από metereologos.gr
Παρασκευή 20 Απριλίου 2018
 
 

Δ. Αβραμόπουλος προς Σόιμπλε: «Αλλο οι μεταρρυθμίσεις και άλλο οι γερμανικές αποζημιώσεις»

«Εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη» υποστηρίζει ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών
 Δ. Αβραμόπουλος προς Σόιμπλε: «Αλλο οι μεταρρυθμίσεις και άλλο οι γερμανικές αποζημιώσεις»
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αναφορά του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Β. Σόιμπλε στο ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα που άνοιξε ξανά με το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Άλλωστε, οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι θέμα που έχει αναδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια από την Ελληνική Πολιτεία.

Το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη, καθώς από τη φύση του, το θέμα αυτό άπτεται του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων.

Η Ελλάδα δεν «αποπροσανατολίζεται» από την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, παρά τις μεγάλες θυσίες που βαρύνουν στους ώμους του ελληνικού λαού.
»

Δελαβέκουρας: Υπάρχει πολιτική βούληση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Τη σαφή πολιτική βούληση της Αθήνας να προχωρήσει στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων υπογράμμισε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρ. Δελαβέκουρας. Η δήλωσή του ακολούθησε την απάντησε που έδωσε ο κ. Δ. Αβραμόπουλος στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε πει ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων.

Ο κ. Δελαβέκουρας χαρακτήρισε πολύ σημαντική την αξιολόγηση του απορρήτου φακέλου από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. «Νομίζω ότι αυτό επιβεβαιώνει την πολιτική βούληση που υπάρχει» τόνισε. Απέφυγε πάντως να διευκρινίσει μέχρι ποιο σημείο είναι διατεθειμένη να φθάσει η Αθήνα στη διεκδίκηση των αποζημιώσεων, ερωτηθείς μεταξύ άλλων αν υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Πάντως, ο κ. Δελαβέκουρας ξεκαθάρισε ότι «στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν μπορεί να γίνει κανένας συσχετισμός με τη σημερινή οικονομική συγκυρία. Είναι ένα ζήτημα που υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και τίθεται συστηματικά από την ελληνική Πολιτεία. Σε αυτό το πλαίσιο το αντιμετωπίζουμε και μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για ένα θέμα που έχει μία πολύ σημαντική ηθική, ιστορική διάσταση για την Ελλάδα».

Μανώλης Γλέζος: «Ανιστόρητος ο Σόιμπλε»


«Ανιστόρητο», χαρακτηρίζει ο Μανώλης Γλέζος το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών σχετικά με τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, που έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με το ζήτημα, σε δήλωσή του αναφέρει:
Το ΠΑΣΟΚ θυμίζει ότι το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων έλαβε νομική υπόσταση με τη διακοίνωση του τότε αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών αειμνήστου Γ.Α. Μαγκάκη στον τότε γερμανό υφυπουργό εξωτερικών, με τις αγωγές που άσκησε ο αείμνηστος  Ιωάννης Σταμούλης πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ απόφαση της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η παρέμβαση της Ελλάδος υπέρ της Ιταλίας και κατά της Γερμανίας στη δίκη ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης πριν δυο περίπου χρόνια. Οι ενέργειες αυτές ήταν πολύ πιο προωθημένες από τη σύνταξη μιας υπηρεσιακής έκθεσης του ΓΛΚ που διαβιβάζεται στο ΝΣΚ. Το ΠΑΣΟΚ στο ίδιο πνεύμα θα προτείνει να ληφθούν από τη κυβέρνηση μια σειρά από ουσιαστικές πρωτοβουλίες.«Ο Β.Σόιμπλε, εκτός από 'ηγεμόνας' των κρατών της Ευρώπης, είναι και ανιστόρητος. Η δήλωσή του αποτελεί μνημείο αυταρχισμού και άγνοιας της ιστορίας του Β΄Παγκόσμιου πόλεμου. 

