Για συμφωνία με συναπόφαση των πολιτικών αρχηγών μίλησε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Π. Καψής, αναφερόμενος στο κρίσιμο στάδιο των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο κ. Καψής επιβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό στην οποία οι κύριοι Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης θα κληθούν να λάβουν «πολύ σημαντικές αποφάσεις».

Ο κ.Καψής αναγνώρισε ότι με αφορμή και τη στάση του ΛΑ.Ο.Σ είναι γνωστά τα προβλήματα συντονισμού στην κυβέρνηση, σημείωσε όμως, ότι στην πορεία θα λυθούν τέτοια προβλήματα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης σε αυτή τη χρονική περίοδο ενώ όταν ρωτήθηκε ειδικότερα για την πιθανότητα αλλαγών στο υπουργείο Οικονομικών, λόγω της εμπλοκής του κ. Βενιζέλου στην κούρσα διαδοχής του ΠΑ.ΣΟ.Κ ο κ. Καψής απάντησε: «Σαφώς και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος έως ότου «κλείσει» το πακέτο για τη χρηματοδότηση της χώρας και τη νέα δανειακή συμφωνία».

Αναφορικά με το θέμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για το αν η διαδικασία θα γίνει με κοινές ή άλλου τύπου μετοχές ενώ εν’ όψει των ψηφοφοριών στη Βουλή σημείωσε : «Περιμένουμε η πλειοψηφία που έχει στηρίξει την κυβέρνηση να εκφρασθεί και στη δανειακή σύμβαση».