεύματα. Την ίδια ώρα που κατηγορούσαν το Ποτάμι για διαπλοκή, παρακαλούσαν σε συνεχή μυστικά ραντεβού για λίγα ψίχουλα διαπλοκής. Τι δεν κατάλαβε ο κ. Τσίπρας στο πρώτο μυστικό του ραντεβού κι έκανε δεύτερο μυστικό ραντεβού; Τι δεν κατάλαβε στο δεύτερο ραντεβού κι έκανε και τρίτο ραντεβού; Τι δεν κατάλαβε στο τρίτο ραντεβού κι έβαλε ένα φίλο του να πάει σ’ ένα σπίτι και να κάνει ένα τέταρτο μυστικό ραντεβού; Προσέξτε πόσο υποκριτές, πόσο ψεύτες, πόσο ανάλγητοι. Την ίδια ώρα που τα φερέφωνα τους, τα καλοπληρωμένα φερέφωνα στα social media και τα μαύρα κουτιά τους, έριχναν λάσπη στο Ποτάμι, το οποίο ό,τι κάνει το κάνει δημοσίως και δε μετέχει, δε μετείχε και δε θα μετάσχει σε μυστικά βραδινά ραντεβού».