Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κκ. Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Στ. Μπούκουρα αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η Επιτροπή Δεοντολογίας. Οι ανακριτικές αρχές ζητούν να παραπεμφθούν για εγκληματική δράση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης η οποία αφορά την προσβολή του πολιτεύματος. Τι ρόλο είχαν όμως μέσα στην οργάνωση και ποια είναι η διαδρομή τους;
Είπε ότι το σπίτι του έχει ελληνική σημαία, ότι ο παππούς του διάβαζε… «Ριζοσπάστη», ότι οι οικογενειακές καταβολές του είναι κομμουνιστικές, αλλά ο κ. Γ. Γερμενής, γνωστός και ως «Καιάδας», δεν είπε λέξη για το ότι χτυπούσε μικροπωλητές και διέλυε τους πάγκους τους με πρωτοφανή αγριότητα. Ούτε για την προσήλωσή του στον εθνικοσοσιαλισμό, στον Χίτλερ, στους σατανιστές και ότι ήταν μέλος των ομάδων κρούσης της Χρυσής Αυγής και μάλιστα είχε την ευθύνη της εμπροσθοφυλακής. Τον θυμούνται πολλοί στις επιχειρήσεις της Χρυσής Αυγής να συμμετέχει όχι μόνο στις επιθέσεις εναντίον των μεταναστών αλλά και εναντίον πολιτικών αντιπάλων, να κυκλοφορεί με ένα ρόπαλο, με τυλιγμένη σ’ αυτό την ελληνική σημαία, φωνάζοντας «Ζήτω η νίκη» ή «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».
Επιχείρησε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή που ασχολείται με την άρση της ασυλίας να κρύψει καλά και τον χαρακτήρα του και τη δράση του. Ισως, είπαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, να αισθάνθηκε ότι η κατηγορία της εσχάτης προδοσίας είναι βαριά και προσπάθησε πουλώντας στους βουλευτές «κομμουνιστικό παρελθόν» να ξεφύγει αλλά δεν έπιασε.
Αλλωστε για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ο κ. Γερμενής ήταν, σύμφωνα με στοιχεία που έχει η Αστυνομία, ένας σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα των βιαιοπραγιών και προκλήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τη στιγμή που αναδείχθηκε σε ένα από τα ισχυρά «πουλέν» του κ. Μιχαλολιάκου.
Γιατί όλοι στη Χρυσή Αυγή τον θυμούνται να εμφανίζεται στην οργάνωση (είναι από τη λεγόμενη παλαιά φρουρά) με μακρύ μαλλί, μέλος του μπλακ μέταλ συγκροτήματος των Naer Mataron, η μουσική του οποίου, με ρίζες στις σκανδιναβικές χώρες, έχει συνδεθεί ουκ ολίγες φορές με τον σατανισμό. Θιασώτες αυτής της μουσικής έχουν κατά καιρούς συλληφθεί στην Ευρώπη και καταδικαστεί για εμπρησμούς εκκλησιών και δολοφονίες. Στην Ελλάδα, άλλωστε, το παραδέχθηκε και ο ίδιος, η μπλακ μέταλ μουσική φλερτάρει έντονα με τον χώρο της ακραίας Δεξιάς.
Ηρθε λοιπόν στην οργάνωση της Χρυσής Αυγής με μαλλιά, με τραγούδια σε στίχους σατανιστών και έγινε με την εκλογή στη Β’ Αθηνών skinhead και… χριστιανός. Προφανώς, όπως έλεγαν γι’ αυτόν πειράζοντάς τον οι «συνάδελφοί» του στην οργάνωση, με τον χριστιανισμό «βρήκε τη Θεία Φώτιση και άρχισε να συχνάζει στα τοπικά πανηγύρια φροντίζοντας να καθαρίσει από τους πάγκους των μικροπωλητών κάθε μελαψό μικροπωλητή». Ηταν ένας από τους χρυσαυγίτες βουλευτές που πρωταγωνίστησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στο σοβαρότατο, όπως χαρακτηρίστηκε από την Αστυνομία, επεισόδιο με τους μικροπωλητές της Ραφήνας. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, επιχείρησε να υποκαταστήσει τους θεσμούς του κράτους, να αγνοήσει τους νόμους, να το παίξει… τιμωρός αναποδογυρίζοντας επιτιθέμενος με αγριότητα τους πάγκους των ανυποψίαστων μικροπωλητών. Τότε η ενέργειά του είχε χαρακτηριστεί «επιχείρηση στρατιωτικού τύπου» προκαλώντας την άμεση αντίδραση όλων των κομμάτων. Και όμως στον φούρνο του πεθερού του, στον Νέο Κόσμο, όπου εργάζονταν Αλβανοί και Πακιστανοί, φρόντιζε να μην τους πειράξει κανείς από τους λεγόμενους… «συναγωνιστές» του.
Βρισκόταν στον λεγόμενο κλειστό πυρήνα της οργάνωσης, έμπιστος του «αρχηγού», πρώτος στις επιχειρήσεις και πρόθυμος, λένε, να τελειώσει έναν καβγά που άλλοι τον είχαν αρχίσει. Στα ιδεολογικά δεν είχε και μεγάλη κατάρτιση αλλά εθεωρείτο ότι ήταν πάντα στο πλευρό του κ. Μιχαλολιάκου, ο «πρόθυμος βουλευτής», όπως τον αποκαλούσαν, για τον απλούστατο λόγο πως ό,τι έλεγε ο «αρχηγός» αυτός συμφωνούσε αμέσως, χωρίς αντιρρήσεις, χωρίς απορίες ή διευκρινίσεις.
