Ένας «διπλοθεσίτης» συμβασιούχος υπάλληλος της Βουλής και ένας με πλαστό πτυχίο, εντοπίστηκαν, σύμφωνα με αρμοδίους κύκλους του κοινοβουλίου, κατά την διαδικασία ανανέωσης των συμβάσεων που είχε αφήσει «στον αέρα» η τέως Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα ο «διπλοθεσίτης» συμβασιούχος ο οποίος εργαζόταν παράλληλα με σύμβαση αορίστου χρόνου σε άλλο δημόσιο φορέα, φέρεται να ελάμβανε από το 2008 υπερωρίες που δεν ανταποκρίνονταν σε ώρες εργασίας.

Επιπλέον, δεκαπέντε μόνιμοι υπάλληλοι ελέγχονται για πλαστά πτυχία. Πρόκειται για μια έρευνα που ξεκίνησε επί προεδρίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη και ολοκληρώθηκε επί των ημερών της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Οι σχετικοί φάκελοι παραδόθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και εφ’ όσον αποδειχθεί ότι υπήρξε πλαστογράφηση τίτλων σπουδών βάσει των οποίων έγινε και η πρόσληψή τους, τότε κινδυνεύουν με απόλυση

Όσον αφορά τους συμβασιούχους της Βουλής, το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 71, από τις 45 συμβάσεις που είχαν λήξει ανανεώθηκαν κανονικά οι 43 και μάλιστα θα τους αποδοθούν αναδρομικά οι μισθοί των μηνών που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα καθώς όλο αυτό το διάστημα παρέμεναν στις θέσεις τους και παρείχαν υπηρεσίες. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις με τους συμβασιούχους να καταγγέλλουν την στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου η οποία παρά τις διαβεβαιώσεις της προς τους ίδιους ότι θα τους ανανεώσει τις συμβάσεις, δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα να παραμείνουν επί μήνες απλήρωτοι αντιμετωπίζοντας κάποιοι από αυτούς οριακά οικονομικά προβλήματα.