Ο υπαρχηγός του Χίτλερ και φανατικός εθνικοσοσιαλιστής Ρούντολφ Ες αυτοκτόνησε μετά από 46 χρόνια κράτησης στις 17 Αυγούστου 1987, καθώς είχε καταδικαστεί στη δίκη της Νυρεμβέργης όπου είχε προσαχθεί ως εγκληματίας πολέμου σε ισόβια για συνωμοσία κατά της παγκόσμιας ειρήνης και σχεδιασμό, έναρξη και διεξαγωγή επιθετικού πολέμου.

Την επόμενη ημέρα της αυτοκτονίας του Ες, στις 18 Αυγούστου 1987, η Χρυσή Αυγή γεμίζει το κέντρο της Αθήνας με προκηρύξεις, όπως αυτή της φωτογραφίας, υμνώντας τη μνήμη του.

O Ρούντολφ Ες ήταν κουμπάρος και αναπληρωτής του Χίτλερ, μέλος του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας και είχε το δικαίωμα να φορά τη στολή των SS.

Συνέβαλλε στην οργάνωση της καταδίωξης των Εβραίων και φρόντισε στην κατειλημμένη Πολωνία να πραγματοποιηθεί ο μέγιστος σε βαθμό πιθανός χωρισμός μεταξύ Γερμανών και Πολωνών υποστηρίζοντας και εφαρμόζοντας τους ρατσιστικούς νόμους.

Στις 10 Μαΐου1941 ο Ες πετά με αεροπλάνο στη Σκοτία, όπου θέλει να συναντήσει τον ηγέτη (έτσι τουλάχιστον πιστεύει) του βρετανικού ειρηνικού κινήματος, τον Δούκα του Χάμιλτον, με σκοπό να σταματήσει ο πόλεμος μεταξύ της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου και να μπορέσει η Γερμανία να στραφεί κατά της Σοβιετικής Ένωσης, αφού αυτός είναι ο τελικός σκοπός του Εθνικοσοσιαλισμού.

Ο πόλεμος αυτός μεταξύ των δύο συγκεκριμένων χωρών σημαίνει για τον Ες την «αυτοκτονία της λευκής φυλής» . Δεν πετυχαίνει, όμως, και συλλαμβάνεται, αφού οι Άγγλοι δεν έχουν καμία διάθεση να διαπραγματευτούν με τους εθνικοσοσιαλιστές.

Αμέσως μετά την δίκη της Νυρεμβέργης οδηγείται στη Συμμαχική Φυλακή Εγκληματιών Πολέμου στο Βερολίνο- Σπαντάου, όπου 41 χρόνια αργότερα στις 17 Αυγούστου 1987 αυτοκτονεί

Στον χώρο των νεοναζιστών ο Ες αποτελεί είδωλο και μάρτυρα, επειδή σε όλη του τη ζωή, στα 46 χρόνια της κράτησης, παρέμεινε πιστός και φανατικός εθνικοσοσιαλιστής.