Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το κλειστό σχήμα της εκλογικής επιτροπής του ΠαΣοΚ, στο οποίο μετέχουν κορυφαία στελέχη του κόμματος. Στη συνεδρίαση αυτή ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να παρουσιάσει εισήγηση με τις προτάσεις του για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει προεκλογικά το κόμμα, η οποία θα αποτελέσει τη βάση της συζήτησης.

Στην ομάδα του εκλογικού σχεδιασμού μετέχουν οι Κ. Σκανδαλίδης, Α. Λοβέρδος, Μιχ. Χρυσοχοίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Δ. Ρέππας, Χρ. Παπουτσής, Μιλτ. Παπαϊωάννου, Π. Ευθυμίου, Χρ. Πρωτόπαπας, Μ. Ανδρουλάκης και η εκπρόσωπος Τύπου Φώφη Γεννηματά.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκε σήμερα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, η πορεία προς τις εκλογές, ο τρόπος εφαρμογής του προγράμματος και η ολοκλήρωση του PSI.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε στον κ. Smith ότι η Ελλάδα πάντα προσβλέπει στην καλή συνεργασία τόσο σε διμερές πεδίο, όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Συζητώντας με τον Αμερικανό πρέσβη για την κατάσταση στην Ελλάδα λίγο πριν τις εκλογές, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι οι συσχετισμοί στην ελληνική κοινωνία είναι δύσκολοι, οι πολίτες νιώθουν οργή και αγανάκτηση και γι’ αυτό η προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι είναι απαραίτητο όλοι να μιλούμε μόνο τη γλώσσα της αλήθειας.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και αναφέρθηκε στο PSI, λέγοντας ότι είναι ένα τεράστιο εγχείρημα, χάρη στο οποίο δόθηκε μια ευκαιρία στην Ελλάδα να ολοκληρώσει τις προσπάθειες για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνέχεια θα συναντηθεί με την κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα όταν δεν ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο και παραιτήθηκε από αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.