Ξεχνώντας τις αντιχριστιανικές καταβολές του (είχε εξομολογηθεί τον Αύγουστο του 2009 σε μια συνέντευξη ότι «πάντα με γοήτευε το αντιχριστιανικό πνεύμα και η αρχαιότητα»), επιχείρησε μαζί και με άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και μέλη παραχριστιανικών οργανώσεων να σταματήσουν την παράσταση «Corpus Christi» στο θέατρο Χυτήριο και απείλησε όχι μόνο τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς αλλά και τον κόσμο που ήθελε να παρακολουθήσει την παράσταση επειδή, όπως υποστήριζε, το περιεχόμενο του έργου ήταν βλάσφημο.
Ο κ. Γερμενής ήταν αυτός που έδωσε το παράγγελμα «εγέρθητωωω» στους δημοσιογράφους την ημέρα των εκλογών ώστε οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ να σταθούν όρθιοι με την έλευση του «αρχηγού» στην αίθουσα. Ισως να είναι και ο μοναδικός χρυσαυγίτης βουλευτής που τον είδε όλη η Ελλάδα από την τηλεόραση να ρίχνει μια μπουνιά σε ένα 12χρονο κοριτσάκι στην προσπάθειά του να χτυπήσει τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη επειδή τους είχε απαγορεύσει τη διανομή τροφίμων μόνο σε Ελληνες στην πλατεία Συντάγματος.
Υπαρχηγός του Κασιδιάρη


Ο μικρότερος σε ηλικία βουλευτής της Χρυσής Αυγής η ασυλία του οποίου ζητήθηκε να αρθεί είναι ο κ. Π. Ηλιόπουλος. Είναι γνωστός στην οργάνωση ως ο… υπαρχηγός του Κασιδιάρη, αφού το Νο 2 της Χρυσής Αυγής πάντοτε τον είχε υπό την προστασία και την καθοδήγησή του. Αλλά και ο κ. Ηλιόπουλος, ο οποίος συμμετείχε μαζί με τον «Καιάδα» στην επίθεση εναντίον των μικροπωλητών στη Ραφήνα, έδειχνε να έχει μια αφοσίωση στον κ. Κασιδιάρη. Αν και βουλευτής Μαγνησίας, κατάγεται από τη Ραφήνα και στην αρχή ήθελε να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής γιατί ο κ. Κασιδιάρης πίστευε ότι η Χρυσή Αυγή θα έβγαζε και δεύτερο βουλευτή στο Υπόλοιπο Αττικής. Την τελευταία στιγμή, όταν διαπίστωσε ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα στην περιφέρειά του, του είπε να θέσει υποψηφιότητα στη Μαγνησία.
Ηρθε στην οργάνωση σχετικά πρόσφατα, με γυαλιά και μακριά μαλλιά με κοτσίδα, απόφοιτος ενός ιδιωτικού ΙΕΚ, και μετά τη γνωριμία του με τον κ. Κασιδιάρη φρόντιζε πάντοτε να τον μιμείται: στο κούρεμα, στη συμπεριφορά, στο ντύσιμο, ακόμη και στα τατουάζ που είχε ο καθοδηγητής του. Θεωρείται σκληρός, χωρίς όμως πολλές ευρύτερες γνώσεις, και μετείχε σε πολλές επιχειρήσεις της οργάνωσης είτε ως εμπροσθοφυλακή είτε ως υπαρχηγός του κ. Κασιδιάρη.

Καθοδηγεί δικό του πυρήνα
Πρωταγωνιστής στα επεισόδια της Κορίνθου
Ο τρίτος για τον οποίο ζητήθηκε η άρση της ασυλίας είναι ο βουλευτής Κορινθίας κ. Στ. Μπούκουρας, από τις πλέον σκοτεινές προσωπικότητες της οργάνωσης και της Κορίνθου.
Εμφανίζεται (σύμφωνα με το κατηγορητήριο) να είναι από τους πρωταγωνιστές των σοβαρότατων επεισοδίων στην Κόρινθο (που έγιναν για το κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών). Εχει πάθος με τα όπλα και εμμονή ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι η επόμενη κυβέρνηση: «Εχω την τιμή να ανήκω ως απλός στρατιώτης στη Χρυσή Αυγή δίνοντας τις πρώτες μάχες στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και απελευθερώνοντας την πρώτη πλατεία της πατρίδας μας» είχε δηλώσει υπερηφάνως, ονομάζοντας τους τραμπουκισμούς και τις βιαιότητες εναντίον μεταναστών και πολιτικών του αντιπάλων «μάχες» για την… πατρίδα. Σύνθημά του, το γνωστό σύνθημα των Ες- Ες «Ορθό το λάβαρο», ενώ υπάρχουν κατηγορίες εναντίον του και για οικονομικές δοσοληψίες με καταστηματάρχες. Αλλωστε είναι από τους πρώτους που ελέγχεται από το ΣΔΟΕ. Στην οργάνωση εντάχθηκε το 1993 και το παρατσούκλι του ήταν «Μr Πεϊνιρλί», λόγω του καταστήματος που διέθετε στην Κόρινθο, το οποίο αμέσως μετά την εκλογή του έπιασε φωτιά από άγνωστο ακόμη λόγο. Η ανέλιξή του στην οργάνωση έγινε με ταχύτατο ρυθμό και αμέσως μετά τις εκλογές εμφανίζεται να ελέγχει και να καθοδηγεί δικό του πυρήνα, αφού προηγουμένως, όπως λένε γι’ αυτόν οι ίδιοι οι «συναγωνιστές» του, φρόντισε και απομάκρυνε όλη την παλαιά φρουρά της Χρυσής Αυγής από την Κόρινθο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