Με μία ιδιότυπη ανακωχή και εκατέρωθεν κωδικοποιημένες υποχωρήσεις, έληξε (μέχρι νεωτέρας…) το επεισόδιο μεταξύ ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή, κ. Π. Τατσόπουλου.

Επειτα από τις αλλεπάλληλες διαφοροποιήσεις του βουλευτή, τις οποίες μάλιστα ακόμη και νωρίτερα την Τρίτη είχε επισημάνει από την συχνότητα του ΒΗΜΑ fm ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Βίτσας, με πρωτοβουλία του κ. Αλ. Τσίπρα οι τόνοι έπεσαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Τσίπρας δήλωσε από βήματος ότι διαφωνεί με τους χαρακτηρισμούς σε βάρος του κ. Τατσόπουλου, όπως διατυπώθηκαν στα social media, όμως παράλληλα προέταξε την ανάγκη διαφύλαξης της αλληλεγγύης και της ενότητας στο κόμμα καθώς και της συζήτησης εντός οργάνων και όχι δια των ραδιοφώνων και των τηλεοράσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Τατσόπουλος, σε μία φορτισμένη ομιλία, διαμαρτυρήθηκε για τους σε βάρος του χαρακτηρσιμούς, είπε ότι δεν είναι «ούτε γελωτοποιός, ούτε βιζιτού» εξαπολύοντας δριμεία επίθεση εναντίον του Προέδρου του ΔΣ της εφημερίδας Αυγή και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Μουλόπουλου συνεχίζοντας έτσι την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους.

Ο κ. Τατσόπουλος, είπε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αυτό που κάποιοι προπαθούν να επιβάλλουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ζαχαριαδική τακτική, δηλαδή, να στοχοποιούν και να χαρακτηρίζουν αργυρώνητους όποιους δεν είναι στην ομάδα τους.

Στιγμάτισε επίσης τον τρόπο με τον οποίο και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζονται και αποδοκιμάζονται παρεμβάσεις, όπως π.χ. της κυρίας Κικής Δημουλά και της κυρίας Σώτης Τριανταφύλλου κατά τρόπο παλαιοκομματικό και με μονολιθικά χαρακτηριστικά. Κάπου εκεί το επεισόδιο έδειξε πως έλαβε τέλος, σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον.

Κατά τα λοιπά ο κ. Τσίπρας σήκωσε για μία ακόμη φορά τους τόνους κατά της «διαπλοκής», λέγοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «δεν υπάρχει πιο σταλινικό μπλοκ από τις σημερινές μνημονιακές δυνάμεις, που εκφράζονται το πρωί από Τα Νέα και το βράδυ από το Mega».

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε επίσης στο θέμα της εξεταστικής για τα υποβρύχια, προαναγγέλλοντας ότι η πρόταση για την σύστασή της θα κατατεθεί την εόμενη ή το αργότερο την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Καλύτερος συντονισμός και «καταστροφικά σενάρια»

Πέραν αυτών, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε η ανάγκη για καλύτερο συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου, ζήτημα που τέθηκε από πολλά στελέχη, αλλά και επισημάνθηκε από τα κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά γενικότερα πολιτικά ζητήματα, ο κ. Π. Λαφαζάνης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι πρόσφατες αναφορές του κ. Τσίπρα περί καταστροφικού σεναρίου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, θα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας και αποπροσανατολισμού των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν την καλύτερη ενημέρωση για όλα τα ενδεχόμενα και τις προοπτικές της χώρας, ειδικώς εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κληθεί να κυβερνήσει.

Τατσόπουλος στον SKAI: Θέλω να είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να θέλει και αυτός

Λίγες μόλις ώρες μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ όπου το δικό του θέμα κυριάρχησε, ο Πέτρος Τατσόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη άφησε και πάλι αιχμές εναντίον στελεχών του κόμματος και μίλησε για «ζαχαριαδικές αντιλήψεις». Επίσης είπε ότι πρόθεσή του είναινα κατέβει εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές για να προσθέσει με νόημα: «Αρκεί να θέλει κι αυτός, γιατί αυτό είναι σαν το τανγκό και θέλει δύο».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για τη διαμάχη του με τον Βασίλη Μουλόπουλο, πρώην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρο του ΔΣ της «Αυγής», ο Πέτρος Τατσόπουλος είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας «με γενναιότητα με κάλυψε απόλυτα για το θέμα».

Σημείωσε ωστόσο ότι αυτό που τον ενόχλησε περισσότεροι δεν ήταν οι «γραφικοί» χαρακτηρισμοί «βιζιτού» και «γελωτοποιός» που του απέδωσε ο Βασ. Μουλόπουλος, αλλά ο χαρακτηρισμός του ως υπερασπιστής της Χρυσής Αυγής. «Η κόκκινη γραμμή μου είναι ότι εγώ που έχω κάνει τόσο αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής, δεν μπορώ να δεχθώ ότι είμαι υπερασπιστής της και όταν, μάλιστα, αυτή η άποψη προέρχεται από τον πρόεδρο του ΔΣ της Αυγής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Τατσόπουλος.

«Αλλο πράγμα η μάχη με τους αντιπάλους να είναι σκληρή και είναι τελείως διαφορετικό όποιος παίρνει διαφορετική άποψη από τη ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλεται ως μειοδότης», πρόσθεσε.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος ανέφερε μάλιστα, ότι «υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουν ζαχαριδιακές αντιλήψεις, θέλουν να λύσουν ζητήματα με πρακτικές του ’60».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην αρνητική του θέση για το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους Ανεξάρτητους Ελληνες: «Αν την επόμενη ημέρα των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ εγώ αποχωρώ. Δεν θέλω να έχω σχέση με λαϊκιστές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παπαδημούλης εναντίον Τατσόπουλου: «Είσαι αμετροεπής και νάρκισσος»

Συνεχίζονται τα εσωκομματικά «μαχαιρώματα» στον ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του κόμματος, Πέτρο Τατσόπουλο.

Με μία ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης συμβουλεύει τον βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο να «πατήσει φρένο».

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημούλης έγραψε: «Η αμετροέπεια κ ο ναρκισσισμός του Τατσόπουλου,αδικούν τον ΣΥΡΙΖΑ κ τον ίδιο. Μετά την χθεσινή ΚΟ, οφείλει να «φρενάρει». Γίνεται «πόλεμος»».