» Είναι αγνώμων, γιατί δεν αναγνωρίζει τη σημαντική συνεισφορά του ελληνικού λαού, που με την αντίστασή του βοήθησε να εδραιωθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη. Ή μήπως αυτή την αντίσταση θέλει να εκδικηθεί; Ας προσέξει η Γερμανία γιατί στο τέλος και στους 2 πολέμους ηττήθηκε.»

Φώφη Γεννηματά: Ανοιχτό το θέμα για την Ελλάδα


«Το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων ήταν και είναι πάντα ανοιχτό για την Ελλάδα. Η χώρα μας δεν πρόκειται να απεμπολήσει τα δικαιώματα της. Η κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν γνωρίζουν ότι η Ελλάδα θα ξαναβρεί το δρόμο της μέσα από τις μεταρρυθμίσεις. Δεν χρειαζόμαστε κανενός τις υποδείξεις. Ο κ. Σόιμπλε με τις δηλώσεις του δε βοηθά τον ελληνικό λαό όπως ίσως πιστεύει. Η Ελλάδα δεν προσδοκά να σωθεί μέσα από τις αποζημιώσεις. Είναι όμως ζήτημα τιμής, ήθους, αξιοπρέπειας και κυρίως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους προγόνους μας που έχασαν τη ζωή τους από τους ναζί. Η Ελληνική κυβέρνηση συγκεντρώνει στοιχεία, εργάζεται συστηματικά και θα ασκήσει τα δικαιώματα της όποτε το κρίνει αυτή.

 Το ΠΑΣΟΚ θυμίζει ότι το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων έλαβε νομική υπόσταση με τη διακοίνωση του τότε αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών αειμνήστου Γ.Α. Μαγκάκη στον τότε γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών, με τις αγωγές που άσκησε ο αείμνηστος  Ιωάννης Σταμούλης πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ απόφαση της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η παρέμβαση της Ελλάδος υπέρ της Ιταλίας και κατά της Γερμανίας στη δίκη ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης πριν δυο περίπου χρόνια. Οι ενέργειες αυτές ήταν πολύ πιο προωθημένες από τη σύνταξη μιας υπηρεσιακής έκθεσης του ΓΛΚ που διαβιβάζεται στο ΝΣΚ. Το ΠΑΣΟΚ στο ίδιο πνεύμα θα προτείνει να ληφθούν από τη κυβέρνηση μια σειρά από ουσιαστικές πρωτοβουλίες».

 
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σόιμπλε: «Καμιά ελπίδα στο θέμα των αποζημιώσεων» 
Οσα μας χρωστούν οι Γερμανοί... 
Αβραμόπουλος σε Παπούλια: Προχωράμε με ισχυρή νομική βάση για τις γερμανικές αποζημιώσεις 
Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους η απόρρητη έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις 
D. Telegraph: Μεγάλες οι πολεμικές απαιτήσεις της Ελλάδας από τη Γερμανία 
Der Spiegel: 162 δισ. ευρώ χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα 
ΣΥΡΙΖΑ: Δικαίωμα στην αλήθεια για τις γερμανικές αποζημιώσεις έχει ο λαός 
Tagesspiegel: Πρωτοφανείς οι καταστροφές στην Ελλάδα από τους γερμανούς 
Νόαμ Τσόμσκι: Οι Γερμανοί θέλουν να υφαρπάξουν τον πλούτο της Ελλάδας 
Μ. Γλέζος: Μπορούμε να κερδίσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις σε 15-20 μέρες  
Τι φοβάται ο Σόιμπλε 
Συζήτηση στη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις 
Δ. Αβραμόπουλος: «Το θέμα των γερμανικών οφειλών άνοιξε για να κλείσει με τη δικαιοσύνη να θριαμβεύει»  
Die Welt: «Κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου» 
Γ. Χατζημαρκάκης: Η Γερμανία οφείλει να αναλάβει την ιστορική της ευθύνη για τις πολεμικές αποζημιώσεις  
 
 
σχόλια (70)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Τέλος με το φαινόμενο της οσφυοκαμψίας | 13/04/2013 08:57
  Εάν ο κύριος Αβραμόπουλος σταθεί όρθιος στα πόδια του και απέναντι στις προτάσεις του κ. Νίμιτς για το Σκοπιανό θέμα και δεν του παρουσιασθεί και πάλι το φαινόμενο της οσφυοκαμψίας θα είναι πράγματι ο ατσαλάκωτος ΥΠΕΞ που δεν είχε η Ελλάδα όλα τα μεταπολεμικά χρόνια. Θα είναι μεγάλη χαρά και ικανοποίησή μας και θα του αξίζουν συγχαρητήρια, είδομεν!
  Γεώργιος Α. Βλάχος
  απάντηση11
   
   
  Αρκετά | 12/04/2013 21:37
  Αρκετά ελέχθησαν και εγράφθησαν τόσας μέρας περί Γερμανίας και αποζημιώσεως έναντι κάποιων δήθεν "καταστροφών"που υπέστη η Ελλάς. Η Γερμανία των Ναζί ήταν Η ΜΟΝΗ χώρα ιστορικά που επολέμησεν τόσο τον κομμουνισμόν όσο και τον σιωνισμόν. Οι Ναζί σεβάστηκαν την πατρίδα των Αρείων, την Ελλάς, αλλά αι σιωνισταί και κομμιουνισταί την κατέστρεψαν. Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή!
  ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
  απάντηση04
   
   
  ΣΟΙΜΠΛΕ .ΠΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΤΩΡΑ! | 12/04/2013 11:38
  Dr. WOLFGANG SCHAUEBLE :DIE GANZE WAHRHEIT SAGEN ,ΒΙΤΤΕ SCHOEN. Dr. SCHAUEBLE , ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΡΑ-ΑΜΑΝ-ΑΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΑΡΗΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ EΠΙ ADENAUER ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤIΣ ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ?ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣATE ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ?ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ .ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΡΑΓΙΑΣ,ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑ-ΑΜΑΝ-ΑΛΗ? ΠΕΣΤΑ ΟΛΑ SCHAUEBLE KAI AΠΑΛΛΑΞΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΛΕΡΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ .UEBERRASCH, SAGEN UND MACHEN ,BITTE SCHOEN!
  N.
  απάντηση1211
   
   
   
  Ο "παιδονόμος" με το βούρδουλα | 12/04/2013 11:12
  Εντάξει κ. Σόϊμπλε, και έτσι να είναι, τι θες να μας πεις;;; Ότι είσαι ο "παιδονόμος" της Ευρώπης και θα μας κάνεις κουμάντο με ποιον τρόπο θα νοικοκυρευτούμε. Αυτό θα γίνει είτε έχουμε κρίση είτε όχι. Δώσε τα χρωστούμε και να δεις πόσο ωραία θα το πράξουμε το νοικοκύρεμα σε συνθήκες όχι κρίσης. Και μην πας να ξεφύγεις με παιδαριώδεις δικαιολογίες του νηπιαγωγείου. Αν δεν μας είχατε καταληστέψει και κατασφάξει, δεν θα είχαμε κρίση σήμερα, διότι δεν θα είχαμε ξεκινήσει από το μείον 1000. Θα είχαμε κάνει φυσιολογική ανασυγκρότηση όπως όλοι οι άλλοι εμπόλεμοι. Γκέγκε;;;;;
  T.
  απάντηση103
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Τί κάναμε έως τώρα; | 12/04/2013 10:27
  Μα καλά, όλες τις δεκαετίες, που πέρασαν από τότε, τί έκαναν οι πολιτικοί μας για αυτό το θέμα; Και μιλώ για όλους, όλων των κομματικών αποχρώσεων!
  Σωκράτης
  απάντηση100
   
   
  S-300 | 12/04/2013 09:36
  Τώρα που ξεκαθαρίσαμε το θέμα της ΑΟΖ και έπειτα από την επιτυχή εμπειρία μας με τους S-300, ανοίξαμε άλλο θέμα!!! Ερχεται σφαλιάρα και καθήστε καλά. Πάλι θα τρέχουμε πανικόβλητοι. Απορώ με την βλακεία και την δειλία των πολιτικών μας.
  Βασίλης Κ
  απάντηση33
   
   
  Nazi soible | 12/04/2013 09:09
  Bravo ston avramopoulo, dikeoumaste Kai emeis apozimiosi opos pirane poles hores. Gia na doume ton samara ti tha kanei, thelei Kai ligo tharos..
  Georgia
  απάντηση53
   
   
  German War Reparations | 12/04/2013 00:09
  It makes sense that these war reparations should go to a special account to service the service of the debt. That is were they belong, but privatization income should go for the growth of the Greek Economy. We Greeks are fair by nature, unlike other Europeans. Whoever laughs last is the winner.
  The Greek not the German
  απάντηση62
   
   
  Ανιστορητος είσαι και φαίνεσαι ... | 11/04/2013 23:20
  Ενάμιση εκατομμύριο έλληνες έφαγαν μεταπολεμικά ψωμάκι στην Γερμανία και χάρις στα εμβάσματα τους αναπτύχθηκαν μισή Μακεδονία και Ήπειρος. Τότε η Ελλάδα δεν ζητούσε αποζημιώσεις απο τους Γερμανούς, τις ζητάει σήμερα μετα το μεγάλο φαγοπότι, τις σπατάλες, τους καθεδρικούς έν ερημω και τα σουπερελλειματα δια στόματος ενός εκ των πρωταγωνιστών της κραιπαλης, του Αβραμοπουλου. Ξεχνώντας ότι οι Γερμανοί αποζημιώσεις έδωσαν (και συνεχιζουν να δινουν) μόνον στο Ισραήλ, ενώ την ανασυγκρότηση της Ευρώπης την ανέλαβε στο όνομα της δυτικης συμμαχιας και του ΝΑΤΟ ο γιανκης απο το 1947 μέσω Μαρσαλ Πλάν ...
  Χαράλαμπος
  απάντηση526
   
   
  Dr. WOLFGANG SCHAUEBLE :DIE GANZEN WAHRHEIT SAGEN. | 11/04/2013 23:19
  Dr. SCHAUEBLE , ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΡΑ-ΑΜΑΝ-ΑΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΑΡΗΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤIΣ ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ?ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣATE ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ?ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ .ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΡΑΓΙΑΣ,ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑ-ΑΜΑΝ-ΑΛΗ? ΠΕΣΤΑ ΟΛΑ SCHAUEBLE KAI AΠΑΛΛΑΞΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΛΕΡΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ .UEBERRASCH, BITTE SCHOEN!
  N.
  απάντηση86
   
   
  Sxedio Marsal | 11/04/2013 22:31
  To shedio Marsal eitane i apozimiosi! Ti allo thelete re Ellinares pali? Axortagoi....
  O Dikaios
  απάντηση216
   
   
  πρόταση 2 | 11/04/2013 20:50
  Μπορείτε να υπογράψετε για τις πολεμικές επανορθώσεις στο: http://www.greece.org/blogs/wwii/ 185000 υπογραφές υπάρχουν ήδη
  Απόγονος παιδιού κατοχής
  απάντηση64
   
   
  ME EBRAIO DIKASTH | 11/04/2013 19:42
  AS ELPISOYME NA KANH KATI H ELLADA KAI NA DIAFYGH SE AMERIKANIKO DIKASTHRIO MAKARI ME EBREO DIKASTH H ITHAGENIAS EYRAIKHS GIA SIGOYRIA KAO OLA THA PANE KALA PAROTI EINAI POLY ARGA, EPREPE SAN XORA NA KINH8H EDO KAI 20 XRONIA ALLA OI POLITIKOI TOY 90 HTAN GIA KLAMATA. NA MHN ZHTHSOYN XAGH H ALLO DIKASTHRIO EYROPAIKO.
  andreas
  απάντηση70
   
   
  πρόταση | 11/04/2013 17:50
  θα μπορούσαμε άραγε δίπλα στο μουσείο της Ακρόπολης να φτιάξουμε και ένα μουσείο γερμανικής βαρβαρότητας, έτσι για να ξέρουν και οι άλλοι τουρίστες τιν έγινε στην κατοχή. Επίσης να στείλουμε το βιβλιο του MAZOWER στην Ελλάδα του Χίτλερ σε όλα τα μέλη της Γερμανικής βουλής και κυβέρνησης , και ας γυρίσουμε μία ταινία σχετικά με την κατοχή στο ύφος της λίστας του Schindler.Τόσους σκηνοθέτες έχουμε. Ας συνεισφέρουμε όλοι σε αυτό. Το θέμα δεν είναι μόνο τα λεφτά , αλλα να αναδείξουμε την βαρβαρότητα των Γερμανών τότε και τώρα....
  Απόγονος παιδιού της κατοχής
  απάντηση829
   
   
   
  έτσι και πάρουμε αποζημιώσεις... | 11/04/2013 16:27
  χαράς ευαγγέλια στους πολιτικούς μας. Θα τις ξεκοκαλίσουν κι' αυτές μέχρι δεκάρας.
  αφού ρε οι άνθρωποι δεν παίζονται...
  απάντηση8112
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
  kala kanei | 11/04/2013 16:01
  I germania den paizei to paixnidi ton amerikanon. O avramopoulos paizei auto to paixnidi gia tous amerikanous kai gi auto den ton peirazei na ta xosei ston filtato Schäuble. I ellada einai mia apo tis liges xores (isos kai i moni) pour den apozimiothike gia tous polemous oi opoioi, min to xexname, mas peigan oikonomikos merikes dekaeties piso. Oxi oti auto mono mas ftaiei alla apo ti stigmi pou oi alles xores piran autes tis apozimioseis den borei na yparxoun diaforetika stathma. Epomenos, asxeta me ton an telika einai valto i oxi, tha prepei na parthei mia apofasi kai na ginei.
  Yorgos
  απάντηση307
   
   
  Σοβαροτης !! | 11/04/2013 15:42
  Κυριοι της Κυβερνησης!! Αν ειναι να κανετε κατι προς την κατευθυνση των Γερμανικων Αποζημιωσεων καντε το με τη σχετικη ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ και ΣΥΝΕΠΕΙΑ που χρειαζεται μια τετοια διαδικασια και οχι με Επιτροπες που θα θυμιζουν " Λιστα Λαγκαρντ"! Μη ξεχνατε οτι τετοιες περιπτωσεις ειναι ΧΡΟΝΟΒΟΡΕΣ και εμπλεκουν αντιδρασεις που δεν φανταζεστε !! ΟΜΩΣ ειναι αμαρτια να εχουν παρει τετοιες αποζημιωσεις μεχρι και οι απολεμοι..Τουρκοι και η Ελλαδα-κυβερνωμενη απο προσωπολατρες Πολιτικοκαπηλους - να κανει παντα ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ υποχωρησεις ενω εχει υποστει τεραστιες ζημιες !!Σε ΨΥΧΕΣ
  Damian CH
  απάντηση531
   
   
  Καλη η απαντηση του Αβραμοπουλου | 11/04/2013 15:25
  Καλη η απαντηση του Αβραμοπουλου οταν ομως οι ελληνες νομικοι διαλεξουν δικαστηριο για την υποθεση πρεπει να διαλεξουν την Νεα Υορκη -Και σε καμια περιπτωση Λονδινο η Βρυξελλες- και σε συνεργασια παντα με το Ελληνικο λομπι ,ο δε δικηγορος πρεπει να ειναι γνωστος και να εχει Η Ελληνικη η Εβραικη καταγωγη συναμα το θεμα πρεπει να Διεθνοποιηθει πχ να δοθει σαν διατριβη σε διεθνος αναγνορισμενα πανεπιστιμια (Χαρβαρντ, Γειλ, κλπ) σε αυτη την περιπτωση μπορει να βοηθησει ο ΓΑΠ Να μην απαντανε καθολου στον Σοιμπλε ειναι υπουργος Οικονομικων και οχι εξωτερικων
  sakis
  απάντηση806
   
   
   
  νουμερα | 11/04/2013 15:17
  Καλά αυτός τώρα τι ρόλο παίζει;
  παναγιώτης
  απάντηση418
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-